Други > Дискусии/ Съвети

Странен проблем с дизеларката ми

(1/3) > >>

gore:
Здравейте
Вчера излизам на една магистрала и давам газ да се включа в по-бърза лента.
Давам, ама не мърдам :)
Няма мощ мотора и при натискане на педала (до ламарината) вдига бавно оборотите до почти 3000 оборота само.
Понеже нямам големи познания в автомеханиката, по подразбиране реших, че е  dpf проблем.
Обаче нищо на свети на таблото на автомобила.
Гасих, палих - нищо не свети пак.
Вдигнах капака и инстинктивно понабутах няколко кабелчета, включително под пластмасовия капак, над мотора.:)
Паля и хоп - форсира добре и върви на пушка.
Ха сега де, де да диря проблема.
Намествах бая кабеляк, и предполагам че там някъде е проблема, но може и да греша.

Моля за насока.
Благодаря за вниманието.

gore:
Днес забелязах течност около един от инжекторите (областта в червено на първата снимка).
Възможно ли е да тече гориво от инжектора или от другаде?

Бат Герги:
Пробвай да го изчистиш с някой спрей за двигатели , но много често е теч на масло от уплътнението на датчика разпределителен вал другият вариант да е дифтунга на дюзата.

gore:
Благодяря, Бат Герги за съвета. ;D
Може ли да има връзка на описаните от теб вероятни казуси, с проблема с мотора (загуба на мощтност и работа до 3000 оборота)?

Бат Герги:
Не съм майстор но в foruмите съм  срещал подобен теч хората го отстраняват със смяна на датчик разпределителен вал например това https://www.kiaownersclub.co.uk/threads/oil-leak.57000/ , https://www.kiaownersclub.co.uk/threads/leaky-tdc-sensor-seal.70232/ . Може и от там да ти идва проблема , но може да е и съвсем друго нещо,  така без грешка е трудно да се определи най много да погледнеш дали правилно ти работи egr  на диагностика или някой да провери клапана за управление геометрията на турбото  или  самият актуатора които се управлява от него  поне за тези неща се сещам да не дават грашки  и за остава на 3000 обр.но да не те вкарвам в излишни филми  , ако е от дифгунги може да се разбере през диагностика има тестове на двигателя и според оборотите гледат дали има проблем с компресия, ама ми изглежда повече на гарнитура на сензора на разпределителен вал

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия