Автор Тема: Имали KIA CARNIAVL 2.9 с двигател на Мерцедес?  (Прочетена 21841 пъти)

LusilSorel

• Новак
  • *
  • Публикации: 23
Re: Имали KIA CARNIAVL 2.9 с двигател на Мерцедес?
« Отговор #15 -: Януари 23, 2011, 04:46:49 pm »
Сигурно съм станал досаден, но това е вълнението и това, че никога досега не съм карал кола дизел. Всичките ми коли, които съм имал и карал са били с бензинови двигатели.

Та, тази лампа CHECK, доколкото разбрах е авариен режим на робата на колата? Трябва да се изчисти компютърът на колата и ако светне пак, това означава, че проблемът се задълбочава ли?

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 675
  • i30 rider
« Отговор #16 -: Януари 23, 2011, 05:05:02 pm »
Сигурно съм станал досаден, но това е вълнението и това, че никога досега не съм карал кола дизел. Всичките ми коли, които съм имал и карал са били с бензинови двигатели.

Та, тази лампа CHECK, доколкото разбрах е авариен режим на робата на колата? Трябва да се изчисти компютърът на колата и ако светне пак, това означава, че проблемът се задълбочава ли?
Хубаво е да се изчисти и да се провери защо свети (може да е смяна на масло, може смяна на някакъв датчик на температури, и др.). Просто отиди и виж за какво става въпрос.
Love is suicide!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #17 -: Януари 23, 2011, 07:21:54 pm »
издай го тоя сервиз на твоя човек де 8-)

kiabohema

• Новак
  • *
  • Публикации: 8
« Отговор #18 -: Януари 24, 2011, 12:02:32 pm »
здравейте колеги от десетина дни карам карнивал 2.9 tdi за който са баламосали колегата че е на мерцедес .Двигатела няма много общо с мерцедес но понеже на ML290 двигатела е подобен и на външен вид а и гумите на киата са същия размер като на новата Е-класа много търговци прилагат какви ли не тактики важно е според мен всеки който е решил да кара киа да знае че и поддръжката е като на Е-класата така че ако си карал VWнещата са коренно различни аз лично притежавам и двете марки

LusilSorel

• Новак
  • *
« Отговор #19 -: Януари 24, 2011, 01:24:03 pm »
Днеска я прехвърлихме при нотариус и в КАТ и извадихме новите талони. До довечера ще я регистрирам в НАП и общината и ще и напрява Каско. В събота ще я карам в сервиз да и видят грешките на компа и да ги изчистят, та да видя дали ще светне пак лампата на борд-компютърът, че тогава ще и търсим по-сериозният проблем. После мисля да и сменя другите консумативи и да регурирам предницата и.

Между другото, не е тук темата, но ако някой има джанти за Карнивал и евентуално гуми за продан можем нещо да се спазарим. Предпочитам да са 15-ки.
« Последна редакция: Януари 24, 2011, 01:28:14 pm от LusilSorel »

carnival

• Новак
  • *
  • Публикации: 32
« Отговор #20 -: Януари 24, 2011, 02:32:11 pm »
Имам комплект перфектни стоманени джанти 15-ки. Пиши ми на л.с. ако те интересуват.

LusilSorel

• Новак
  • *
« Отговор #21 -: Януари 24, 2011, 02:37:34 pm »
Аз съм ти писал, но ти не ми отговори. Пиши ми на ЛС инфо за тях. ;D

LusilSorel

• Новак
  • *
« Отговор #22 -: Януари 25, 2011, 11:09:14 am »
Здравейт, дойде време и за смяна на масла и филтри. Мислех да слагам Motul 8100 Eco-clean 5W30 - обаче чета, че нещо хората не са доволни от него, въпреки че е едно от най-добрите масла, предлагани в Европа.

Ще се радвам ако някой препоръча с какво масло кара своя дизелов Карнивал и естествено да е доволен от него. ;D

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #23 -: Януари 25, 2011, 11:53:39 am »
слагай кастрол
 yahoo

LusilSorel

• Новак
  • *
« Отговор #24 -: Януари 25, 2011, 12:16:20 pm »
CASTROL GTD Magnatec-10w40 ?

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #25 -: Януари 25, 2011, 12:17:21 pm »
примерно
Ако това ти излиза по спецификация за км на колата

LusilSorel

• Новак
  • *
« Отговор #26 -: Февруари 04, 2011, 05:24:21 pm »
Мойта "Цирк", засега върви чудесно и моторчето си направо мърка.

От скоро налях в казанчето за предните чистачки течност и на следващият ден вече не работеше. Чудя се може ли да е замръзнало някъде по тръбичките вода или нещо се е скапала подкачващата помпа? Интересното, е че не се чува онова жужене когато натискаш десният лост. Някой имал ли е проблеми с тази механика зимно време по Кийката?

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #27 -: Февруари 04, 2011, 11:22:17 pm »
В тези студове единственото нещо е , ако караш продължително време колата без да спираш - час , 2 , може би 3 (та да се размрази течността в казанчето) и тогава пробвай дали работи моторчето - или е заминало. Преди това не те съветвам да пробваш често , защото може моторчето ти все още да е здраво , а ти с пробите да го изгориш. Ако имаш свободно място в казанчето , преди да тръгнеш , налей топла вода (но не гореща - да не го спукаш) или по-добре директно долей най-силен концентрат ( за -60 или -80) и после ... дано да си късметлия.
Успех ! ok

LusilSorel

• Новак
  • *
« Отговор #28 -: Февруари 05, 2011, 11:31:47 pm »
Днеска се размрази ;D. Работи си перфектно. Изглежда е замръзнало въпреки, че е с течност за чистачки, която УЖ е за -20 градуса. :(

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
« Отговор #29 -: Февруари 06, 2011, 09:58:52 am »
Днеска се размрази ;D. Работи си перфектно. Изглежда е замръзнало въпреки, че е с течност за чистачки, която УЖ е за -20 градуса. :(

Кое ли в БГ не е менте?!
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l