Автор Тема: Как се справяте с нападките насочени към марката КИА  (Прочетена 1066 пъти)

batkata1

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 77
  • CEED SW 1.6 CRDI
На мен ми писна вече да се опитвам да разчупя закостенялото, консервативно, клиширано мислене и най вече марко-робуването на хората около мен.

Обичайно коментара е "Ти луд ли си КИА ....." що си не купи Опел или Рено  rofl

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 4168
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
качвам го да се повози,после да види кво има под капака.
Тези които неискат,ги оставям да си вярват 8-)

proc

• Експерт
  • Публикации: 436
  • Aequitas & Veritas
Мани и аз досега четох коментари на някакви разбирачи за това как Кия копирали дизайн и т.н.  То мани,че се говори против нашите (корейските) ами има хора дето и японските коли плюят.
Най-много ме дразни това, че някои хора отказват да приемат, че може да има някаква друга марка кола освен тяхната. Аз такива кометари се опитвам да ги игнорирам и си се радвам на колата.   
Карам си леко колицата и ми е гот на душицата!

Slumk

• Разбирач ;)
  • Публикации: 306
Еми аз нещо като lilostich, колата си е хибава кво като е киа.

Steamwork

• Новак
  • *
  • Публикации: 27
Аз лично обяснявам някои основни предимства:
1. Автомобилът се произвежда в завод, в който се произвежда само c'eed и той не е корейски. Макар, че "корейско" не означава пошло.
2. Цялата сглобка и въобще, като изпълнение е по най-висок европейски стандарт.
3. Колата е избрана за най-сигурен автомобил от класа си за 2007 година.
4. Всички детайли по автомобила са на ВИНТ, а не на щипки. Това означава, че при евентуален демонтаж и последващ монтаж, колата няма да ти скърца като каруца. Я да се сетим колко опела и VW-та от съвремието са така ?
5. CRDi - Тук и най-големият скептик замлъква. Като му залепиш тиквата за наглавника и приключвам с обясненията.  music
По-добре паднал под масата, от колкото прав пред струга !

pro_

• Разбирач ;)
  • Публикации: 112
  • 2.0 CRDi
качвам го да се повози,после да види кво има под капака.
Тези които неискат,ги оставям да си вярват 8-)

Същото и при мен. След досадната тирада - "Ква е тая Киа, за тия пари да знаеш къв мерцедес/ауди/БМВ на 5 год щеше да си вземеш?" ги качвам и после сами си казват срамежливо - "Ммм, доста добре е количката" :) ама кво да ги правиш, не са ми я купили те, че да ми пука какво им е мнението.

tosco

• Експерт
  • Публикации: 726
На никой никакви обяснения не давам crazy
Ами си карам таратайката и си се кефя максимално.

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1028
  • Шеф диригент
    • Транс Телеком ЕАД
На никой никакви обяснения не давам crazy
Ами си карам таратайката и си се кефя максимално.

и аз така ... само им се усмихвам "под мустак" и си продължавам напред
KIA cee'd LX 1.6 CRDi 115hp

D-train

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 335
  • I feel the need for Cee_d!
    • Прайвит Консулт ООД
Защо трябва да се справяме с нападки. Всеки си преценя какво да си купи и какво да кара. Определено има коли, които са доста по-утвърдени на пазара, но това, е колата, която мога да си позволя да си купя нова и нямаше да си я взема ако не ми харесва.

Най важният аргумент е цената й. За за същите пари ще си купиш Рено или Опел или Ауди, но то ще е вече на 4-5 години, а тук съм първият гъз (относително първия), който е седнал в седалката и колата беше на 15 км. Това е важното за мен. След 5 години някой друг ще я купи от мен и ще й се радва, но не така, както аз съм й се радвал.

Не съм длъжен да се справям с нападки, защото никой 'разбирач' не ми е дал пари да си я купя. Това си е мой избор и аз все още съм убеден, че е бил най добрият вариант.

Няма глупави въпроси, има глупави отговори.

Деян

SW1.6CVVT

• Новак
  • *
  • Публикации: 21
Хаиде и аз да се включа

Мисля че въовще не трябва да се опитвате да просветлявате закостенелите хора.През последните 10 години карам нови кореиски и японски автомобили и резолтата е следния:

Хюндай Акцент 4 години 260000 км само масла филтри свещи и бензин
Toyota Корола 5 години 245000 км само масла филтри свещи и бензин и чак сега са ми за смяна спирачните дискове
Сега имам и See'd SW 1.6cvvt 2000 км още нямам оплаквания надявам се да е като горните си събратя
Като цяло Японците и Кореиците са си едни много много качествени производители на сигурни коли и въобще не ми пука дали някои би казал КИЯ кво е това защото и идея си нямат какви са проблемите с Френските и Немските Бози Аз съм минал по този път и от опит ви казвам че независимо мнението на хората или цената не бих се отделил от тези производители

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
  • Публикации: 974
Аз за първи път карам азиатска кола (в смисъл моя) и съм много доволен !!! Като ЧИСТО НОВА правя сравнение с Опел и Пежо от същия клас и резултатът е в моя полза ; за екстрите на базовия модел , гаранцията , цената , обема в купето , новите технологии под капака....Пък и ако някой има претенции към колата - нямам нищо против - отиваме в магазина , той вади парите и ми купува кола по негов избор... Шъ я приема , без да се замисля !

tosco

• Експерт
  • Публикации: 726
Пък и ако някой има претенции към колата - нямам нищо против - отиваме в магазина , той вади парите и ми купува кола по негов избор... Шъ я приема , без да се замисля !
Еее, така и аз искам........ write

gadmrusna

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 79
    • ФБ
И аз съм много доволен! На 8000км за 6 месеца и никакви оплаквания.

А когото кача и е предубеден към марката обикновенно за да не я хвали прекалено казва ... ууу тя ноу широка за класа си бее. Аз съм с SW и като видят багажното си гълтат езиците, а аз сега разбрах защо хората по белия свят купуват много вагони.

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1028
  • Шеф диригент
    • Транс Телеком ЕАД
за SW напълно съгласен ако имаш деца.
А за pro_ceed ако си сам и само жената да возиш  :-* иначе няма спор че изглежда по-добре от 5d  8-)

аз лично реших 5d защото понякога се събираме компания да обикаляме, наляво-надясно, и офертата "стани да седна" не ми се нрави, а още по-малко на "навигатора" на предната дясна седалка  crazy
KIA cee'd LX 1.6 CRDi 115hp

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
  • Публикации: 974
Тоше , защо "таратайка" , бе човек - твойта си е много готина...