Автор Тема: Проблем с климатика на сийд  (Прочетена 2066 пъти)

TATI

• Разбирач ;)
  • Публикации: 181
Re: Проблем с климатика на сийд
« Отговор #45 -: Август 17, 2011, 07:41:23 pm »
Просто казваш да не ти сменят нещото, което си сменил и готово.
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 483
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
« Отговор #46 -: Август 17, 2011, 08:10:38 pm »
Напълно съм съгласен с теб: Пролет и есен-смяна на филтъра, собственоръчно :) - отнема 4-5 минути, а и ако цените са тези, които цитираш, не знам защо не съм го правил до сега

Така е, но не забравяй, че при следващото ТО задължително ще ти сменят и "чисто новия" филтър, така, че пак ще си плащаме скъпите им филтри  :( докато искаме да сме защитени от "Гаранцията".

Не и ако ти си го сменил скоро, при мен така се получи на ТО с въздушния ми филтър. След като си го сменил и ги уведомиш няма как да ти набутат техния филтър на "екстра" цена:)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 4166
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #47 -: Август 17, 2011, 09:22:09 pm »
Напълно съм съгласен с теб: Пролет и есен-смяна на филтъра, собственоръчно :) - отнема 4-5 минути, а и ако цените са тези, които цитираш, не знам защо не съм го правил до сега

Така е, но не забравяй, че при следващото ТО задължително ще ти сменят и "чисто новия" филтър, така, че пак ще си плащаме скъпите им филтри  :( докато искаме да сме защитени от "Гаранцията".
не е задължително ;)

radkoDI

• Разбирач ;)
  • Публикации: 163
  • SOUL 1,6 бензин, МТ; SEAT Toledo - 1,8 LPG
« Отговор #48 -: Август 17, 2011, 10:13:08 pm »

не е задължително ;)

Е ако е така - още по-добре, но явно моята информация от началото на юни от сервиза в Благоевград сочи, че нищо че имам нов филтър за климатика те пак ще ми го сменят с нов оригинален.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 4166
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #49 -: Август 18, 2011, 09:31:37 am »
е ако си минал  и сменил предната седмица(примерно),как ще те набутат отново с нов crazy

bongo

• Разбирач ;)
  • Публикации: 309
« Отговор #50 -: Август 18, 2011, 10:03:53 am »
Не могат да те набутат с нов.Аз имах проблем с климатика и ми смениха филтъра два месеца преди последното ТО и при него им казах за това и не са ми го сменяли.

radkoDI

• Разбирач ;)
  • Публикации: 163
  • SOUL 1,6 бензин, МТ; SEAT Toledo - 1,8 LPG
« Отговор #51 -: Август 18, 2011, 12:10:49 pm »
Еми от отговорите ви разбирам, че говорите за филтри монтирани от сервиз на КМБ (което предполага и закупени от тях), като при двете ТО които минах до момента не са ми предлагали различни филтри от оригиналните, които са и най-скъпите.

TATI

• Разбирач ;)
  • Публикации: 181
« Отговор #52 -: Август 18, 2011, 06:00:39 pm »
Мойте филтри не са закупувани от КМБ и са в пъти по-евтини от предлаганите от КМБ. За справка, филтър климатик в КМБ е 65 лв, а аз си купувам за 14 лв. И при положение, че един филтър максимума му е 8000 км (той може да седи и 30000км както е по книжка, но аз обичам да ми е комфортно и наистина да имам климатик, а не само да казвам, че колата има климатик, а той да не духа), прави си сметка
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual