FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Цитат на: tougi в Август 26, 2022, 06:21:55 pmЦитат на: Naviit в Август 26, 2022, 04:07:40 pmИма ли нещо вярно в долната информацич от 23.08.2022https://www.whichcar.com.au/news/kia-wait-times-2022Сигурно е вярно. Обаче това са усреднени цифри. Едни ядат свинско, други зеле. Усреднено всички ядат свинско със зеле. GT line са много вървежни в Европа, сигурно те получават по-голям процент...От Sportage модела, 2 WD ръчни скорости можеш да отидеш в КМБ и да си избереш от наличните.Но ако търсиш GT PHEV пембена с черен покрив, да, ще чакаш. И в антиподия се чака 172 дни. А за Соренто, 233. Средно. Колега, какво значи КМБ и дали още имат налични? Аз след салона в София отидох лично с цялото семейство на Цариградско шосе шоурума им и исках да поръчам най-евтиния, даже и бял цвят, но момчето ме отсвири. Срок доставка мин. 9месеца и заложено в договора до 10% покачване на цената (ин директно ми подхвърли значи +10%) въпреки отстъпка 7% и това ме отказа. Дали нещо се е променило и ако поръчам от други дилъри в България?
Цитат на: Naviit в Август 26, 2022, 04:07:40 pmИма ли нещо вярно в долната информацич от 23.08.2022https://www.whichcar.com.au/news/kia-wait-times-2022Сигурно е вярно. Обаче това са усреднени цифри. Едни ядат свинско, други зеле. Усреднено всички ядат свинско със зеле. GT line са много вървежни в Европа, сигурно те получават по-голям процент...От Sportage модела, 2 WD ръчни скорости можеш да отидеш в КМБ и да си избереш от наличните.Но ако търсиш GT PHEV пембена с черен покрив, да, ще чакаш. И в антиподия се чака 172 дни. А за Соренто, 233. Средно.
Има ли нещо вярно в долната информацич от 23.08.2022https://www.whichcar.com.au/news/kia-wait-times-2022
Аз не отидох да питам за доставка, а направо седнах на бюрото и му казах, че идвам да купя кола. Той каза, че в момента има една налична на поточната линия. Капарирах я на момента (1000 лева). И така, дойде за 10 дни. Относно цената, и на мен ми каза, че ако искам да чакам, може да се вдигне ако се появи нов модел или нов фейс, който да дойде на различна от тази цена. Ама ако не ме устройва ще върне капарото. Бях си определил един бюджет +/- 10К лева за кола. Тъкмо бях продал Сийда и нямах много опция, освен да карам старата Дачийка на баща ми, или да ходя пеш
Аз също отидох с идея да си поръчам кола, препратиха ме към едно момче, почаках 10-15мин. и разговора беше 10мин., няма налични, мин. 9месеца чакане, 20%капаро, до10% покачване, сега не може и няма налична за тест... с 2 думи си ме отсвириха по тънката лайсна. Типично по български, аз нямам проблем, те губят клиент. Чудя се дали да не се пробвам в провинцията и диларите им там, ако нямат нищо общо със софийския...Към този момент Спортиджа ми е най-на сърце, има два сини в мобиле на лизинг. Иначе след автосалона и опел астра ми хареса, но центата на130к.с. е аналогична със киа-та. Фолксваген Тайго е другата опция, но вътре ми дойде много евтино и нещо не ми пасна, като любов от първо влизане.
Тези дни се чух с дилъра, поръчаната в края на март каляска ще бъде произведена този месец. Дано има новини и за по-ранните поръчки!
Цитат на: raiders в Септември 09, 2022, 12:49:29 pmАз също отидох с идея да си поръчам кола...Че нали дилърите в провинцията получават колите пак от същото място...Прочети някой западен форум, където от край време клиентите са свикнали да им угаждат. В момента при тях е същото, коли няма, елате догодина. Никой не губи клиенти, продават всичко, което могат да произведат.Или мини по другите марки. Аз опитах. Това което Кия предлага, при съседите струва поне 20 хиляди отгоре. При същото, ако не и по-дълго време на доставка.
Аз също отидох с идея да си поръчам кола...
Цитат на: kriskoto86 в Септември 14, 2022, 09:39:53 amТези дни се чух с дилъра, поръчаната в края на март каляска ще бъде произведена този месец. Дано има новини и за по-ранните поръчки!А за доставка казаха ли кога? Аз поръчах Kia Sportage 1.6T HPE MHEV 4WD GT Line цвят: зелено/черно на 25.03.2022г. от Kia София/КМБ и все още нямам никакви вести.
Цитат на: tougi в Септември 09, 2022, 04:33:04 pmЦитат на: raiders в Септември 09, 2022, 12:49:29 pmАз също отидох с идея да си поръчам кола...Че нали дилърите в провинцията получават колите пак от същото място...Прочети някой западен форум, където от край време клиентите са свикнали да им угаждат. В момента при тях е същото, коли няма, елате догодина. Никой не губи клиенти, продават всичко, което могат да произведат.Или мини по другите марки. Аз опитах. Това което Кия предлага, при съседите струва поне 20 хиляди отгоре. При същото, ако не и по-дълго време на доставка.Благодаря за информацията, все пак за това е форума и писането тук. Като прочетеш и от някой минал по този път е друго нещо. На този етап Спортиджа е макс който мога да си позволя, като тръгнах от сиида, за другите марки някой хечбек или дачия логан с новата визия на газ😀