FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
С такъв ентуиазъм прочетох тази тема, последно така се вълнувах като си купих първия брой на списание „Плейбой”. От януари месец имам проблем с трудно палене сутрин. Проблем който се задълбочава и все по трудно пали. Като сипя добавка се оправя за около седмица и после същото. Карам сейд 1,6 125 коня с ГО Фобос. Газовата я имамжот около 2,5 години. Пробвах какво ли не и проблема не се решава. Само на ходжа още не съм я водил и куршум на съм й лял. Сега ще пробвам и сондата да сменя, дано да помогне.
Цитат на: asen3678 в Август 22, 2016, 11:22:43 amС такъв ентуиазъм прочетох тази тема, последно така се вълнувах като си купих първия брой на списание „Плейбой”. От януари месец имам проблем с трудно палене сутрин. Проблем който се задълбочава и все по трудно пали. Като сипя добавка се оправя за около седмица и после същото. Карам сейд 1,6 125 коня с ГО Фобос. Газовата я имамжот около 2,5 години. Пробвах какво ли не и проблема не се решава. Само на ходжа още не съм я водил и куршум на съм й лял. Сега ще пробвам и сондата да сменя, дано да помогне.Понеже вече съм много вещ в този проблем,първо и много вероятно ти се бъркат дълготрайните тримове в бензиновия компютър, заради ГИ,тая памет за тримовете е енерго независима,второ и още по вероятно бензиновите инжекторите стават мързеливи ,имам същите дертове като теб с тази разлика че при мен пали от четвърт оборот но не можеш да я изфорсираш,гасне или глъхне,чат пат гръмне в колектора,ако не докосвам газта си дига сама оборотите и бачка равно и уверено,докосна ли газта и пука ,лашка и т.н.Така до първия един километър после е пушка.Вместо добавки,сложи пресен бензин от омв,покарай 20-30 км.на бензин,вечерта като тръгнеш към къщи поне 2-3 км.само на бензин я остави и кажи сутринта как пали.При мен тоя проблем го лекувам така както ти описах.От месец горе долу пали от раз но прекъсва и гасне,второто палене е часовник,нямам обяснение,за всеки случай сложих една нова помпа в багажника,че ме съмнява тя.Първото палене е сякаш не храни рейката или няма налягане или дебит
Въпросните настройки които е загубила се наричат long trim,и не ги губи а ги променя ,за да се само адаптира към газта,караш на бензин и компа си прави правилните корекции.Логиката е следната,караш на газ,но ламбда сондата отчита леко богата смес и дава информация на бензиновия еку да прави корекция ,той си мисли че колата върви на бензин,дърпа целия мап,това е бензинова карта и прави корекция във времената на всички режими,и си мисли че всичко е наред,и то е така....само че на газ...В момента в който обърнеш на бензин ,мапа е направен (адаптиран) за газ...сместа е обеднена със по къси впръсквания,и налице е неправилна работа на бензин.Оправя се сама при дълго каране на вида гориво,в случая бензин.Връзката с добавката е че разтваря тежките фракции които се утаяват в резултат на дълго застоял не пресен бензин,какти знаем бензина силно литлива течност,просто сложи пресен бензин и издухай два три литра от маркучите,така че до рейката да стигне от новия бензин и резултатът ще е като все едно си сложил добавка.
Ми няма лошо,верига на 200-250 000 км.клапани се регулират на 50 к заради газта,но ако имаш проблем с клапаните то проблема ще е във възходяща посока ,все по зле и зле,тоест няма да имаш подобрение след 200 км.каране на бензин а и проблема ще е на газ и бензин ,при загряване ще е още по зле..
Здравейте,Включвам се и аз в дискусията със същия проблем, но на Маджентис MG 2.0: първото палене за деня е проблемно ( работи на няколко цилиндъра за секунда или две и аз я гася ), а последващите - като часовник. Интересно наблюдение е, че зимата нямам този проблем. Не съм слагал добавка, защото последната разтваря и боклуците в резервоара. Опитах с по-дълго каране на бензин ( около 500 км ) в различни вариации: на дълго, в града, каране на бензин преди да загася и др. Дълго се чудех кое може да обясни всичките симптоми, докато един един ден се наложи да запалим Сеатката на приятел, който не беше я карал полувин година - едвам запали, на няколко цилиндъра, при подаване на газ - гасне. Сипахме догоре бензин и всичко изчезна - колата заработи перфектно. Реших, че и при мен може всичко да се дължи на обеднен от изветряване бензин. Намирах логика, защото зимата полувината ми път до работа го минавам на бензин и се налага по-често да зареждам. Затова изхабих наличния до минимум и сипах около 15л 100 октана, за проба. Покарах малко с него и последващите сутрешни паления са безпроблемни. Изводът за мен е: лятно време, когато карам по-малко на безин, да зареждам с 98-100 октана, максимум 15л, които да ми стигнат за месец. Зимата - 30литра 95. Без добавки
Палят на бензин ГИ,особенно първото палене е 100% на бензин,газаджия нема работа да пипа бензина