Автор Тема: Кора под двигателя 2007 Сийд 1.4/1.6 бензин  (Прочетена 5621 пъти)

Betrayer

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
Здравейте. Виждам че старата тема не е активна отдавна, а въпроса е актуален и днес.
Искам да сложа кора под двигателя на 2007 Сийд 1.6 бензин, но ме притеснява циркулацията на въздуха да не се наруши и да има допълнително загряване(след като заводски не са сложили на бензиновите).
Главният проблем който ми създава липсата на кора е катеренето на котки по двигателя-тоталното му оцапване от тях и сериозен риск ремъка да не завлече някоя мачка ше им се незнае.

Шъпрос към Митака:
Здравей, може ли контакт за този човек който спомена и ако може да потвърдиш дали кората от 1.6 дизелова пасва точно и на 1.6 бензин.

Благодаря.

Toshkov1

• Новак
  • *
Re: Кора под двигателя 2007 Сийд 1.4/1.6 бензин
« Отговор #1 -: Май 01, 2022, 09:51:52 pm »
Аз имам същия проблем с котките. Колата ми е Kia Ceed 2010-та бензин, комби.

Преди около 10-на дни си купих кора за дизел и преди около седмица я сложих. Всичките 8 отвора за винтове съвпадат, само дупките за масления филтър и пробката са на различно място. Запуших старите и си пробих нови на съответните места.

От около седмица карам с новата кора и нямам никакви проблеми. Не загрява, шумът е по-малко, една идея по-аеродинамична е. Над 500 километра съм я карал с кората и градско и по магистралата с висока скорост.

Взех най-евтината кора - 50 лева, болтовете от Евроболт ми излязоха 2 лева. Сам си я сложих. Това се води ОЕМ номерът ѝ: 291101H400

Иначе навсякъде ми философстваха, че нямало да стане. Буквално не искаха да ми я продадат. Нямало да съвпадне, щяла да се запали от изходящия колектор... Не е мръднала кората.
« Последна редакция: Май 01, 2022, 09:57:34 pm от cloxy »

Betrayer

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Май 08, 2022, 12:32:52 am »
Много ти благодаря за мнението. Имаш ли представа сега с кората дали отнякъде все пак е останала пролука и ще могат пак да се катерят тези гадове или навсякъде вече е запушено и достъпът им е "блокиран"? Гледах и за някакви спрейове но ми се вижда много афиф работа... Може ли да дадеш телефон(ако трябва и на лично) за допълнителни въпроси които ми изникват  ;D
« Последна редакция: Май 09, 2022, 08:03:33 pm от Betrayer »

M.I.

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
  • Kia Cee'd 1.6 CVVT 125hp
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2022, 05:44:38 pm »
Здравейте, колеги, от около месец имам Kia Cee'd 1.6 бензин 2010г Фейслифт.
Нямам много впечатления и километри, но засега съм доволен. И понеже ми е малко шумничка, реших да сложа голяма кора под д-ля на мястото на 2-те малки, които имат бензиновите д-ли.
И аз като колегата, вземах такава кора от 2,0 дизел с номер 29110-1H400 и всичките 8 отвора си паснаха, но на два се наложи леко оширяване заради пластмасата. Има технологични отвори с резба на гредите, така че нищо не се пробива или преправя.  ;D
Аз съм доволен.
Това е:
https://krytypodmotor.cz/1840-thickbox_default/216-ceed-20-crdi-kryt-pod-motor-plast-291101h400.jpg