Автор Тема: Режим на шофиране - Sportage 5  (Прочетена 9043 пъти)

КИКО

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
  • Kia Sportage NQ5 1.6T 150 MHEV 4WD AUT EX
Режим на шофиране - Sportage 5
« -: Юли 31, 2023, 03:54:52 pm »
Здравейте,

Всеки път, когато запаля и колата е в ЕКО режим, независимо дали съм избрал друг преди да я загася. Прочетох в упътването, че при MHEV винаги колата стартира в ЕКО режим и явно е нормално, но въпроса ми е - има ли как да се настрои да си пали на нормален режим? И още един въпрос - ISG системата според мен работи малко странно, колата се гаси и моментално се пали отново, наясно съм, че системата не работи, когато е много топло или студено или има голям консуматор, но преди това карах CEED 2021 и иконата на ISG просто светваше оранжево, когато не са налични необходимите условия и колата не гаснеше, а сега всеки път като спра на светофара, колата изгасва и се пали веднага и трябва да изключвам системата от бутона. При вас така ли е?

staik

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 65
Re: Режим на шофиране - Sportage 5
« Отговор #1 -: Август 01, 2023, 03:40:29 pm »
Не може да се промени да тръгва на друг режим , различен от ЕКО.
Относно IGS няма подобен проблем. Вижда ми се адекватно спирането на колата. Като съм на климатик - спира за кратко и като има нужда се пуска двигателя отново.
KIA Sortage 1.6 MHEV - experience Green

КИКО

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
  • Kia Sportage NQ5 1.6T 150 MHEV 4WD AUT EX
« Отговор #2 -: Август 01, 2023, 09:56:21 pm »
Благодаря, колега. На спрян климатик днес сутринта пробвах и системата си работи на 100%. Относно еко режима, предполагах как стоят нещата, но благодаря за потвърждението.
Поздрави!

staik

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 65
« Отговор #3 -: Август 02, 2023, 07:49:33 am »
Благодаря, колега. На спрян климатик днес сутринта пробвах и системата си работи на 100%. Относно еко режима, предполагах как стоят нещата, но благодаря за потвърждението.
Поздрави!

Няма проблем. Ако има нещо още с което можем да съдействаме, питай :)
KIA Sortage 1.6 MHEV - experience Green

sonnyer

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
  • Sportage 1.6 T-Gdi 150
« Отговор #4 -: Август 30, 2023, 08:37:34 am »
Не може да се промени да тръгва на друг режим , различен от ЕКО.
Относно IGS няма подобен проблем. Вижда ми се адекватно спирането на колата. Като съм на климатик - спира за кратко и като има нужда се пуска двигателя отново.
моята кола стартира винаги в Normal. Нищо не съм правил, от както я взех, все е така.  ok

tougi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 178
  • Sportage 2022 1.6 T-GDI HEV 4WD Aut
« Отговор #5 -: Август 30, 2023, 09:58:06 pm »
моята кола стартира винаги в Normal. Нищо не съм правил, от както я взех, все е така.  ok

Сигурен ли си, че е КИА? Да не е някой опел? :D
« Последна редакция: Август 30, 2023, 10:15:28 pm от tougi »