Автор Тема: Проблем с климатика на сийд  (Прочетена 26694 пъти)

TATI

• Експерт
  • Публикации: 499
Re: Проблем с климатика на сийд
« Отговор #45 -: Август 17, 2011, 07:41:23 pm »
Просто казваш да не ти сменят нещото, което си сменил и готово.
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 574
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
« Отговор #46 -: Август 17, 2011, 08:10:38 pm »
Напълно съм съгласен с теб: Пролет и есен-смяна на филтъра, собственоръчно :) - отнема 4-5 минути, а и ако цените са тези, които цитираш, не знам защо не съм го правил до сега

Така е, но не забравяй, че при следващото ТО задължително ще ти сменят и "чисто новия" филтър, така, че пак ще си плащаме скъпите им филтри  :( докато искаме да сме защитени от "Гаранцията".

Не и ако ти си го сменил скоро, при мен така се получи на ТО с въздушния ми филтър. След като си го сменил и ги уведомиш няма как да ти набутат техния филтър на "екстра" цена:)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #47 -: Август 17, 2011, 09:22:09 pm »
Напълно съм съгласен с теб: Пролет и есен-смяна на филтъра, собственоръчно :) - отнема 4-5 минути, а и ако цените са тези, които цитираш, не знам защо не съм го правил до сега

Така е, но не забравяй, че при следващото ТО задължително ще ти сменят и "чисто новия" филтър, така, че пак ще си плащаме скъпите им филтри  :( докато искаме да сме защитени от "Гаранцията".
не е задължително ;)

radkoDI

• Разбирач ;)
  • Публикации: 169
  • SOUL 1,6 бензин, МТ; SEAT Toledo - 1,8 LPG
« Отговор #48 -: Август 17, 2011, 10:13:08 pm »

не е задължително ;)

Е ако е така - още по-добре, но явно моята информация от началото на юни от сервиза в Благоевград сочи, че нищо че имам нов филтър за климатика те пак ще ми го сменят с нов оригинален.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #49 -: Август 18, 2011, 09:31:37 am »
е ако си минал  и сменил предната седмица(примерно),как ще те набутат отново с нов crazy

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
« Отговор #50 -: Август 18, 2011, 10:03:53 am »
Не могат да те набутат с нов.Аз имах проблем с климатика и ми смениха филтъра два месеца преди последното ТО и при него им казах за това и не са ми го сменяли.

radkoDI

• Разбирач ;)
  • Публикации: 169
  • SOUL 1,6 бензин, МТ; SEAT Toledo - 1,8 LPG
« Отговор #51 -: Август 18, 2011, 12:10:49 pm »
Еми от отговорите ви разбирам, че говорите за филтри монтирани от сервиз на КМБ (което предполага и закупени от тях), като при двете ТО които минах до момента не са ми предлагали различни филтри от оригиналните, които са и най-скъпите.

TATI

• Експерт
  • Публикации: 499
« Отговор #52 -: Август 18, 2011, 06:00:39 pm »
Мойте филтри не са закупувани от КМБ и са в пъти по-евтини от предлаганите от КМБ. За справка, филтър климатик в КМБ е 65 лв, а аз си купувам за 14 лв. И при положение, че един филтър максимума му е 8000 км (той може да седи и 30000км както е по книжка, но аз обичам да ми е комфортно и наистина да имам климатик, а не само да казвам, че колата има климатик, а той да не духа), прави си сметка
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual

acho_77

• Разбирач ;)
  • Публикации: 309
« Отговор #53 -: Юни 24, 2015, 08:58:44 pm »
Колеги проблем! Помагайте! Колко грама фреон трябва за кия сиид 1.6 бензин

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 574
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
« Отговор #54 -: Юни 28, 2015, 08:03:46 pm »
Ако не се лъжа мисля, че на самия компресор имаше лепенка, която указваше типа на маслото и охладителя, както и количеството. При мен миналото лято за първи път усетих, че работи по-слабо и ходих в сервиз. Човека издърпа стария охладител и го премери автоматично със самата машина. Оказа се че, трябва да се долее и добави около 110 гр. по спомен. Във всеки сервиз, който разполага с хубава машина за климатици ще ти решат проблема.

p.s. Мисля, че на Сийда цялото количество в системата е около 350 гр.
« Последна редакция: Юни 28, 2015, 08:05:34 pm от Pro style »

petyu

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 67
« Отговор #55 -: Юни 29, 2015, 01:23:33 am »
Хубаво е и филтъра да се смени ,а не само да се долива фреон. Както така трябво поне един път седмично да се пуска климатичната система по десетина минути трябва да работи не зависимо дали е зима или лято, просто трябва да работи системата . Аз това го знам от книжката на колата там има много полезна информация и е добре човек да намери време да  я прочете.

Lean Six Sigma

• Новак
  • *
  • Публикации: 15
  • Cee'd 1.4 CVVT
« Отговор #56 -: Юли 20, 2015, 10:06:21 am »
Вчера се прибирах от почивка и на дълъг път климатика "умря". Включих го на макс степен и макс охлаждане, но нито имаше сила, нито духаше студено, както по принцип трябваше. След като спрях колата (да се поохладя малко, че си стана жегичка) и тръгнах наново, се оправи. Впоследствие, пак се случи същата ситуяция многократно. Климатика просто глъхнеше, все едно въздуховодите са затворени и въобще не можеше да охлади колата.

Сега прочетох, че вероятно ще трябва да видя филтъра, който е в купето (жабката), но странното ми е, че колата (Сийд 1.4 CVVT) е на 3000 км. и половината от тях съм ги навъртял на дълъг път - не толкова запрашен, колкото е в градски условия.
« Последна редакция: Юли 20, 2015, 10:10:25 am от Lean Six Sigma »

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
« Отговор #57 -: Юли 20, 2015, 10:26:40 am »
Едва ви е от филтъра на климатика.Дори да е замърсен, тогава се усеща по-слабота му ефективност при работа, но не и да отказва напълно.Когато на мен ми се случи да откаже въобще да духа студено след 30 и няколко хил.км. я закарах в сервиза и там ми казаха, че са сменили някакво реле.От тогава не съм имал проблеми.

Lean Six Sigma

• Новак
  • *
  • Публикации: 15
  • Cee'd 1.4 CVVT
« Отговор #58 -: Юли 20, 2015, 10:38:48 am »
Благодаря за коментара. Аз затова писах, защото се усъмних да се е замърсил дотолкова, че да спре да духа.

Ще отида до Киа да видя какво ще кажат и ще пиша.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #59 -: Юли 20, 2015, 11:56:12 am »
Първо минете през някоя автомивка да пръснат радиатора отпред!
Това лято доста хора ги спасих от скъпо посещение в сервиз!
Най-добре е да се пръсне и изчака. После обилно измиване.
Щом все дълго каране е имало,то проблема е там. Задръстен с невинни жертви,и сега си отмъщават  music