Автор Тема: Проблем с паленето KIA Ceed 1.4 16V  (Прочетена 132628 пъти)

asen3678

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
Re: Проблем с паленето KIA Ceed 1.4 16V
« Отговор #180 -: Август 22, 2016, 11:22:43 am »
С такъв ентуиазъм прочетох тази тема, последно така се вълнувах като си купих първия брой на списание „Плейбой”. От януари месец имам проблем с трудно палене сутрин. Проблем който се задълбочава и все по трудно пали. Като сипя добавка се оправя за около седмица и после същото.
Карам сейд 1,6 125 коня с ГО Фобос. Газовата я имамжот около 2,5 години. Пробвах какво ли не и проблема не се решава. Само на ходжа още не съм я водил и куршум на съм й лял.
Сега ще пробвам и сондата да сменя, дано да помогне.
Само майките и жандармерията бият за добро!

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 675
  • i30 rider
« Отговор #181 -: Август 22, 2016, 11:42:28 am »
Ами на един Сийд, ама дизелов проблема беше в едно бушонче, което го смениха в Кия (често срещан проблем), но не се хваща от компютър или други неща. За бензиновия незнам дали е така, но може да се пробва. (Само че не се сещам, кое беше, защото сийда не беше мой, а и вече е продаден). Успех

Sent from Space
Love is suicide!

Ronin

• Разбирач ;)
  • Публикации: 331
  • Kia Ceed 1.4 Hundai Galloper 2.5 TDI Kawasaki 650
« Отговор #182 -: Август 22, 2016, 06:20:14 pm »
С такъв ентуиазъм прочетох тази тема, последно така се вълнувах като си купих първия брой на списание „Плейбой”. От януари месец имам проблем с трудно палене сутрин. Проблем който се задълбочава и все по трудно пали. Като сипя добавка се оправя за около седмица и после същото.
Карам сейд 1,6 125 коня с ГО Фобос. Газовата я имамжот около 2,5 години. Пробвах какво ли не и проблема не се решава. Само на ходжа още не съм я водил и куршум на съм й лял.
Понеже вече съм много вещ в този проблем,първо и много вероятно ти се бъркат дълготрайните тримове в бензиновия компютър, заради ГИ,тая памет за тримовете е енерго независима,второ и още по вероятно бензиновите инжекторите стават мързеливи ,имам същите дертове като теб с тази разлика че при мен пали от четвърт оборот но не можеш да я изфорсираш,гасне или глъхне,чат пат гръмне в колектора,ако не докосвам газта си дига сама оборотите и бачка равно и уверено,докосна ли газта и пука ,лашка и т.н.Така до първия един километър после е пушка.Вместо добавки,сложи пресен бензин от омв,покарай 20-30 км.на бензин,вечерта като тръгнеш към къщи поне 2-3 км.само на бензин я остави и кажи сутринта как пали.
При мен тоя проблем го лекувам така както ти описах.От месец горе долу пали от раз но прекъсва и гасне,второто палене е часовник,нямам обяснение,за всеки случай сложих една нова помпа в багажника,че ме съмнява тя.Първото палене е сякаш не храни рейката или няма налягане или дебит
« Последна редакция: Август 22, 2016, 06:27:22 pm от Ronin »

asen3678

• Новак
  • *
« Отговор #183 -: Август 22, 2016, 07:18:05 pm »
Понеже вече съм много вещ в този проблем,първо и много вероятно ти се бъркат дълготрайните тримове в бензиновия компютър, заради ГИ,тая памет за тримовете е енерго независима,второ и още по вероятно бензиновите инжекторите стават мързеливи ,имам същите дертове като теб с тази разлика че при мен пали от четвърт оборот но не можеш да я изфорсираш,гасне или глъхне,чат пат гръмне в колектора,ако не докосвам газта си дига сама оборотите и бачка равно и уверено,докосна ли газта и пука ,лашка и т.н.Така до първия един километър после е пушка.Вместо добавки,сложи пресен бензин от омв,покарай 20-30 км.на бензин,вечерта като тръгнеш към къщи поне 2-3 км.само на бензин я остави и кажи сутринта как пали.
При мен тоя проблем го лекувам така както ти описах.От месец горе долу пали от раз но прекъсва и гасне,второто палене е часовник,нямам обяснение,за всеки случай сложих една нова помпа в багажника,че ме съмнява тя.Първото палене е сякаш не храни рейката или няма налягане или дебит

При мен нещата са странни. Всичко започна януари тази година. Постепенно започна да се "затлачва". Първоначално не пали от първия път, после от втори и т.н. стигал съм до 10-15 път да пали. Веднага я закарах на "Цариградско шосе". Там хората я гледаха  :o  tup :o и нищо не успяха да открият. След няколко дневен престой я взех и реших да сипя добавка, направих го и чудо, тя се оправи ...... но за около 2-3 седмици. Проблема се върна и пак започна малко по малко да се "затлачва". Тя се мъчи, аз сипвам добавки и така няколко месеца, писма ми и започнах да ходя отново по сервизи, всеки вдига рамене и казва че всичко е наред. Миналата седмица отидох в един сервиз за корейски коли в "Люлин", на следващия ден ми се обадиха и казаха, че съм загубил настройки на бензин. Нещо направиха и тя наистина се оправи..... но за 5 дни. Приемчикът ми обясни, че трябва да се адаптира компютъра наново, за целта да карам 200-300 км. на бензин. Карах я аз 350 км. и си палеше супер, в сряда минах на газ и от четвъртък отново имам проблем с паленето. За сега е от 2-3 път паля. Изключих и газова и онази кутийка ОБД, сега не смея да пипам нищо и се чудя къде да я закарам, при поредния майстор който ще трябва да слушам как предишните, преди него са некадърници. Нямам други оплаквания от нея, като загрее е като пушка, миналия месец ме води до Италия, там дали от гориво, дали от газ, колата спря за 3 дни да ми прави мизерии. Както минах границата на Италия и стъпих на родна земя и тя отново ги започна.

Ronin

• Разбирач ;)
« Отговор #184 -: Август 22, 2016, 07:49:36 pm »
Въпросните настройки които е загубила се наричат long trim,и не ги губи а ги променя ,за да се само адаптира към газта,караш на бензин и компа си прави правилните корекции.Логиката е следната,караш на газ,но ламбда сондата отчита леко богата смес и дава информация на бензиновия еку да прави корекция ,той си мисли че колата върви на бензин,дърпа целия мап,това е бензинова карта и прави корекция във времената на всички режими,и си мисли че всичко е наред,и то е така....само че на газ...В момента в който обърнеш на бензин ,мапа е направен (адаптиран) за газ...сместа е обеднена със по къси впръсквания,и налице е неправилна работа на бензин.Оправя се сама при дълго каране на вида гориво,в случая бензин.Връзката с добавката е че разтваря тежките фракции които се утаяват в резултат на дълго застоял не пресен бензин,какти знаем бензина силно литлива течност,просто сложи пресен бензин и издухай два три литра от маркучите,така че до рейката да стигне от новия бензин и резултатът ще е като все едно си сложил добавка.

На кратко,за газаджия си,но някой който наистина му се занимава и знае какво работи.Свети ли ти чека,на Сеед има два вида вида грешки,едните са видими(потвърдени)със светещ чек ,и такива ,pending,чакащи,не потвърдени,тоест не ги виждаш,и ако за определено време не се повторят,еку то ги трие.Тоест ти няма да ги видиш,имааи такива при които чека започва да мига,и ако за 40 сек.ако не бъркам се повторят ги записва и чека грейва,ако не стават pending...Ако свети чека и за 100 км.и определен брой палене не се е повторила една и съща грешка,еку пак трие,това за км.е примерно,но там някъде са...
Мога да ти постна моите тримове шорт и лонг ако е нужно.Иска кабел и софт да се ровиш там.
« Последна редакция: Август 22, 2016, 08:06:16 pm от Ronin »

asen3678

• Новак
  • *
« Отговор #185 -: Август 22, 2016, 08:03:54 pm »
Въпросните настройки които е загубила се наричат long trim,и не ги губи а ги променя ,за да се само адаптира към газта,караш на бензин и компа си прави правилните корекции.Логиката е следната,караш на газ,но ламбда сондата отчита леко богата смес и дава информация на бензиновия еку да прави корекция ,той си мисли че колата върви на бензин,дърпа целия мап,това е бензинова карта и прави корекция във времената на всички режими,и си мисли че всичко е наред,и то е така....само че на газ...В момента в който обърнеш на бензин ,мапа е направен (адаптиран) за газ...сместа е обеднена със по къси впръсквания,и налице е неправилна работа на бензин.Оправя се сама при дълго каране на вида гориво,в случая бензин.Връзката с добавката е че разтваря тежките фракции които се утаяват в резултат на дълго застоял не пресен бензин,какти знаем бензина силно литлива течност,просто сложи пресен бензин и издухай два три литра от маркучите,така че до рейката да стигне от новия бензин и резултатът ще е като все едно си сложил добавка.

Ще пробвам както казваш, дано се оправи, иначе трябва пак да я карам по разни сервизи, един ми каза че е необходимо да сменям веригата и да правя центровка на клапани  crazy
Не знам и аз вече :)

Ronin

• Разбирач ;)
« Отговор #186 -: Август 22, 2016, 08:10:30 pm »
Ми няма лошо,верига на 200-250 000 км.клапани се регулират на 50 к заради газта,но ако имаш проблем с клапаните то проблема ще е във възходяща посока ,все по зле и зле,тоест няма да имаш подобрение след 200 км.каране на бензин а и проблема ще е на газ и бензин ,при загряване ще е още по зле..

asen3678

• Новак
  • *
« Отговор #187 -: Август 22, 2016, 08:18:51 pm »
Ми няма лошо,верига на 200-250 000 км.клапани се регулират на 50 к заради газта,но ако имаш проблем с клапаните то проблема ще е във възходяща посока ,все по зле и зле,тоест няма да имаш подобрение след 200 км.каране на бензин а и проблема ще е на газ и бензин ,при загряване ще е още по зле..
При загряване нещата се оправят, проблема е само при студена кола. За това мисля, не е от клапани. Сега съм на мнение да прочистя дюзи, само това и само на бензин да карам поне 500 км.
Но рано или късно ще я оправя, тя още няма 200 000 км. пробег, но може да мина на една центровка и на клапани, то зная ли от къде ще изскочи заека  :-[

Ronin

• Разбирач ;)
« Отговор #188 -: Август 22, 2016, 08:54:53 pm »
Започни с карането на бензин,200 км.са достатъчни,и пиши тука за резултата.Центровка на клапани не е излишна,но симптомите не са такива,още повече това което описваш ми е до болка познато

Putzmeister

• Новак
  • *
  • Публикации: 26
  • Kia Magentis 09.2006 2.0 бензин
« Отговор #189 -: Август 23, 2016, 10:07:17 am »
Здравейте,
Включвам се и аз в дискусията със същия проблем, но на Маджентис MG 2.0: първото палене за деня е проблемно ( работи на няколко цилиндъра за секунда или две и аз я гася ), а последващите - като часовник. Интересно наблюдение е, че зимата нямам този проблем. Не съм слагал добавка, защото последната разтваря и боклуците в резервоара. Опитах с по-дълго каране на бензин ( около 500 км ) в различни вариации: на дълго, в града, каране на бензин преди да загася и др. Дълго се чудех кое може да обясни всичките симптоми, докато един един ден се наложи да запалим Сеатката на приятел, който не беше я карал полувин година - едвам запали, на няколко цилиндъра, при подаване на газ - гасне. Сипахме догоре бензин и всичко изчезна - колата заработи перфектно. Реших, че и при мен може всичко да се дължи на обеднен от изветряване бензин. Намирах логика, защото зимата полувината ми път до работа го минавам на бензин и се налага по-често да зареждам. Затова изхабих наличния до минимум и сипах около 15л 100 октана, за проба. Покарах малко с него и последващите сутрешни паления са безпроблемни. Изводът за мен е: лятно време, когато карам по-малко на безин, да зареждам с 98-100 октана, максимум 15л, които да ми стигнат за месец. Зимата - 30литра 95. Без добавки :)

asen3678

• Новак
  • *
« Отговор #190 -: Август 23, 2016, 11:29:48 am »
Здравейте,
Включвам се и аз в дискусията със същия проблем, но на Маджентис MG 2.0: първото палене за деня е проблемно ( работи на няколко цилиндъра за секунда или две и аз я гася ), а последващите - като часовник. Интересно наблюдение е, че зимата нямам този проблем. Не съм слагал добавка, защото последната разтваря и боклуците в резервоара. Опитах с по-дълго каране на бензин ( около 500 км ) в различни вариации: на дълго, в града, каране на бензин преди да загася и др. Дълго се чудех кое може да обясни всичките симптоми, докато един един ден се наложи да запалим Сеатката на приятел, който не беше я карал полувин година - едвам запали, на няколко цилиндъра, при подаване на газ - гасне. Сипахме догоре бензин и всичко изчезна - колата заработи перфектно. Реших, че и при мен може всичко да се дължи на обеднен от изветряване бензин. Намирах логика, защото зимата полувината ми път до работа го минавам на бензин и се налага по-често да зареждам. Затова изхабих наличния до минимум и сипах около 15л 100 октана, за проба. Покарах малко с него и последващите сутрешни паления са безпроблемни. Изводът за мен е: лятно време, когато карам по-малко на безин, да зареждам с 98-100 октана, максимум 15л, които да ми стигнат за месец. Зимата - 30литра 95. Без добавки :)
При мен е малко по различно, затруднявснето в паленето ми е с прогресивно, все по-трудно пали. Ако днес ми се е наложило да въртя три пъти, утре ще са нужни 4 и т.н.
Пробвал съм и със сто октана бензин, на който и добавка слагам. Проблем си остава.
В момента съм разкачил акумулатора и съм оставил колата така няколко часа.
Ако ли не, отивам на диагностика отново.

tosco

• Spammer
  • Публикации: 966
« Отговор #191 -: Август 23, 2016, 06:33:00 pm »
Мисля, че съм го писал по-назад в темата, но ще се повторя. Проверете си при някой газаджия налягането.
Имах преди година-две този проблем и се оправи след смяна на една от газовите дюзи. "пикаела", както каза майстора ми.
Изпуска се докат си седи и първото палене е трудно, после няма грижи.

Ronin

• Разбирач ;)
« Отговор #192 -: Август 26, 2016, 08:31:34 am »
Палят на бензин ГИ,особенно първото палене е 100% на бензин,газаджия нема работа да пипа бензина

stoleto

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #193 -: Август 26, 2016, 10:18:23 am »
Същия проблем с паленето от 1-2 седмици, проблема беше че не съм карал на бенз цяло лято (само при палене). 4 дена само на ECO racing 100 и е часовник :) (не е реклама)

tosco

• Spammer
  • Публикации: 966
« Отговор #194 -: Август 26, 2016, 06:35:56 pm »
Палят на бензин ГИ,особенно първото палене е 100% на бензин,газаджия нема работа да пипа бензина
Четеш между редовете, говоря за ГАЗОВИТЕ инжектори, че може някой да изпуска. Поне при мен беше така.