FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Някой няма ли по-близък познат в КИА , който да провери дали няма някакъв план за закъснялите (с изтекъл срок на доставка) в БГ? Работил съм в автомобилната индустрия и няма как да няма такъв план за доставка, дори при минимално закъснение.
Цитат на: staik в Ноември 16, 2022, 03:54:18 pmНякой няма ли по-близък познат в КИА , който да провери дали няма някакъв план за закъснялите (с изтекъл срок на доставка) в БГ? Работил съм в автомобилната индустрия и няма как да няма такъв план за доставка, дори при минимално закъснение.План няма, то и дилърите нищо не знаят, проблемът е на много по-високо ниво."Минималното" закъснение за мен е точно девет седмици месеца и половина. Да бях жена щях да съм родил до сега.Поръчах HEV версия ЕХ януари, днес ми се обадиха, че колата е произведена Edit: обидното е, че дилърите не проявяват никаква любезност и поне привидна загриженост за клиента. Ако веднъж месечно ми се обаждаха да ми кажат просто "здравейте, нямаме новини" щеше да е друго. А така...
Цитат на: tougi в Ноември 16, 2022, 07:37:43 pmЦитат на: staik в Ноември 16, 2022, 03:54:18 pmНякой няма ли по-близък познат в КИА , който да провери дали няма някакъв план за закъснялите (с изтекъл срок на доставка) в БГ? Работил съм в автомобилната индустрия и няма как да няма такъв план за доставка, дори при минимално закъснение.План няма, то и дилърите нищо не знаят, проблемът е на много по-високо ниво."Минималното" закъснение за мен е точно девет седмици месеца и половина. Да бях жена щях да съм родил до сега.Поръчах HEV версия ЕХ януари, днес ми се обадиха, че колата е произведена Edit: обидното е, че дилърите не проявяват никаква любезност и поне привидна загриженост за клиента. Ако веднъж месечно ми се обаждаха да ми кажат просто "здравейте, нямаме новини" щеше да е друго. А така...Промениха ли ти цената?
Джибри, въпреки че моята кола беше произведена, в условията за доставка ми написаха 10% промяна на цената ако случайно има поскъпване от завода.
Цитат на: justalittlesign в Ноември 18, 2022, 04:56:14 pmДжибри, въпреки че моята кола беше произведена, в условията за доставка ми написаха 10% промяна на цената ако случайно има поскъпване от завода.Договорите, сключени в началото на годината, нямат такава клауза. Интересно ми е дали дилърите се пробват.
Цитат на: djibri в Ноември 18, 2022, 09:54:00 pmЦитат на: justalittlesign в Ноември 18, 2022, 04:56:14 pmДжибри, въпреки че моята кола беше произведена, в условията за доставка ми написаха 10% промяна на цената ако случайно има поскъпване от завода.Договорите, сключени в началото на годината, нямат такава клауза. Интересно ми е дали дилърите се пробват.При поръчка аз нямам официален договор, дали всички са така? Имам само бележка, че съм дал сума капаро.
Цитат на: staik в Ноември 21, 2022, 10:53:50 amЦитат на: djibri в Ноември 18, 2022, 09:54:00 pmЦитат на: justalittlesign в Ноември 18, 2022, 04:56:14 pmДжибри, въпреки че моята кола беше произведена, в условията за доставка ми написаха 10% промяна на цената ако случайно има поскъпване от завода.Договорите, сключени в началото на годината, нямат такава клауза. Интересно ми е дали дилърите се пробват.При поръчка аз нямам официален договор, дали всички са така? Имам само бележка, че съм дал сума капаро. Задължително трябва да има договор, всички параметри по него са от значение. А на какво основание се дава капаро въобще?
Цитат на: kriskoto86 в Ноември 21, 2022, 11:20:20 amЦитат на: staik в Ноември 21, 2022, 10:53:50 amЦитат на: djibri в Ноември 18, 2022, 09:54:00 pmЦитат на: justalittlesign в Ноември 18, 2022, 04:56:14 pmДжибри, въпреки че моята кола беше произведена, в условията за доставка ми написаха 10% промяна на цената ако случайно има поскъпване от завода.Договорите, сключени в началото на годината, нямат такава клауза. Интересно ми е дали дилърите се пробват.трябва да ти дадат фискален бон/фактура за самото платежно по капарото, което ппц трябва да има референция към договор за поръчка.При поръчка аз нямам официален договор, дали всички са така? Имам само бележка, че съм дал сума капаро. Задължително трябва да има договор, всички параметри по него са от значение. А на какво основание се дава капаро въобще?Може и аз да бъркам или не е това договора , който си представям.
Цитат на: staik в Ноември 21, 2022, 10:53:50 amЦитат на: djibri в Ноември 18, 2022, 09:54:00 pmЦитат на: justalittlesign в Ноември 18, 2022, 04:56:14 pmДжибри, въпреки че моята кола беше произведена, в условията за доставка ми написаха 10% промяна на цената ако случайно има поскъпване от завода.Договорите, сключени в началото на годината, нямат такава клауза. Интересно ми е дали дилърите се пробват.трябва да ти дадат фискален бон/фактура за самото платежно по капарото, което ппц трябва да има референция към договор за поръчка.При поръчка аз нямам официален договор, дали всички са така? Имам само бележка, че съм дал сума капаро. Задължително трябва да има договор, всички параметри по него са от значение. А на какво основание се дава капаро въобще?
Цитат на: djibri в Ноември 18, 2022, 09:54:00 pmЦитат на: justalittlesign в Ноември 18, 2022, 04:56:14 pmДжибри, въпреки че моята кола беше произведена, в условията за доставка ми написаха 10% промяна на цената ако случайно има поскъпване от завода.Договорите, сключени в началото на годината, нямат такава клауза. Интересно ми е дали дилърите се пробват.трябва да ти дадат фискален бон/фактура за самото платежно по капарото, което ппц трябва да има референция към договор за поръчка.При поръчка аз нямам официален договор, дали всички са така? Имам само бележка, че съм дал сума капаро.
Капарото се дава на основание да ти пуснат заявка за кола в завода. Странно ми е, че на някои са им искали по 10-20%, а на мен ми искаха 1000. За което ми издадоха документ. А при плащането на първоначалната вноска, ми приспаднаха капарото
Цитат на: justalittlesign в Ноември 22, 2022, 12:09:35 amКапарото се дава на основание да ти пуснат заявка за кола в завода. Странно ми е, че на някои са им искали по 10-20%, а на мен ми искаха 1000. За което ми издадоха документ. А при плащането на първоначалната вноска, ми приспаднаха капаротоСъщата работа. На мен ми искаха 1000-2000 лв за да направят поръчката. Но ми казаха, че дори и да не оставя пари и да се откажа, те ще си продадът колата веднага, което е факт.
Цитат на: staik в Ноември 22, 2022, 08:47:47 amЦитат на: justalittlesign в Ноември 22, 2022, 12:09:35 amКапарото се дава на основание да ти пуснат заявка за кола в завода. Странно ми е, че на някои са им искали по 10-20%, а на мен ми искаха 1000. За което ми издадоха документ. А при плащането на първоначалната вноска, ми приспаднаха капаротоСъщата работа. На мен ми искаха 1000-2000 лв за да направят поръчката. Но ми казаха, че дори и да не оставя пари и да се откажа, те ще си продадът колата веднага, което е факт.Доста интересно, при мен бяха 20%. Имаше и такова условие, че ако избера от вече поръчаните ще е 10%, ако не 20%.