Автор Тема: Проблем с паленето KIA Ceed 1.4 16V  (Прочетена 132622 пъти)

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
Re: Проблем с паленето KIA Ceed 1.4 16V
« Отговор #75 -: Май 28, 2014, 09:34:29 pm »
Утре, от нас до работата ще запиша стойностите на моя MAP датчик и ще пиша тук, но не знам дали ще ти свършат работа, все пак са различни двигателите. Може би ако някой със сиид пишеше...

Lubomir_Valkov

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 90
« Отговор #76 -: Май 28, 2014, 09:39:09 pm »
Нямам си и на идея,трябва да видя в Autodatata,какви показания трябва да дава. При тебе трябва да е различно,вде пак си дизел ;-).
Най-вероятно се самонавивам,но новия ГИ е с отделен МАП. Данеби от там да ми идва подобрението :-S
« Последна редакция: Май 28, 2014, 09:40:41 pm от Lubomir_Valkov »

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #77 -: Май 28, 2014, 09:46:14 pm »
Какъв дизел съм аз !?!?!?!?!??!?!
До сега само бензин съм наливал.

А това пък за ГИ и собствения МАП...... ох кога мислеше да го споделиш :)

Lubomir_Valkov

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #78 -: Май 28, 2014, 09:49:29 pm »
Какъв дизел съм аз !?!?!?!?!??!?!
До сега само бензин съм наливал.

А това пък за ГИ и собствения МАП...... ох кога мислеше да го споделиш :)
Останах с впечатление, че Джипчето е дизел :-). За собствения МАП, се сетих сега,докато се ровичках за бензиновия :-).

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #79 -: Май 29, 2014, 08:33:57 am »
Сутринта пуснах Torque да показва разни стойности от нас до офиса (20-тина минути).
Ето това се получи:

Горе, ляво е MAP-а, стойностите са били от 2 до към 13 PSI.
Долу, ляво е температурата на въздуха във всмукателния колектор, стойности от 19 до 36 градуса.
(така на око :))

И все пак при положение, че ти се записва грешка за богата смес не виждам какво ще им гледаш на тези датчици.

Lubomir_Valkov

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #80 -: Май 29, 2014, 09:27:15 am »
Мерси ;-). Искам да видя дали дава правилна температира.Ако дава грешна е нормално да ми обогати сместа и да дави колата. С lite версията ли си на Torque?

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #81 -: Май 29, 2014, 09:29:58 am »
Не, с пълната съм.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #82 -: Май 29, 2014, 09:32:13 am »
А защо не си свалите KIA Adv for torgue?

Lubomir_Valkov

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #83 -: Май 29, 2014, 09:38:06 am »

Имам и Pro версията и KIA Adv , но нещо не ми работи читаво на телефона . След ъпдейта с Андроид 4.4 и се скапа работата.

Нищо около мене не работи  :) :) :) :)
« Последна редакция: Май 29, 2014, 09:39:42 am от Lubomir_Valkov »

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #84 -: Май 29, 2014, 09:45:16 am »
ходи пали свещи  rofl

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #85 -: Май 29, 2014, 11:56:03 am »
Ами аз имам "KIA Adv", но в случая не е необходимо.
Любо пита за темп. на входящия въздух и MAP-а, а те се показват и без този плъгин.

ПС:
Аз честно казано не разбирам как въобще успяваш да се свършеш с бензиновия комп, като в същото време (ако правилно съм разбрал) на ОБД жиците е закачена и газовата уредба. Как точно две различни устройства четат едновременно от бензиновия комп не знам. Струва ми се невъзможно.
Според мен ще си късметлия ако успяваш да четеш нещо при изгасен ГИ (тоест когато си на бензин). На газ ми е пълна мистерия ако въобще можеш да четеш нещо през ОБД-то.
А и по тази кола явно толкова много модификации са правени, че вече не може да им се хване края...
« Последна редакция: Май 29, 2014, 12:03:58 pm от rmk »

Lubomir_Valkov

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #86 -: Май 29, 2014, 12:17:51 pm »

Ами аз имам "KIA Adv", но в случая не е необходимо.
Любо пита за темп. на входящия въздух и MAP-а, а те се показват и без този плъгин.

ПС:
Аз честно казано не разбирам как въобще успяваш да се свършеш с бензиновия комп, като в същото време (ако правилно съм разбрал) на ОБД жиците е закачена и газовата уредба. Как точно две различни устройства четат едновременно от бензиновия комп не знам. Струва ми се невъзможно.
Според мен ще си късметлия ако успяваш да четеш нещо при изгасен ГИ (тоест когато си на бензин). На газ ми е пълна мистерия ако въобще можеш да четеш нещо през ОБД-то.
А и по тази кола явно толкова много модификации са правени, че вече не може да им се хване края...

ОБД буксата на колата ми е свободна , там съм си закачил Bluetooth OBD четец. Иначе от Компютъра на колата са си взели сигнал , не съм гледал точно как.
Когато посещавате сервизен център за диагностика на двигателя или други модули на автомобила е необходимо да оставите вашата газова инжекционна система в сервизен режим за да може сервизните специалисти да извършват диагностика с специализирана апаратура.

За да преминете в сервизен режим, моля преминете на бензин, след което задръжте бутона на превключвателя десет секунди докато започне за мига жълтия сервизен светодиод. След като светодиода започне да мига системата вече е в сервизен режим и може да бъде диагностицирана със специализирана апаратура.
След приключване на сервизните дейности отново натиснете и задръжте бутона на превключвателя за 10 секунди докато изгасне жълтия сервизен светодиод.
- See more at: http://www.fobosgas.com/page/146/korektsii-po-obd-ii.html#.U4b9uzfZLFw

Всичко си го чете , просто нещо програмата на тела ми се е скапала. Хахаха е само газта ми е модификация :)
« Последна редакция: Май 29, 2014, 01:12:50 pm от Lubomir_Valkov »

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #87 -: Май 29, 2014, 12:42:47 pm »
Е как да го види,като аз досега не видях да е писал,че е вързан компа на газовото към обд буксата му!Съответно,компа на газовото се чете само от двигателният отсек

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #88 -: Май 29, 2014, 01:24:35 pm »
До колкото разбрах компа на ГИ е вързан и за ОБД буксата (не на самата букса, а някъде преди нея сигурно за кабелите) и от там трие грешките в компа на колата. Нали някъде в началото на темата се говореше, че ГИ имал "OBD корекция" или там както се казва.

Lubomir_Valkov

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #89 -: Май 29, 2014, 01:24:50 pm »
Е как да го види,като аз досега не видях да е писал,че е вързан компа на газовото към обд буксата му!Съответно,компа на газовото се чете само от двигателният отсек

Да така е, довечера ще пробвам дали ще прочете нещо телефона ;).