FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Цитат на: Exell в Юни 07, 2008, 08:05:59 pmАз ще ви споделя моят "прекрасен" разход на 1.6 бензин Значи градско (само и единствено градско) - 13-14 /100 Извънградско 250км. + градско 250км. (на толко ми свърши бензинеца) - 9-12 /100 Красота просто Ти какво караш?Трудно ми е да си представя, че някой има по-голям разход от нас.Нашата е 1.8 бензин и е около 12/100 градско и 8/100 извънградско.
Аз ще ви споделя моят "прекрасен" разход на 1.6 бензин Значи градско (само и единствено градско) - 13-14 /100 Извънградско 250км. + градско 250км. (на толко ми свърши бензинеца) - 9-12 /100 Красота просто
Я провери по-точно - има 100, 120, 150hp за Пежо....Renault - 90, 110, 130hp....Къде видя тия 115 коня се чудя ...А относно въпроса за икономичността вижте Kajar на Renault 4x4 130hp с разход 5-6/100 градско, а корейското чудо Спортидж 2.0 дизел 4х4 136 hp едва ли ще падне под 10-12/100 градско...така че това с икономичността айде да не се залъгваме, защото не е вярно...просто корейците освен як маркетинг и облъчване за количествена и "качествена" доминация, ще трябва доста да поработят над иновациите и да почнат да правят по-икономични двигатели...това 6/100 градско дизел AWD ще има доста да го сънуват
Кога най-накрая ще разберете, че корейските коли харчат повече от нормално...каквото и да сменяте е все тая! Само се набутвате за глупости...стари са им двигателите...Ако искате икономия - френски дизел и приключваш - 5-6/100 градско и 4/100 извънградско 110hp дизел - доказана работа. Няма икономични корейски бензинови и дизелови двигатели. Карам Хюндай i10 87hp автоматик и разхода е 10-11градско и 6-7 извънградско...Е каква икономия да търся, просто толкова си могат!
Smirnoff,Съгласен съм с теб за някои неща, но тук говория за икономичност. Да не говорим за 1.0 турбо, чиито разход е срам отвсякъде. Рено може и да не се славят с качество, но с икономични двигатели определено. И не визирам други марки, премиум и т.н. Там е друго и икономия при 238hp няма как да има... И 6/100 не е мираж, ако не е бензин. Просто КИА има какво да наваксват относно икономичността, това е...и ти си се убедил с тоя убийствен турбо двигател...а това с тракането си е икономия от материали и производствен дефект, но е недопустимо, ако градиш имидж. Моето мнение съм го казал и то си остава и то е, че тук се доставят второ, трето качество коли...чисто и просто сме си такава държава...с дефектите и производствени проблеми тук. То и твоята кормилна колона в Оптимата си тракаше, помниш ли... така че и те си се отървал...За радост разкарах Спортиджа. Може и да е ок джипа като модел, но при мен се оказа яко греда. За жалост в сервиза и там греда!А до Ronin - не се заяждай, а си чукай рейката на село и си карай тракащия сиид и се радвай колко малко ти харчи, че да може да спестиш за следваща рейка...
А до Ronin - не се заяждай, а си чукай рейката на село и си карай тракащия сиид и се радвай колко малко ти харчи, че да може да спестиш за следваща рейка...
Писах и в една друга тема, но там никой не ме отрази, затова ще пиша и тук Наскоро закупих КИА Сийд 1.6 CRDi 115hp. Колата е на 130 хил.км.При първото засичане ми даде разход 6/100 извънградско (Варна - София). Градско каране (в София, при доста задръстен маршрут) ми дава около 8,5-9/100.Понеже колата е нова за мен и не знам как е гледана преди това, реших да и сложа добавка за почистване на двигателя - дюзи, турбо, филтър за твърди частици и т.н. (добавката съм я писал в другата тема, за да не правя реклама тук). Карах с добавката през целия път от София до Варна и отново ми даде 6/100, като трябва да се отбележи, че това е при доста неикономично каране с над 3000 оборота почти през цялото време. След това навръщане (Варна - София) с нормална нафта от Еко, разхода ми падна на 5,6/100, като следва да се отбележи, че през целия път валеше стабилно дъжд (което според мен двига разхода, понеже съм със зимни гуми), отделно имаше поне 40 минути задръстване на Български извор (което направо може да се брои за градско каране). Тоест след добавката, при нормални условия, според мен разхода ще е в диапазона 5,2 - 5,5 на 100, което е супер.Положението в града май не се е променило много, отново ми дава около 9/100 и след добавката (на пак отбелязвам, че маршрута ми е доста задръстен и средната скорост е около 15км/ч).Това е от мен. Поздрави.
Цитат на: vborisov в Април 19, 2017, 10:46:05 amПисах и в една друга тема, но там никой не ме отрази, затова ще пиша и тук Наскоро закупих КИА Сийд 1.6 CRDi 115hp. Колата е на 130 хил.км.При първото засичане ми даде разход 6/100 извънградско (Варна - София). Градско каране (в София, при доста задръстен маршрут) ми дава около 8,5-9/100.Понеже колата е нова за мен и не знам как е гледана преди това, реших да и сложа добавка за почистване на двигателя - дюзи, турбо, филтър за твърди частици и т.н. (добавката съм я писал в другата тема, за да не правя реклама тук). Карах с добавката през целия път от София до Варна и отново ми даде 6/100, като трябва да се отбележи, че това е при доста неикономично каране с над 3000 оборота почти през цялото време. След това навръщане (Варна - София) с нормална нафта от Еко, разхода ми падна на 5,6/100, като следва да се отбележи, че през целия път валеше стабилно дъжд (което според мен двига разхода, понеже съм със зимни гуми), отделно имаше поне 40 минути задръстване на Български извор (което направо може да се брои за градско каране). Тоест след добавката, при нормални условия, според мен разхода ще е в диапазона 5,2 - 5,5 на 100, което е супер.Положението в града май не се е променило много, отново ми дава около 9/100 и след добавката (на пак отбелязвам, че маршрута ми е доста задръстен и средната скорост е около 15км/ч).Това е от мен. Поздрави. Разхода ти е напълно нормален за този автомобил.