Добре Дошли във Форума
Здравейте. Има ли някъде черно на бяло какви са ОЕМ размерите за джанти и гуми? Смяна на гуми си е занимавка, а и излиза скъпо. Затова се чудя дали да взема всесезонни направо. Джантите ще са 19-ки. Доколкото разбирам гумите трябва да са 235/50/r19 и няма други варианти. Другият ми вариант е да мина на по-малък цолаж за зимата, но ще трябва да търся и джанти и общо отива към 2.5-3 хил. лв. и сякаш не ми се дават толкова пари. 17-ки малеят ли много на тази кола?
Всесезонната гума е толкова гума, колкото зимните лятно време.
Цитат на: justalittlesign в Октомври 19, 2023, 02:13:35 pmВсесезонната гума е толкова гума, колкото зимните лятно време.Доста излишен коментар според мен, нямащ нищо общо с реалността. Но както и да е, като че ли се ориентирам към 2 комплекта джанти. И ето го следващия въпрос. В сайтовете за ОЕМ аксесоари (напр. https://accessoires-kia.be/sportage/wheels/R2400ADE07BC/) пише, че 17" джанти не стават за GT-Line модификациите. Има ли някой с GT-Line, който да може да го потвърди? Струва ми се доста странно понеже доколкото знам GT-Line не идва с по-големи спирачки, така че не виждам откъде може да идва това ограничение.
На GT line PHEV минах зимата от 19” на 18”. От КМБ ми обясниха, че на PHEV се слагали различни спирачни апарати и какъвто стикер имам на вратата, такива джанти можело да се сложи на колата. Доста странен отговор, но с 18ките няма проблем.
Цитат на: djibri в Ноември 01, 2023, 02:24:51 pmНа GT line PHEV минах зимата от 19” на 18”. От КМБ ми обясниха, че на PHEV се слагали различни спирачни апарати и какъвто стикер имам на вратата, такива джанти можело да се сложи на колата. Доста странен отговор, но с 18ките няма проблем.Много си зависи от самите джанти. По-горе писах, оригиналните 18" (ET:51.0) са на 5-6 мм от спирачните апарати, 17" които ползвам за зимни (ЕТ:48.5) са на около 2 сантиметра. Трябва да се пробва.
Аз сложих 7.5Jx18 ET51 и има доста разстояние.
Цитат на: djibri в Ноември 03, 2023, 11:05:27 amАз сложих 7.5Jx18 ET51 и има доста разстояние.7.5J x 18 ET51 са си оригиналните джанти
Здравейте.Може ли да кажете нещо повече за така наречения тегловен индекс,заводски дойде с гума 103(875 кг).Сега ме съветват да взема 99 (775 кг) .Колата е предно,бензин без ток.Тоест най-лекия вариант.