Автор Тема: Доставка SPORTAGE 2022  (Прочетена 173905 пъти)

xerzv

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 74
  • 2023 Kia Sportage NQ5 GT Line HPE MHEV AWD Aut
Re: Доставка SPORTAGE 2022
« Отговор #75 -: Септември 08, 2022, 07:22:33 pm »
Има ли нещо вярно в долната информацич от 23.08.2022

https://www.whichcar.com.au/news/kia-wait-times-2022

Сигурно е вярно. Обаче това са усреднени цифри. Едни ядат свинско, други зеле. Усреднено всички ядат свинско със зеле.

GT line са много вървежни в Европа, сигурно те получават по-голям процент...

От Sportage модела, 2 WD ръчни скорости можеш да отидеш в КМБ и да си избереш от наличните.
Но ако търсиш GT PHEV пембена с черен покрив, да, ще чакаш. И  в антиподия се чака 172 дни. А за Соренто, 233. Средно. :)
Колега, какво значи КМБ и дали още имат налични? Аз след салона в София отидох лично с цялото семейство на Цариградско шосе шоурума им и исках да поръчам най-евтиния, даже и бял цвят, но момчето ме отсвири. Срок доставка мин. 9месеца и заложено в договора до 10% покачване на цената (ин директно ми подхвърли значи +10%) въпреки отстъпка 7% и това ме отказа.
Дали нещо се е променило и ако поръчам от други дилъри в България?

Лол, аз ходих да питам за доставки около януари/февруари и ми казаха до 3-4 месеца. Като поръчвах март месец ми казаха първоначално 6 месеца. След 1 ден чакане да ми направят договора за поръчка ми казаха, че вдигат доставките на 9 месеца, но не са ми искали клауза заложена за 10% покачване на цената...
На какво се спря ако не е тайна?
* 2023 Kia Sportage NQ5 GT Line HPE MHEV AWD Aut

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #76 -: Септември 09, 2022, 10:34:21 am »
Аз не отидох да питам за доставка, а направо седнах на бюрото  и му казах, че  идвам да купя кола. Той каза, че в момента има една налична на поточната линия. Капарирах я на момента (1000 лева). И така, дойде за 10 дни. Относно цената, и на мен ми каза, че ако искам да чакам, може да се вдигне ако се появи нов модел или нов фейс, който да дойде на различна от тази цена.  Ама ако не ме устройва ще върне капарото. Бях си определил един бюджет +/- 10К лева за кола. Тъкмо бях продал Сийда и нямах много опция, освен да карам старата Дачийка на баща ми, или да ходя пеш :)

xerzv

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #77 -: Септември 09, 2022, 11:24:31 am »
Аз не отидох да питам за доставка, а направо седнах на бюрото  и му казах, че  идвам да купя кола. Той каза, че в момента има една налична на поточната линия. Капарирах я на момента (1000 лева). И така, дойде за 10 дни. Относно цената, и на мен ми каза, че ако искам да чакам, може да се вдигне ако се появи нов модел или нов фейс, който да дойде на различна от тази цена.  Ама ако не ме устройва ще върне капарото. Бях си определил един бюджет +/- 10К лева за кола. Тъкмо бях продал Сийда и нямах много опция, освен да карам старата Дачийка на баща ми, или да ходя пеш :)

Интересно, на мен ми искаха 20% капаро. Когато взимах 2020 Kia Sportage ми искаха 1000лв, а сега ме одрънкаха стабилно...

raiders

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #78 -: Септември 09, 2022, 12:49:29 pm »
Аз също отидох с идея да си поръчам кола, препратиха ме към едно момче, почаках 10-15мин. и разговора беше 10мин., няма налични, мин. 9месеца чакане, 20%капаро, до10% покачване, сега не може и няма налична за тест... с 2 думи си ме отсвириха по тънката лайсна. Типично по български, аз нямам проблем, те губят клиент. Чудя се дали да не се пробвам в провинцията и диларите им там, ако нямат нищо общо със софийския...
Към този момент Спортиджа ми е най-на сърце, има два сини в мобиле на лизинг. Иначе след автосалона и опел астра ми хареса, но центата на130к.с. е аналогична със киа-та. Фолксваген Тайго е другата опция, но вътре ми дойде много евтино и нещо не ми пасна, като любов от първо влизане.

tougi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 178
  • Sportage 2022 1.6 T-GDI HEV 4WD Aut
« Отговор #79 -: Септември 09, 2022, 04:33:04 pm »
Аз също отидох с идея да си поръчам кола, препратиха ме към едно момче, почаках 10-15мин. и разговора беше 10мин., няма налични, мин. 9месеца чакане, 20%капаро, до10% покачване, сега не може и няма налична за тест... с 2 думи си ме отсвириха по тънката лайсна. Типично по български, аз нямам проблем, те губят клиент. Чудя се дали да не се пробвам в провинцията и диларите им там, ако нямат нищо общо със софийския...
Към този момент Спортиджа ми е най-на сърце, има два сини в мобиле на лизинг. Иначе след автосалона и опел астра ми хареса, но центата на130к.с. е аналогична със киа-та. Фолксваген Тайго е другата опция, но вътре ми дойде много евтино и нещо не ми пасна, като любов от първо влизане.

Че нали дилърите в провинцията получават колите пак от същото място...

Прочети някой западен форум, където от край време клиентите са свикнали да им угаждат. В момента при тях е същото, коли няма, елате догодина. Никой не губи клиенти, продават всичко, което могат да произведат.

Или мини по другите марки.  Аз опитах. Това което Кия предлага, при съседите струва поне 20 хиляди отгоре. При същото, ако не и по-дълго време на доставка.

Telefunken

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 53
« Отговор #80 -: Септември 09, 2022, 09:36:34 pm »
Дилърите може и да получават коли от едно и също място, но работа вършат само тези в София. Ако не се бях вързал на глупостите, че нямало значение къде поръчваш, вече щях да си карам новия xceed.

Vlad

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #81 -: Септември 10, 2022, 06:35:33 pm »
Значи тези, дето чакаме "само" 6 месеца по договор сме късметлии..Нищо, че дали са 6, или 9 месеците - все тая. Уж си спазвали коректно сроковете, до момента. В крайна сметка, като мине срока и ти върнат капарото при варианта недоставяне, винаги може да кандисаш на нещо налично :)

Telefunken

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #82 -: Септември 11, 2022, 12:17:38 am »
Да, ама не винаги! Когато дилърът ми връщаше капарото за кията, ми наговори куп лъжи и глупости, как и защо нямало никакви коли в завода и как нямало и да има. В София колегите му го направиха за смях и ми намериха подобен на поръчания xceed за 3 (ТРИ!!!) дена. При това, НА СЪЩАТА ЦЕНА! Оказа се, че по същия порочен начин работят и повечето от провинциалните дилъри на нови автомобили. Никой не ги контролира.
« Последна редакция: Септември 11, 2022, 12:19:28 am от Telefunken »

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #83 -: Септември 11, 2022, 09:54:44 am »
Телефункен, наистина е било така в един момент с колите на КИА. Аз пролетта бях пуснал един въпрос във ФБ "Колко време се чака за нов автомобил?". Много хора отговориха, че в момента няма коли и чакането е по 12-15 месеца. А ако влезете е  Кia owners UK и Kia Sportage 2022, ще видите колко много хора не знаят кога ще дойдат колите им, особено онези, с плъгин хибридите и хибридите. Там чакането е  без срок.Един даже беше писал, че докато чака за кола бил излязъл новия модел :) Взел него. Колкото до дилътите в прованса - не знам от кой град сте, но шурето взема втора Мазда в Бургас и много се хвали от тамошния дилър. Кара и служебен Хюндай, и от тяхното отношение е очарован. Докато за КМБ-София, се шири точно противоположното мнение
А ако искате бързо да имате кола взимайте без да избирате някои екстри, без които със сигурност ще можете. Има случаи,в които са чакали, само защото, го нямало цвета, който искали

tougi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 178
  • Sportage 2022 1.6 T-GDI HEV 4WD Aut
« Отговор #84 -: Септември 11, 2022, 06:18:08 pm »
Аз пък когато преди няколко години взех предишният кияк, отидох, попитах какво имат налично и позволих на жената да го избере по цвят. На следващия ден го платих, след четири дни отидох да го взема, регистриран и измит :)

Ех, времена...

kriskoto86

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #85 -: Септември 14, 2022, 09:39:53 am »
Тези дни се чух с дилъра, поръчаната в края на март каляска ще бъде произведена този месец. Дано има новини и за по-ранните поръчки!

xerzv

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #86 -: Септември 14, 2022, 03:51:23 pm »
Тези дни се чух с дилъра, поръчаната в края на март каляска ще бъде произведена този месец. Дано има новини и за по-ранните поръчки!

А за доставка казаха ли кога? Аз поръчах Kia Sportage 1.6T HPE MHEV 4WD GT Line цвят: зелено/черно на 25.03.2022г. от Kia София/КМБ и все още нямам никакви вести.

raiders

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #87 -: Септември 14, 2022, 04:52:49 pm »
Аз също отидох с идея да си поръчам кола...

Прочети някой западен форум, където от край време клиентите са свикнали да им угаждат. В момента при тях е същото, коли няма, елате догодина. Никой не губи клиенти, продават всичко, което могат да произведат.

Или мини по другите марки.  Аз опитах. Това което Кия предлага, при съседите струва поне 20 хиляди отгоре. При същото, ако не и по-дълго време на доставка.
Благодаря за информацията, все пак за това е форума и писането тук. Като прочетеш и от някой минал по този път е друго нещо. На този етап Спортиджа е макс който мога да си позволя, като тръгнах от сиида, за другите марки някой хечбек или дачия логан с новата визия на газ😀

kriskoto86

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #88 -: Септември 15, 2022, 10:02:55 am »

А за доставка казаха ли кога? Аз поръчах Kia Sportage 1.6T HPE MHEV 4WD GT Line цвят: зелено/черно на 25.03.2022г. от Kia София/КМБ и все още нямам никакви вести.

Все още не можеха да дадат дата, надявам се до средата на октомври..

Telefunken

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #89 -: Септември 15, 2022, 03:46:47 pm »
Аз също отидох с идея да си поръчам кола...

Благодаря за информацията, все пак за това е форума и писането тук. Като прочетеш и от някой минал по този път е друго нещо. На този етап Спортиджа е макс който мога да си позволя, като тръгнах от сиида, за другите марки някой хечбек или дачия логан с новата визия на газ😀
Много тръгнахме от сийда, но някои се спряхме на T-roc, за същите пари на сийда, но с повече екстри и много по-добър мотор. SPORTAGE е по-висок клас и съответно по-добър вариант, стига да влиза в гаража  ;D