Автор Тема: Дребно произшествие и изводи  (Прочетена 822 пъти)

ivannlbc

• Разбирач ;)
  • Публикации: 274
Дребно произшествие и изводи
« -: Юни 07, 2010, 06:08:37 pm »
Днес бях ударен отзад от един Голф (естествено).  >:( Спирам аз културно, за да премине един пешеходец с колело, за да не го блъсна аз или някой друг отзад, щото седеще на средата на шосето, обаче тоя зад мен се заблял иии ... буууммм. Щети - счупен заден стоп и напукана броня. Идва полиция - пишете двустранен протокол. Глоби няма. Само проверка за алкохол и запис на данните. Чао и се спасявайте при застрахователите. Отиваме при неговия застраховател като виновна страна. Оня ни праща при моя застраховател, тъй като аз съм имал каско. Отиваме при моя застраховател. Пишем двустранен протокол. Снимки. Ходене до КАТ за заверка на протокола. Виновникът ми казва чао и си тръгва по живо по здраво. Аз отивам пак при моя застраховател. И опааа - той стопа и преди ми бил счупен! Показва ми се на снимка. Е верно леко счупен, ама било достатъчно оправдание да не ми се признаела щета. Нищо че сега съвсем го няма. Добре де, аз не искам нов - искам си пак счупен, но да го има. А бронята? И тя не била нова преди ПТП-то. Щяли да се произнасят все пак експертите в срок от 2 седмици.

Такааа, ето и въпросите пред мен за размисъл:
1) Когато колата ти е над 10 г. струва ли застраховката каско изобщо? Дал съм вече над 700 лв, а в замяна получих какво? Ми тя половината ми кола струва толкова горе-долу на пазара. Отговорът е май НЕ.

2) Имам ли някаква защита изобщо срещу смотани голфаджии, които те удрят и ти чупят какво ли не? Та тоя си ме удари като пич, писахме там някви простотии, стана и си тръгна. На него му дреме - нито акт, нито нищо. А аз къде съм в цялата схема? Аз имам право само да плащам ли, какво?

3) Това вече не е моя работа, но министър Дянков да не ми реве за дупки в бюджета, след като държавата не иска да събира глоби от нарушители, предизвикали ПТП. Наистина не ме интересува друго, освен това някой като ме удари, след това колата ми да се приведе в същия вид, в който е била преди удара, но когато се прощава така на катастрофаджиите, мислите ли че следващия път тоя пак няма да изтряска някой? Дано да няма жертви обаче. Да не говорим, че жена ми беше в колата, а тя ще ражда буквално след 4 дена. Тя се разрева от притеснение, а аз си мислех, дали да не потеглям директно към болница, вместо да се занимавам с каско-маско за един заден стоп. То си е стресиращо някой да те нацели, а от среса може и да роди жената, де да знам. Ама да кажем, че това си е пак мой/неин проблем, нямащ нищо общо с инцидента.

Изводи:
1) Каско вече - нанай! Само на нова кола до 5 г.
2) Нова кола - нанай! Причините са 2. Първо, че всеки селяк може да те прасне, където си иска, и после почват мъките по застрахователи, снимки като на модно ревю и обяснения като на училищни свалки. И второ, старата кола и да я удряш, поне не те е яд. Само трябва предварително да си с нагласата, че ще караш барака. И си щастлив!
3) Няма трето. Излях си мъката, причинена днес от тичане над 2 часа по писане на документи и зейналата дупка в задната ми напукана броня от липсващия стоп.
 devil bomb green shark fire knight kap kap kap

Тъпото е, че вчера обиколих цяла София и никой никъде не ме удари, а днес в едно село един селяк ме изтряска като стой та гледай. И то защо? Защото съм културен шофьор и дадох път на един пешеходец с колело, пресичащ неправилно.

А!!! Ето го третия извод!
3) Не бъдете културни шофьори! Мачакйте наред! И без тва след тва нищо не се случва.
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l 1998

aris

• Експерт
  • Публикации: 696
  • Pro Cee'd tuning
Re: Дребно произшествие и изводи
« Отговор #1 -: Юни 07, 2010, 06:27:51 pm »
Нямам думи  sorry

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 3979
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #2 -: Юни 07, 2010, 07:42:53 pm »
е хайде сега всичките голфаджии :)

Случва се навсеки.Ако беше ти на неговото място,сигурно щехме да четем:Един киаджия...."
Каското е доброволно,не е задължително като гражданската 8-)

dickens

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 52
  • Forte 2.4 SX
« Отговор #3 -: Юни 07, 2010, 08:28:57 pm »
Aз преди 2 години чукнах един китаец отзад съвсем леко, може би една две драскотини да имаше на неговата броня... Но тоя викна ченгетата, платих си глобата, моята застрахователна компания пое "щетите"  :) .... И сега плащам $100 отгоре застраховка, трябва да минат 3 години без инцидент да ми се изчисти досието... Може би трябва да стане така и в БГ и инцидентите ще намалеят драстично ;)

ivannlbc

• Разбирач ;)
« Отговор #4 -: Юни 08, 2010, 10:26:06 am »
Извинявам се за несвързания с автомобилите пост, но днес жена ми роди. Момиченце, 3060 г, 49 см.

Беше планувано за петък, но може и инцидента да е ускорил процеса. Може и да няма връзка.

Както и да е - радост вкъщи! Да са живи и здрави всички, включително голфаджиите, застрахователите, полицаите, лекарите и т.н.

П.С. Моментната радост не отменя взетите вече решения, описани в предишния ми пост.  :) ;D rofl

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
  • Публикации: 820
« Отговор #5 -: Юни 08, 2010, 11:35:41 am »
Еее , колега , ЧЕСТИТО !!! Да ти е живо и здраво детенце и вие , около него !!! Само радости - другото е ламарина  ;D ;D ;D....Сега сигурно не можеш да прочетеш това , защото сигурно вече си "под пълна упойка" - разбираемо е , но знай , че е от сърце  drink drink drink!!!!
ХА , НАЗДРАВЕ drink drink drink !!!!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #6 -: Юни 08, 2010, 12:56:42 pm »
да,наздраве и гледай пложително на нещата yahoo

ivannlbc

• Разбирач ;)
« Отговор #7 -: Юни 08, 2010, 01:24:31 pm »
да,наздраве и гледай пложително на нещата yahoo

Мите, ма тва е обидно бе, брат. Слизаш от колата след удара и виждаш някъв грозен голф те е нацелил. Поне да беше Мерцедес нещо, по-засукано така, а то...
Стига с тоо късмет де!  rofl rofl yahoo

Благодаря за пожеланията, все още не съм под упойка. На работа съм. А и да ви кажа, аз не пия, освен най-много чаша бира с вечерята. Така че сигурно съм най-скучния приятел по чашка, който някой може да има.

Между другото, като гледам черната статистика от вчерашния ден по пътищата - убити, ранени...аз направо даже трябва и да черпя че съм се отървал. А съм взел и за някъв заден стоп тука да мрънкам...аааййде де!  write

Извинявайте, че така прескачам от тема на тема, ама...сетих се за нещо да коментирам от оня ден, когато бях до София. Абе много автомагистралки са се навъдили на входа на София откъм Пловдив?!  :) :) Аз си мислех, че са само по околовръстното, но те са ви налазили и по централния вход!  gy
Иначе на отсечката Пловдив-Пазарджик ситуацията си е същата. Нощно време ти присвяткват от храстите с прожекторчета разни нощни пеперуди.

Винаги съм се питал, колко ли закъсал трябва да си, за да спреш насред полето и да удариш едно...Не знам!

Айде че смесихме 10 теми в една. Черпя всички от форума  alc alc alc drink drink drink bot bot bot yra pya pya pya drink alc yra yra yra

mb

• Разбирач ;)
  • Публикации: 142
« Отговор #8 -: Юни 08, 2010, 03:47:46 pm »
ай наздраве! да сте живи да сте здрави и само радости фантук фантатък.

бях почнал да ти пиша снощи че кат са ти отказали каското не значи че оня е освободен от гражданската си отговорност. с протоколчето при неговия застраховател и да си пишеш и неимуществените вреди, включително състоянието на жена ти. ако решиш да си зъл и да не го черпиш от вуле му пускаш иск за 20-30 бона неимуществени + медицинските разходи по днешното весело събитие. сега може да ти изглежда нагло ама мойта теория е че кат ни дигат ставките за гражданските, щото носели и съответно по-големи отговорности, значи трябва да си ги носят и туйто. отделно въпроса дали и защо пък нашия живот да е по-евтин от този на средностатистически европеец, съгласно изплащаните в ЕС обезщетения (има си и такава статистика)  може да доведе до допълнителни безсънни нощи правния отдел на застрахователя на виновника. та въпросния застраховател по някое време все нещо ще бъде принуден да плати и после с регресивен иск ще си се занимава с виновника, който ще се принуди да спира с голфа си извън чуждите коли.

radkoDI

• Разбирач ;)
  • Публикации: 162
  • SOUL 1,6 бензин, МТ; SEAT Toledo - 1,8 LPG
« Отговор #9 -: Юни 08, 2010, 07:18:40 pm »
Честито и от мене, да ви е жива и здрава дъщеричката и много да ви радва, пък и колкото по-голяма става на татко си по-любима става (личен опит). Пък ламаринките и пластмасите ще се преживеят.

smirn0ff

• Spammer
  • Публикации: 978
  • Шеф диригент
    • Транс Телеком ЕАД
« Отговор #10 -: Юни 10, 2010, 11:16:14 pm »
аре ЧЕСТИТО!  alc alc alc alc

ЛАМАРИНИ СЕ ПОПРАВЯТ!!!  gy
Да ти е живо и здраво детенцето, това е по-важно  pya
KIA cee'd LX 1.6 CRDi 115hp

ivannlbc

• Разбирач ;)
« Отговор #11 -: Юни 17, 2010, 07:17:45 pm »
Само да ви кажа, че застрахователя ми показа среден пръст.
Така ще направя и аз към него следващия път, когато ми звъннат по телефона да ме питат, дали ще си възобновявам застраховката.

Нали ви казах, че жена ми роди дет се вика часове след инцидента. Може и да има, но може и да няма връзка с това, което последва. Както и да е, извън темата е, но - едно зло никога не идва само.

Детето се роди живо и здраво, но 1 седмица по-късно започнаха леки гърчове, които лекарите-специалисти в Пловдив овладяха. Сега търсим лекарството Фенобарбитал, което е необходимо, за да няма такива лоши странични ефекти, каквито биха дали неговите заместители (Депакин). И както всичко в БГ ни е "наред", така и тук - лекарството го няма никъде и е спряно от производство. Иначе една опаковка струва 5 лв и е жизнено необходимо. Сега трябва да търся в Гърция, Турция, Румъния или и аз не знам къде.

Ако някой може да помогне...парите са без значение.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #12 -: Юни 17, 2010, 09:00:35 pm »
ех ако знаех по-рано :( .
Сега ще разпитам познати дали нямат ходене до гърция

mb

• Разбирач ;)
  • Публикации: 142
« Отговор #13 -: Юни 17, 2010, 09:31:11 pm »
утре ще пробвам една аптекарска връзка дали няма да сработи по случайност. от пловдив съм. ако вържещ веднага ще пиша.
барбитуратите по принцип не са ли с некви цветни рецепти? да не се окаже чее нужно ЕГН, акт за раждане, полицейско досие и кредитна история на всички роднини до 3то коляно за да се закупи такъв хап?

ivannlbc

• Разбирач ;)
« Отговор #14 -: Юни 17, 2010, 10:51:46 pm »
утре ще пробвам една аптекарска връзка дали няма да сработи по случайност. от пловдив съм. ако вържещ веднага ще пиша.
барбитуратите по принцип не са ли с некви цветни рецепти? да не се окаже чее нужно ЕГН, акт за раждане, полицейско досие и кредитна история на всички роднини до 3то коляно за да се закупи такъв хап?

Необходима е зелена рецепта, която няма проблем доц. Иванов да ни напише.

Едно от обясненията да бъде спряно у нас, е именно злоупотребата на наркоманите с това лекарство. Друго обяснение е, че е много евтино и "Софарма" няма печалба да го произвежда. Една опаковка е струвала 5 лв преди да бъде спряно. Преди малко проверих в Германия, цената е 40 евро. Пуснал съм приятели да търсят в Турция, Холандия и Гърция. Въпросът е дали ще признаят българската рецепта...все пак сме в ЕС.

Интересното за това лекарство е, че се е пиело масово до 80-те години като сънотворно. След това се ограничава употребата му само против епилепсия. Възрастните с епилепсия масово пият депакин. За малки деца-кърмачета обаче депакина е опасен, примерно за черния дроб и други органи, докато фенобарбитала е по-щадящ, така да се каже. Не съм специалист, може и да греша някъде, но това научих от интернет. Информацията я има и на официалната страница на Изпълнителната агенция по лекарствата:
http://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/drugs2_list2_2.html

Пичове, тука вече стана лекарски форум, а не за коли КИА. Спирам да пиша по лекарски теми. Ако някой може да помогне с някви изостанали количества някъде фенобарбитал, нека се обади.