Автор Тема: Странни явления в разширителния съд за антифриза - Киа Карнивал 2007, CDRI  (Прочетена 5682 пъти)

Kamenov

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
Здравейте,

преди някоя друга седмица писах, и вече мога да се похваля с новата покупка - Киа Карнивал 2007, CDRI.
Цялото семейство се вози, трупаме багаж, че и някоя друга баба слагам на третия ред седалки :)

Въпросът ми е следния:
За разлика от другите коли които съм имал, поведението на течността в в разширителния съд за антифриза ми е малко странно.
Когато колата е загряла нормално, след спиране, поглеждам нивото на антифриза и виждам  че е между минимума и максимума - изглежда нормално.
Когато колата е студена, установявам че нивото на антифриза е спаднало под минимума в разширителния съд.
На студено, отворих капачката за налягане на системата (това не е капачката на казанчето, а  на маркуча до двигателя) - там си имаше  антифриз.

Обикновено, това което съм наблюдавал при други коли, при които казанчето е с капачка под налягане - при работа и загрял двигател, нивото на течността в казанчето е ниско, а при студен двигател - между мин и макс. Тоест - точно обраното на поведението на Карнивала.

Та, чудя се, това което виждам при Карнивала нормално ли е, след като изглежда че казанчето е само преливник, и не е под налягане, при работа на системата?

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Налей си до ръба на казанчето. Ако има повече,ще го изкара от преливника. Не е добре на студено,да е под минимума.

Патилан

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
  • KIA- Carnival 2009 г. 2,9 CDI
А на казанчето, случайно, нямаш ли и маркировки COLD и HOT. Аз имам и действително нивото е различно при студен и загрял двигател.
Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Kamenov

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
A, виж това не ми е хрумвало ... :)
Нали обикновено все набързо гледам.

Между другото , след като налях до нивото на максимума, вариациите са в рамките на минимума и максимума на казанчето .

Извън темата: Забелязвам че има все повече такива Карнивали в София, скоро ще виждам все повече вероятно.

Патилан

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
  • KIA- Carnival 2009 г. 2,9 CDI
Миииии, не е много ясно дали ще виждаш повече такива. Преди месец говорих с дилъра, понеже на мойта ѝ идва време за подмяна...От компанията нов модел не са вадили, търсенето било малко, внос няма, нещата могат да станат, ама с поръчка и два- четири месеца чакане... Тааааа, откъде да дойдат тия Карнавали- не знам. От друга страна, като вътрешен обем (и не само) това е уникален дилижанс. Явно, малко са хората, които могат да го оценят.
Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
Групирайте се,аз ще ви ги докарвам от Корея  music

kristi3

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
Здравейте!
Извинявам се за спама, но тъй като имам същия Карнивал (2007) и виждам, че тук обсъждате въпроси свързани с него, както и за да не отварям нова тема по въпроса си, искам да попитам дали някой знае има ли функция за усилване/намаляване светлините на таблото? Всъщност, това което ме интересува е дали мога да си увелича яркостта на светлината на радиото, но предполагам, че ако има такава опция, ще е свързана със светлините на таблото.
И още нещо - има ли радиото опция за външен източник? Когато изреждам възможностите през "sources"  се минава през позиция "aux" обаче никъде не откривам вход за usb или какъвто и да било друг вид външен източник.
Благодаря ви!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
За осветлението,ако има,то това е някой реостат по таблото или на друго място.
За външен сорс,имаш някъде букса с означение aux. Аналогов сигнал без usb

Judas

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
от една седмица и аз съм собственик на такава кия 2.9 185 коня автомат такаще да ще ставаме повече:)