Автор Тема: Ниво на Оборудване  (Прочетена 10784 пъти)

hri100

• Новак
  • *
  • Публикации: 8
Ниво на Оборудване
« -: Юни 12, 2024, 09:30:59 pm »
Здравейте... От 1 седмица вече, съм собственик на Кия Спортидж 3, 2011 г. 1,6, 135 к. Бензин, Та ми е любопитно къде и как мога да проверя нивото на оборудване, и с какви екстри, разполага колата, защото се разминава с това което беше писано от автосалона който я взех. И как се активират, защото доколкото видях страничните огледала могат да се прибират сами но явно не е активна функцията, иначе като цяло засега съм доста доволен от колата...Като се има предвид че съм карал съвсем различни марки от тази.

nikolas

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 65
  • Kia Sportage , 2.0, CRDI, 184hp, AWD
Re: Ниво на Оборудване
« Отговор #1 -: Юни 13, 2024, 08:35:26 am »
Здрасти да ти е честита новата продобивка и да си караш безаварийно. От 5 дена и аз съм собсвеник на спортидж 3, 2014г. Оборудване при мен е "Премиер"(по думите на продавача), и аз имах  разминаване в една от есктрите(липсва подгрев на седалките). За огледалата не съм чувал да има автоматично прибиране, при мен се прибират с копче, което е в купето на шофьорската врата.
« Последна редакция: Юни 13, 2024, 08:51:14 am от nikolas »

hri100

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Юни 13, 2024, 09:20:20 am »
Здрасти да ти е честита новата продобивка и да си караш безаварийно. От 5 дена и аз съм собсвеник на спортидж 3, 2014г. Оборудване при мен е "Премиер"(по думите на продавача), и аз имах  разминаване в една от есктрите(липсва подгрев на седалките). За огледалата не съм чувал да има автоматично прибиране, при мен се прибират с копче, което е в купето на шофьорската врата.
  Честита и на теб, и безавариино шофиране, има опция като се задържи бутона за заключване, да се прибират само страничните огледала, но при мен няма бутон вътре, явно тази функция я няма, а само имам моторчета на самите огледала, другото е, че уж има круиз контрол а няма бутони, и също за разговори от телефона през колата и това го няма, та затова ми стана любопитно какво ли ще е наистина нивото на оборудване, въпреки че тея неща не са важни, важен е двигателя да е читав, да няма проблеми, и задкормилното устеоиство 😁 да е в ред.

nikolas

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #3 -: Юни 13, 2024, 09:43:07 am »
Благодаря! ;D Доколкото съм запознат се гледат резмера на джантите, навигация, салон(кожен или плат). При мен са 18 двуцветни джанти(сиво и черно), по голям екран за навигация, и има един буфер в багажника за  звука на по ниското оборудване на мястото на буфера има ниша за инструменти, салона при мен е кожа и някаква друга  материя. Premier и Prestige е оборудване за Южна Кореа за Европа е друго наименованието. Бутони за круиз контрола и управление на мултимедията се продават в Aliexpress, кабелите съм чувал, че са си в  колата и трябва да се закачат и ще работят. Във форума има доста експерти, които знаят повече от  нас новаците :)
« Последна редакция: Юни 13, 2024, 12:54:11 pm от nikolas »

hri100

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Юни 13, 2024, 01:11:27 pm »
Благодаря! ;D Доколкото съм запознат се гледат резмера на джантите, навигация, салон(кожен или плат). При мен са 18 двуцветни джанти(сиво и черно), по голям екран за навигация, и има един буфер в багажника за  звука на по ниското оборудване на мястото на буфера има ниша за инструменти, салона при мен е кожа и някаква друга  материя. Premier и Prestige е оборудване за Южна Кореа за Европа е друго наименованието. Бутони за круиз контрола и управление на мултимедията се продават в Aliexpress, кабелите съм чувал, че са си в  колата и трябва да се закачат и ще работят. Във форума има доста експерти, които знаят повече от  нас новаците :)
Да така е, има доста хора тук, които разбират повече от нас, а относно джантите аз съм с 17 - ки, 5 лъча сиви, с мултимедия с малкия дисплей но искам да и сложа от другите, явно съм с по ниския клас оборудване, ноо все пак е добре, както се казва, колкото по малко екстри, толкова по малко проблеми 😁😁😁

Бат Герги

• Експерт
  • Публикации: 370
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #5 -: Юни 13, 2024, 08:30:41 pm »
 Аз въобще нямам sportage ама за всички е едно и също .Огледалата имат автоматично прибиране ако имаш бутон auto при бутоните на шофьорската врата, ако няма такъв бутон са си просто електически и се отварят и затварят с бутона с нарисувано огледало. За разговори трябва да има бутони с нарисувани слушалки , за круиза трябва да има бутони set , res на волана ако го нямаш нямаш и екстрите :)
« Последна редакция: Юни 13, 2024, 08:48:30 pm от Бат Герги »

nikolas

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #6 -: Юни 14, 2024, 09:55:40 am »
Бат Герги, благодаря за информацията!  ;D

Има разни  видея в ЮТубата, как се слагат допълнители бутони(мултимедия, круиз контрол) за Kia Sportage, ако липсват такива в оборудването.
Предполагам има майстори, който могат да ги навържат.
« Последна редакция: Юни 14, 2024, 11:46:37 am от nikolas »

Бат Герги

• Експерт
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #7 -: Юни 14, 2024, 12:18:48 pm »
За автоматик съм виждал , че може не съм сигурен за ръчна дали е същото. За автоматика може да ти трябват бутони и окабеляването на бутонитеза да активираш темпомата.

Stan4o95

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #8 -: Юни 14, 2024, 12:47:12 pm »
Здравейте ,незнам дали точно тука трябва да питам но ми е нужен сервиз на Киа в Пловдив
Преди 3 дни закупих KIA CEED 1.6T 2015г бо
Но се появи проблем с късите и дългите светлини работят на изпрати ме до вкъщи но немога да ги пусна иначе  също така заедно с това огледалото за задно виждане има копче като е включено светеше зелено и то не работи сега и панорамния таван също .
Ако можете да ми кажете в кой сервиз в Пловдив да я закарам .
Благодаря предварително!

Бат Герги

• Експерт
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #9 -: Юни 14, 2024, 05:10:20 pm »
Колега провери си предпазител в купето IG2

hri100

• Новак
  • *
« Отговор #10 -: Юни 14, 2024, 08:59:52 pm »
Аз въобще нямам sportage ама за всички е едно и също .Огледалата имат автоматично прибиране ако имаш бутон auto при бутоните на шофьорската врата, ако няма такъв бутон са си просто електически и се отварят и затварят с бутона с нарисувано огледало. За разговори трябва да има бутони с нарисувани слушалки , за круиза трябва да има бутони set , res на волана ако го нямаш нямаш и екстрите :)
Огледалата са ми с моторчета, значи би трябвало да може да се включи тая функция, а за разговори през колата от телефона със аигурност нямам, защото радиото няма блутут, а и нямам такоиа бутони на волана, круиз контрл има, но и за него няма бутони явно трябва допълнително да се активира и сложат бутоните също, но тези неща не са ми важни, важно е двигателя да е читав и да върви, другото са глезотийки които е хубаво да се имат, нооо като не не...

Бат Герги

• Експерт
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #11 -: Юни 15, 2024, 10:50:38 am »
За огледалата Може да се включи ако сложиш някой допълнителен китайски модул иначе фабрично не може няма окабеляване до комфортният модул. Същото е с бутоните на волана трябва да се сложат бутони и окабеляването за тях  може да трябва и нов лентов кабел( зависи от годината и модификацията понякога  ползват различни)  просто трябва да се провери Ел схемата  на колата и по година и тогава да се прецени. Круиза се активира след като сложиш бутоните без  диагностика за автоматик

hri100

• Новак
  • *
« Отговор #12 -: Юни 15, 2024, 04:32:55 pm »
За огледалата Може да се включи ако сложиш някой допълнителен китайски модул иначе фабрично не може няма окабеляване до комфортният модул. Същото е с бутоните на волана трябва да се сложат бутони и окабеляването за тях  може да трябва и нов лентов кабел( зависи от годината и модификацията понякога  ползват различни)  просто трябва да се провери Ел схемата  на колата и по година и тогава да се прецени. Круиза се активира след като сложиш бутоните без  диагностика за автоматик
Засега само мисля да сменя мултимедията, а за другите неща, както казах, не са от толкова голямо значение, може би по нататък.

Бат Герги

• Експерт
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #13 -: Юни 15, 2024, 05:42:21 pm »
Да и аз мисля,  че въобще не са от значение .

Haqsko

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #14 -: Декември 30, 2024, 06:40:57 am »
Здравейте имам следният проблем загуби ми се връзката от бутоните към медията какъв може да е проблема