Автор Тема: Пастиране,полиране, пране на тапицерия и кожен салон!  (Прочетена 28473 пъти)

exteriorcardetailing

• Новак
  • *
  • Публикации: 16
  • Перфектен блясък за вашият автомобил!
    • Полиране, пастиране и ваксиране на автомобили!
Re: Пастиране,полиране и ваксиране на автомобили!
« Отговор #15 -: Октомври 17, 2012, 09:02:44 pm »
Не ти се карам :)

Да прав си и напълно те разбирам, затова както и виждаш се старая да не прекалявам с постовете си.
На теб ти липсва най-скъпото за всеки човек в момента "Времето", аз също се сблъсквам с този проблем понякога докато убеждавам клиент, че трябва да остави колата за повече от два дни, защото на снимките всичко изглежда лесно, но и ти щом се занимаваш знаеш, колко труд е хвърлен за всяка една снимка, говорим за работа за да се получи така, а не за самото снимане.
Примерно другата седмица почвам един Туарег за мегадетайлинг(цялостно пастиране, пране текстил, пране на кожата, полиране джанти, ръчна карнауба вакса) и всичко това за четири дни, колкото и да му се иска на човека да стане веднага, ама не може, бързо и качествено няма никъде, но стига съм се хвалил, благодаря за оценката и пожеланията на CoolMaN® , той не ми е клиент, но такива думи наистина ме окуражават да работя точно по този начин, да много е трудно, работя с маски за дишане(много прах се отделя при пастиране), работя с ръкавици заради някой не толкова безопасни препарати, но когато видя усмивката на клиента и радостта, когато си взема колата готова от мен всичко друго е  без значение(освен бакшиша накрая естествено  :) )
А ти щом си решил да дадеш някоя пастичка ще има компромис в цената естествено, така, ще е честно
П.П.Не се опитвайте да махате залепените мухи по предния капак след шофиране с обратното на домакинската гъба, поливайки с вода отгоре , така НЕ става има си препарати против мухи, пръскате налепите от тях и измивате след няколко минути,иначе  грешката е поправима.

ПАСТИРАНЕ И ПОЛИРАНЕ НА ПОЛИКАРБОНАТНИ ФАРОВЕ
« Последна редакция: Ноември 24, 2012, 10:42:44 am от exteriorcardetailing »
Потребителят се ползва с уважение във форума!

Twister

• Новак
  • *
  • Публикации: 28
« Отговор #16 -: Ноември 30, 2012, 12:55:40 am »
Аз до колкото съм запознат с тези неща, ваксата не придава нищо..... само предпазва това което е под нея. След полиране, няма визуална разлика между местата с вакса и тези без. Какво ще кажеш ?

exteriorcardetailing

• Новак
  • *
« Отговор #17 -: Ноември 30, 2012, 10:08:24 am »
Ваксата в зависимост от вида и може да създаде различен ефект.Има такива с по-задълбочен мокър ефект, други за по-голям блясък и не си прав, че не придава нищо.След полиране се слага като защита на крайният ефект, за да е запазен по-дълго време, затова е хубаво и ваксата да е качествена, но дори и да падне след време, което е неизбежно, си остава ефекта след полирането.Разлика от повърхност с вакса и такава без има и то голяма, но сега не намирам снимките да ти покажа, понеже не са една и две, а ефекта с вакса на лака е по-добър отперлващ ефект на водата, по-бавно стареене на лака(през лятото гори от слънцето, а през зимата го тормози лугата, която се хвърля по улиците), а ваксата също намалява достигането на боклуци до самата лакова повърхност, но НЕ пази от механични наранявания, там вече е друг препарата.
В твърдението, че пази това което е под нея си абсолютно прав и това и е целта, все едно да си на плажа и да има силно слънце, нали ще се намажеш с плажно мляко за да не изгориш, а при дъжд ще отвориш чадър, е ваксата е същото нещо за лака на автомобила иначе той гори и се лющи и други подобни.

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #18 -: Ноември 30, 2012, 10:18:02 am »
Здравей,
Има ли начин да се разбере кога е време за нова вакса?
От какво зависи нейното "измиване" ако мога така да го кажа, по-често миене на автомобила ускорява ли нейното "измиване"?

exteriorcardetailing

• Новак
  • *
« Отговор #19 -: Ноември 30, 2012, 01:34:15 pm »
Ваксата в зависимост от нейното качество се отмива с различна бързина, която зависи и от броя измивания и от използвания препарат за миене.Естествено, че ако се мие на безконтактно ще падне по-бързо, защото там се ползват силни препарати с високо ПАВ(повърхностно активни вещества).Нали когато човек се изцапа да речем с нещо мазно и то се отмива трудно, се търси по-силен препарат за да го премахне, като в същото време и да щади кожата, е безконтактното нито въобще не щади лака и ваксата и честно да  знаете, че по-евтините вакси може да паднат дори и след едно измиване с  безконтактно(автомивките където ви пръскат колата с активен шампоан, чакат да размие всичко отгоре и после изплакват, понеже така им е по-удобно).За да е по-траен престоя на ваксата аз предварително полирам повърхността с препарат почистващ лака и след това слагам вакса, иначе като я сложите върху мръсотията върху него тя не се захваща добре, това е изпробвано за да го споделя и по принцип всички тези изложени твърдения от мен са подкрепени от тестове изцяло върху моята кола и после се прилагат на клиентите и се дават обещания за време на престой и така.Никога не съм подкрепял твърденията показани от производителя, че ваксата стой примерно 6 месеца или 100 измивания, няма такова нещо и не го крия, това е само трик на продавача.Аз и при тестовете дори на 100 % карнаубата мога да твърдя, че трае върху лака с нормално измиване на автомобила да речем по два пъти седмично около 3 месеца, после като се поизмие си остава ефекта на полировката, но лака не е толкова защитен, в смисъл има го блясъка и всичко друго от пастирането, но вече няма този отблъскваш ефект на водата, което е показателно, че вече я няма(ваксата) и лака става податлив на лошите атмосферни условия.Хубавото полиране преди ваксата засилва ефекта й, това е.
Вакса сложена в домашни условия от сорта на тея дето са по бензиностанциите пада за две измивания, първо, че я мажете неправилно, после че за 10 лв. няма как да е качествена, аз ползвам препарати професионални, които често не се и продават в магазинната мрежа или пък са скъпи и в по-големи разфасовки.
И като заключение ще кажа, че силните измиващи препарати бързо отмиват ваксата, а много често по автомивките слагат некачествени препарати за да пестят пари, затова после почват да ви избеляват гумените уплътнения на вратите отвън, хромираните лайсни помътняват, а пластмасите по автомобила стоят все едно са на 30 години, когато почнете да забелязвате такива дефекти просто сменте автомивката, защото много от тези проблеми са непоправими и поправката става само с подмяна, особено на хромираните .
Вакса се слага поне през месец за да си сигурен, че имаш върху лака всеки един месец може да си отделяте по една неделя и да се погрижите за колата като я намажете са вакса, почистите си я щателно и такива неща, дори ако се съберете приятели може да си купите една скъпа вакса и да си я делите, защото трудно се вадят 150 лв. за една кутия с големината на крем за ръце Нивеа от големите разфасовки.

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #20 -: Февруари 07, 2013, 08:58:08 pm »
Благодаря на Иван за свършената работа днес  ;D
Много съм доволен!

Беше ме жал да я изкарам на дъжда след неговата работа, но след 1ч каране докато я прибера на топло беше идеално чиста.

christian

• Разбирач ;)
  • Публикации: 188
  • Kia Sportage 2,0 CRDi AWD 6AT
« Отговор #21 -: Февруари 08, 2013, 05:29:25 pm »
Кулман, разкажи малко повече де. Какво и правиха, за колко време и пари? На пролет мисля и аз да ходя, но с Реното.
2,0D 16V CRDi AWD 6AT

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #22 -: Февруари 08, 2013, 06:06:22 pm »
Ами аз главно ходих за за една драскотина която имаше честта една мацка да ми направи докато излизаше на заден ход от паркинга, оглеждайки се само отляво зад нея...  :) то щом няма отляво, значи и отдясно е чисто  :)

Та оправих това и сложих carnauba wax. При първа възможност ще сложа и Nano Protect.
Цената за C4 беше 150лв за всичко това и цял ден работа с допълнителни бонуси и приказка за продуктите.

Така изглеждаше цялата след като покарах 1ч из София в дъжда.
« Последна редакция: Февруари 08, 2013, 06:46:40 pm от CoolMaN® »

christian

• Разбирач ;)
« Отговор #23 -: Февруари 11, 2013, 10:00:18 am »
Страхотно изглежда! Рено Меган е колкото С4-ката като размер. И аз имам няколко драскотини и се чудя първо през Каско и оправянето им ли да мина и чак след това за пастиране?!
2,0D 16V CRDi AWD 6AT

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #24 -: Февруари 11, 2013, 01:39:55 pm »
Ами на мен не ми се занимаваше със застрахователи.
Не знам при теб в сервиз или пари ще ти дадат.

christian

• Разбирач ;)
« Отговор #25 -: Февруари 12, 2013, 12:07:08 pm »
Ами на мен не ми се занимаваше със застрахователи.
Не знам при теб в сервиз или пари ще ти дадат.
По фактура в почти всеки посочен от мен сервиз мога да я оправя.
2,0D 16V CRDi AWD 6AT

exteriorcardetailing

• Новак
  • *
« Отговор #26 -: Февруари 16, 2013, 11:31:01 am »
Hяколко снимки на един прекрасен нов автомобил Kia Sportage, полиран с Machine Polish на 3М и защитен с вакса на 3М Polish Rosa Pink, обработени са всички пластмасови и гумени елементи, почистени джанти и обработени с вакса.
Всички снимки по време на подготовката, обработката и крайният резултат са на този линк  https://picasaweb.google.com/117730069720800804418/KIASPORTAGE , да не пълня темата със снимки, но ще публикувам и няколко тук за да я украсим  ;D

П.П.

По фактура в почти всеки посочен от мен сервиз мога да я оправя.

Принципно е така, но зависи как ще бъде боядисана, дори и да платят застрахователите.
Това значи:
-да не ти уцелят цвета
-да не опаковат хубаво преди боядисване и да омажат всичко около боядисвания детайл с боя и лак, което ще ти докара още главоболия
-може да не е направена хубаво основата и да почне ща ти се лющи после лака
-това, че има камера в сервиза, не значи, че винаги пекат детайла, което пък от своя страна понижава качеството на боядисване
-ново положената боя не е като оригиналната
Ако един детайл може да бъде поправен с пастиране то това е по-доброто решение, аз даже постоянно правя коли с предявени щети и дадени пари от застрахователя за боядисване, след като детайла е поправен минава през втори оглед и е признавано за боядисано, а това го постигам с шлайфане на целия детайл равномерно и после още много игра :)

Ето един тотално занемарен автомобил който правих скоро, там нещата бяха ужас и заради потресаващия краен резултат, направих и клип, а клиента твърдеше, че колата била пастирана лятото, ама за три пъти по малка сума и за няколко часа, на мен само мазането с вакса ми отнема около 3 часа, не знам какво и е било пастирано за един ден, аз я правих два дни от 8 сутрин до 19ч вечер.
С всичко изложено по горе не искам не значи , че може да се оправи всяка драскотина, понякога боядисването е неизбежно.
ПАСТИРАНЕ И ПОЛИРАНЕ НА АВТОМОБИЛИ/BLACK MIRROR

Втори послепис  :)
Понеже забравих да пусна и няколко снимки на колата на колегата CoolMaN, за което моля да ме извини, ще си допълня поста, защото неговата кола също беше при мен за обработка, а цвета и е уникален и доколкото разбрах е допълнителен цвят, като екстра това е линка с всички снимки https://picasaweb.google.com/117730069720800804418/CITROENC4REDEXCLUSIVE

« Последна редакция: Февруари 16, 2013, 09:47:20 pm от exteriorcardetailing »

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #27 -: Февруари 16, 2013, 12:32:03 pm »
Това бялото, от магазина направо при теб.
Браво Ачка

Embezzler

• Почетен член
  • Експерт
  • Публикации: 510
  • Honda CR-V 1.6 i-DTEC AWD
« Отговор #28 -: Февруари 16, 2013, 01:27:56 pm »
Да, това бялото е моето :)

Поздрави на Иван. Отлична работа!

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #29 -: Февруари 16, 2013, 01:54:50 pm »
Ей "това бялото" какво е лаченко :)
Браво на майстора и честито на Embezzler !