Автор Тема: Запушени дренажи и наводена кола  (Прочетена 20620 пъти)

christian

• Разбирач ;)
  • Публикации: 188
  • Kia Sportage 2,0 CRDi AWD 6AT
Запушени дренажи и наводена кола
« -: Октомври 30, 2012, 01:17:35 pm »
Колеги проблемите не свършват. Вчера след проливния дъжд и запушени дренажи ми се наводни другата кола. Предни стелки и мокета под тях са мокри. В момента е в сервиз за отпушване и пробиване на тапите отдолу.
Моля дайте съвети как да изсуша мокета и махна влагата?
п.п Ако може без да свалям седалки и мокет.
2,0D 16V CRDi AWD 6AT

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
Re: Запушени дренажи и наводена кола
« Отговор #1 -: Октомври 30, 2012, 01:20:47 pm »
Колеги проблемите не свършват. Вчера след проливния дъжд и запушени дренажи ми се наводни другата кола. Предни стелки и мокета под тях са мокри. В момента е в сервиз за отпушване и пробиване на тапите отдолу.
Моля дайте съвети как да изсуша мокета и махна влагата?
п.п Ако може без да свалям седалки и мокет.

за няколко часа в колата (обезопасено) и леко отворени джамове да излиза конденз...

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2012, 01:26:41 pm »
Аз имам влагоуловител и чрез него си сушим килими, пердета...без да ги махаме от мястото им. Би трябвало и за колата да работи схемата. Принципа е, че осушаваш въздуха в купето, с което се увеличава изпарението на вода от мокрите платове и уреда поема влагата, като поддържа въздуха сух.
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

chitko

• Разбирач ;)
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2012, 02:00:23 pm »
Аз имам влагоуловител и чрез него си сушим килими, пердета...без да ги махаме от мястото им. Би трябвало и за колата да работи схемата. Принципа е, че осушаваш въздуха в купето, с което се увеличава изпарението на вода от мокрите платове и уреда поема влагата, като поддържа въздуха сух.

За съжаление с това ми се струва, че ще стане много бавно исушаването...

christian

• Разбирач ;)
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2012, 02:18:11 pm »
Вижте какво открих http://www.rentex.bg/catalog/view/izsushitel_za_kilimi.html
С това би трябвало да е доста бързо.
От сервиза още не са ми се обадили, че колата е готова аз сушилка търся......
Даже почва да ми става притеснено...
2,0D 16V CRDi AWD 6AT

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2012, 02:23:04 pm »
Те от сервиза може да те зарадват с изсушена кола :)

chitko

• Разбирач ;)
« Отговор #6 -: Октомври 30, 2012, 02:27:49 pm »
Те от сервиза може да те зарадват с изсушена кола :)

Хммм много филми гледаш :)
Такова цялостно обслужване има само ако имаш карта LGCSKMB*  %)

*(Loyal Golden Customer Service Kia Motor Bulgaria) rofl

Мисля, че домашната духалка ще ги оправи за няколко часа...

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #7 -: Октомври 30, 2012, 03:50:04 pm »
След сервиза отиди до някоя автомивка,да изсмучат каквото могат
После,ако е необходимо,пускай печка.
Това с дренажите да ти е обеца ;D

ivannlbc

• Експерт
« Отговор #8 -: Октомври 31, 2012, 08:21:27 am »

От мнението ти разбирам, че никога не си го пробвал. Помисли малко и ми кажи какво прави духалката и какво влагоуловителя?! Сравни физическите процеси и... всеки който е опитал влагоуловителя се удря по челото, все едно е станало някакво чудо. Какво да ти кажа, духай там, пък каквото стане. :D

chitko

• Разбирач ;)
« Отговор #9 -: Октомври 31, 2012, 09:42:46 am »

От мнението ти разбирам, че никога не си го пробвал. Помисли малко и ми кажи какво прави духалката и какво влагоуловителя?! Сравни физическите процеси и... всеки който е опитал влагоуловителя се удря по челото, все едно е станало някакво чудо. Какво да ти кажа, духай там, пък каквото стане. :D

Пробвал съм такъв за бани и влажни помещения...не оправда очакванията...това за което говориш ти, явно е доста по-мощно, но пък остава въпроса дали си заслужава да го купува за тази единична мисия.....
....но пък ако има желание да пробива в бизнеса със сушене на коли...като гледам за съжаление на 7-8 хил.км на запад от нас ще има бая работа..

ivannlbc

• Експерт
« Отговор #10 -: Октомври 31, 2012, 10:56:31 am »

Пробвал съм такъв за бани и влажни помещения...не оправда очакванията...това за което говориш ти, явно е доста по-мощно, но пък остава въпроса дали си заслужава да го купува за тази единична мисия.....
....но пък ако има желание да пробива в бизнеса със сушене на коли...като гледам за съжаление на 7-8 хил.км на запад от нас ще има бая работа..

Хехехехе, прав си. Моето уредче струва около 400 лв и инвестицията не си струва, ако е само за една кола. Аз си го ползвам редовно вкъщи, за да нямам конденз и т.н. и съм доволен. Тия евтините измислени неща за по 20-30 лв и аз не вярвам да свършат работа. Аз говоря за нещо такова: http://www.delonghi.com/uk_en/products/dnc-65/

christian

• Разбирач ;)
« Отговор #11 -: Ноември 01, 2012, 08:55:54 am »
Колеги, лошо много лошо стана.
Вчера си взех колата с отпушени дренажи и почти подсушена!
Днес сутринта отново същия ужас. Шум от лашкане на вода като от бидон, чувам при завои как водата се мести наляво и надясно. Моля някои да ми обясни конструктивно къде е тази вода и защо се събира при отпушени дренажи!!!  :o
п.п Говорих и с приемчика тази сутрин-искат да махат седалките, мокета и да сушат кечето/изолацията/, а защо не разбрах. Къде отива водата от маркучетата под чистачките?
2,0D 16V CRDi AWD 6AT

christian

• Разбирач ;)
« Отговор #12 -: Ноември 01, 2012, 09:05:32 am »
.......отгоре под чистачките имаме легенче за събиране на водата, в него имам 4 отвора за оттичане и под отворите са свързани гумени маркучета, къде отиват те, какво следва след това.........
2,0D 16V CRDi AWD 6AT

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #13 -: Ноември 01, 2012, 09:20:10 am »
Обикновенно "легенчето" под чистачките се оттича някъде долу в края на калниците (може да има маркучи, може и да няма), примерно между калника и предната врата или някъде около гумата. Ти сигурен ли си, че наводняването започва от там (от при чистачките)? Имах случай при който вода навлиза между стъклото и изолацията на вратите и понеже колата е спряна под наклон (две странични колелета на тротоара) после тече по вътрешната страна на тапицерията си се стича в краката на предните и задните пътници. Тогава разглобих вратата и вътре се оказа, че има един найлон, който е бил залепен оригинално под тапицерията, но при мен се беше разлепил - малко побългаряване и се оправиха нещата.

Направи си няколко експеримента, паркирай някъде колата и излей няколко шишета с вода при чистачките, виж от къде тече, после пробвай да излееш вода при прозорците, така че да се стича по тях, виж дали няма да почне да тече вътре от края на тапицерията и ламарината на вратата.

Освен това, преди да си решил проблема с наводняването, няма какво да подсушаваш. А решиш ли го, най-добре е да я разглобиш и да сушиш всичките кечета и изолации, както са ти обяснили от сервиза.

Пиши за каква кола става дума. Може би другите знаят каква ти е колата, но на мен примерно "другата кола" нищо не ми говори.

christian

• Разбирач ;)
« Отговор #14 -: Ноември 01, 2012, 09:46:27 am »
Колата е Рено Меган 3 -2009г. Водата забелязвам, че тече под жабката и върху педала на газта! Не мога да предположа да се наводнява отдругаде освен от легена под чистачките и оттам надолу зад таблото. От сервиза искат да махат седалки, мокет и кече, НО това е СЛЕДСТВИЕ, а не причина. Въпроса е къде е водата която чувам да се лашка. Не е в пода според мен.
2,0D 16V CRDi AWD 6AT