Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Carnival
»
Странни явления в разширителния съд за антифриза - Киа Карнивал 2007, CDRI
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: Странни явления в разширителния съд за антифриза - Киа Карнивал 2007, CDRI (Прочетена 5684 пъти)
Kamenov
Новак
Публикации: 18
Странни явления в разширителния съд за антифриза - Киа Карнивал 2007, CDRI
«
-:
Септември 10, 2014, 09:53:45 am »
Здравейте,
преди някоя друга седмица писах, и вече мога да се похваля с новата покупка - Киа Карнивал 2007, CDRI.
Цялото семейство се вози, трупаме багаж, че и някоя друга баба слагам на третия ред седалки
Въпросът ми е следния:
За разлика от другите коли които съм имал, поведението на течността в в разширителния съд за антифриза ми е малко странно.
Когато колата е загряла нормално, след спиране, поглеждам нивото на антифриза и виждам че е между минимума и максимума - изглежда нормално.
Когато колата е студена, установявам че нивото на антифриза е спаднало под минимума в разширителния съд.
На студено, отворих капачката за налягане на системата (това не е капачката на казанчето, а на маркуча до двигателя) - там си имаше антифриз.
Обикновено, това което съм наблюдавал при други коли, при които казанчето е с капачка под налягане - при работа и загрял двигател, нивото на течността в казанчето е ниско, а при студен двигател - между мин и макс. Тоест - точно обраното на поведението на Карнивала.
Та, чудя се, това което виждам при Карнивала нормално ли е, след като изглежда че казанчето е само преливник, и не е под налягане, при работа на системата?
Активен
Митето
Наблюдава денонощно
Master of KIA
Публикации: 5709
1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: Странни явления в разширителния съд за антифриза - Киа Карнивал 2007, CDRI
«
Отговор #1 -:
Септември 10, 2014, 10:36:54 am »
Налей си до ръба на казанчето. Ако има повече,ще го изкара от преливника. Не е добре на студено,да е под минимума.
Активен
Патилан
Новак
Публикации: 9
KIA- Carnival 2009 г. 2,9 CDI
«
Отговор #2 -:
Януари 06, 2015, 04:55:54 pm »
А на казанчето, случайно, нямаш ли и маркировки COLD и HOT. Аз имам и действително нивото е различно при студен и загрял двигател.
Активен
Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Kamenov
Новак
Публикации: 18
«
Отговор #3 -:
Януари 21, 2015, 04:02:23 pm »
A, виж това не ми е хрумвало ...
Нали обикновено все набързо гледам.
Между другото , след като налях до нивото на максимума, вариациите са в рамките на минимума и максимума на казанчето .
Извън темата: Забелязвам че има все повече такива Карнивали в София, скоро ще виждам все повече вероятно.
Активен
Патилан
Новак
Публикации: 9
KIA- Carnival 2009 г. 2,9 CDI
«
Отговор #4 -:
Януари 30, 2015, 01:04:55 pm »
Миииии, не е много ясно дали ще виждаш повече такива. Преди месец говорих с дилъра, понеже на мойта ѝ идва време за подмяна...От компанията нов модел не са вадили, търсенето било малко, внос няма, нещата могат да станат, ама с поръчка и два- четири месеца чакане... Тааааа, откъде да дойдат тия Карнавали- не знам. От друга страна, като вътрешен обем (и не само) това е уникален дилижанс. Явно, малко са хората, които могат да го оценят.
Активен
Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Митето
Наблюдава денонощно
Master of KIA
«
Отговор #5 -:
Януари 30, 2015, 01:12:57 pm »
Групирайте се,аз ще ви ги докарвам от Корея
Активен
kristi3
Новак
Публикации: 6
«
Отговор #6 -:
Февруари 22, 2015, 09:08:00 pm »
Здравейте!
Извинявам се за спама, но тъй като имам същия Карнивал (2007) и виждам, че тук обсъждате въпроси свързани с него, както и за да не отварям нова тема по въпроса си, искам да попитам дали някой знае има ли функция за усилване/намаляване светлините на таблото? Всъщност, това което ме интересува е дали мога да си увелича яркостта на светлината на радиото, но предполагам, че ако има такава опция, ще е свързана със светлините на таблото.
И още нещо - има ли радиото опция за външен източник? Когато изреждам възможностите през "sources" се минава през позиция "aux" обаче никъде не откривам вход за usb или какъвто и да било друг вид външен източник.
Благодаря ви!
Активен
Митето
Наблюдава денонощно
Master of KIA
«
Отговор #7 -:
Февруари 22, 2015, 09:42:29 pm »
За осветлението,ако има,то това е някой реостат по таблото или на друго място.
За външен сорс,имаш някъде букса с означение aux. Аналогов сигнал без usb
Активен
Judas
Новак
Публикации: 1
«
Отговор #8 -:
Май 12, 2016, 10:45:16 pm »
от една седмица и аз съм собственик на такава кия 2.9 185 коня автомат такаще да ще ставаме повече:)
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
КИА Клуб България- фен форум на КИА
»
Модели автомобили
»
Carnival