Автор Тема: Автомивки  (Прочетена 1233 пъти)

Repcho

• Разбирач ;)
  • Публикации: 142
  • Ceed 2.0 CRDI
Автомивки
« -: Август 25, 2009, 12:07:50 am »
Не видях да има подобна тема, затова реших това да е първата. Всеки иска колата да му е чиста, въпроса е къде се справят най-добре с това и срещу каква сума. Като цяло мивките на самообслужване - ОМВ, 5 минути и т.н. могат да махнат повърхностния слой мръсотия, но никога не излизаш с истински чиста кола от там. В Радиал-а при моста Чавдар съм виждал, че ги мият доста готино, но не знам какви са цените, ако са над 10 лева за външно, значи е много.

ПП:Съжалявам ако има такава тема, но търсачката не откри. Също и ако не е в правилния раздел, моля да бъде преместена :)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 4168
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: Автомивки
« Отговор #1 -: Август 25, 2009, 09:58:42 am »
ползвам смарт+ безконтактно вътре/вън 17.50 ,като съм и в преговори за клубни отстъпки,ама няма как да доказваме кой е от клуба.Картите се бавят,а и гледам,на никой освен мен не му се занимава с такива неща 8-)

Slumk

• Разбирач ;)
  • Публикации: 306
« Отговор #2 -: Август 25, 2009, 10:33:30 am »
Аз пък си я мия на ОМВто. Обичам сам да си чистя колата. :) Сега обмислям дали да не си купя една водоструйка евтина и да не се занимавам повече :)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 4168
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #3 -: Август 25, 2009, 10:39:34 am »
ти хубаво го мислиш,но според новата нредба на столична община(май и на други има подобна) е забранено да се мият коли килими и незнам си кво още пред блокове и без разрешително за целта.Глоба май не е от най-малките :-*

Slumk

• Разбирач ;)
« Отговор #4 -: Август 25, 2009, 10:49:55 am »
Мдам :) Майче точно тука във форума го коментирахте това и от вас го знам. По стечение на обстоятелствата обаче аз имам подходящо място, такаче това не е проблем. Иначе ми се вижда нормално да е забранено на тротуара да си миеш или да си ремонтираш колата.

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1028
  • Шеф диригент
    • Транс Телеком ЕАД
« Отговор #5 -: Август 25, 2009, 11:12:10 am »
И аз мия на ОМВ ... на 3-4 месеца влизам и на автомивка
KIA cee'd LX 1.6 CRDi 115hp

veno

• Разбирач ;)
  • Публикации: 182
« Отговор #6 -: Август 25, 2009, 11:37:52 am »
проблема е че на ОМВ е пълен та..к, за 5 лв. после все едно не съм я мил.
Cee'd SW EX 1.6 CVVT

Slumk

• Разбирач ;)
« Отговор #7 -: Август 25, 2009, 11:41:58 am »
veno, ползвай гъба. Без търкате колкото и да я пръскаш няма да и свалиш мръсотията. :)

Пешо

• Administrator
  • Spammer
  • Публикации: 899
« Отговор #8 -: Август 25, 2009, 02:05:14 pm »
аз я мия на доста различни места,
за съжаление обаче не мога да определя място, от което съм наистина доволен.

За да е измита перфектно трябва да го правя сам, което обаче отнема няколко часа...

Repcho

• Разбирач ;)
  • Ceed 2.0 CRDI
« Отговор #9 -: Август 25, 2009, 03:35:25 pm »
За вътрешно почистване аз ползвам прахосмукачките на ОМВ - 2-3 лева и е изсмукана отвсякъде, барабар със стелките. Таблото си го чистя сам със спрей и микрофибърна кърпа. Виж за външното ми е проблем, защото на ОМВ само се замазва работата и изсъхне ли - пак същата работа.

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1028
  • Шеф диригент
    • Транс Телеком ЕАД
« Отговор #10 -: Август 26, 2009, 11:29:00 am »
незнам как на вас се замазва, а при мен - не ....
KIA cee'd LX 1.6 CRDi 115hp

vanselot

• Разбирач ;)
  • Публикации: 139
  • pro_cee'd 1.6 benz
« Отговор #11 -: Август 26, 2009, 08:31:04 pm »
аз я мия на доста различни места,
за съжаление обаче не мога да определя място, от което съм наистина доволен.

За да е измита перфектно трябва да го правя сам, което обаче отнема няколко часа...

И аз като теб.
Имаше една качествена автомивка в нашия град и я затвориха. Всички останали мият за "отбий номер" и винаги се налага да доизбърсвам я сткла, я нещо друго са пропуснали или замазали..  От известно време си мия колата сам и съм доволен. Имам водоструйка и терен. Тъпото е, че сянката е чак след 18.00 ч. Другото тъпо е, че ми коства време и усилия и се изпоцапвам и се потвам  :) :)

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
  • Публикации: 974
« Отговор #12 -: Август 28, 2009, 03:37:18 pm »
Repcho, точно на тази автомивка под моста Чавдар за първи път ми миха предишната кола за сефте като я купих и я надраха цялата....Поисках им обяснение - "...ми да не си идвал тука, бе...."

Repcho

• Разбирач ;)
  • Ceed 2.0 CRDI
« Отговор #13 -: Август 28, 2009, 11:42:51 pm »
Repcho, точно на тази автомивка под моста Чавдар за първи път ми миха предишната кола за сефте като я купих и я надраха цялата....Поисках им обяснение - "...ми да не си идвал тука, бе...."
Ми ти отиди при застрахователите, опиши им точно какво е станало, после иди и заведи дело за пропуснатите ползи, които си претърпял в разправиите с тия :) Интересно е, че там ужким е безконтактно, бая са се постарали да ти я одраскат

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
  • Публикации: 974
« Отговор #14 -: Август 31, 2009, 04:50:54 pm »
Аз самият съм застраховател - как ще докажеш , че си им я дал без новите драскотини ???? Нали знаеш - после ходи доказвай, че нямаш сестра....