Автор Тема: Доставка SPORTAGE 2022  (Прочетена 173914 пъти)

kriskoto86

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
Re: Доставка SPORTAGE 2022
« Отговор #120 -: Октомври 19, 2022, 01:11:11 pm »
Работата става дебела, изглежда КИА имат проблеми с DCT скоростните кутии и то не само за Спортидж.

Може ли малко повече инфо, колега?

В английския форум миналата седмица са писали и потвърдили, че имат затруднения с производството на скоростните кутии за меките хибриди, които са автоматик. Направените до март поръчки очакват да ги изпълнят до края на годината, за останалите не могат да кажат кога..

Offkia

• Новак
  • *
  • Публикации: 23
« Отговор #121 -: Октомври 20, 2022, 03:13:45 pm »
Работата става дебела, изглежда КИА имат проблеми с DCT скоростните кутии и то не само за Спортидж.

Тя работата на КИА отдавна е дебела, може да си чакаш части много дълго време. Моята вкарва бензин в картера още на първата година и трябваше да чакам за помпа минимум три месеца, за съжаление проблема не го решиха, автомобила продължава да вкарва  бензин в картера...Волана също започна да стържи и да се върти доста трудно!!! Затова, ако някой има подобни проблеми, моля да ми пише за да си търсим правата!!!

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #122 -: Октомври 20, 2022, 08:20:33 pm »
Чета как чакате  за колите си и се чудя, коя екстра заслужава това чакане, че да не вземеш кола, която е налична в момента, или в завода е н излязъл вече номерът на рамата ѝ?

djibri

• Новак
  • *
  • Публикации: 28
« Отговор #123 -: Октомври 20, 2022, 10:44:09 pm »
Чета как чакате  за колите си и се чудя, коя екстра заслужава това чакане, че да не вземеш кола, която е налична в момента, или в завода е н излязъл вече номерът на рамата ѝ?

Чакаме, защото когато поръчвахме, ни казваха как ще дойде за 3-4 месеца… А се очертава да чакаме 12+ месеца. Има нещо сбъркано в системата…

kriskoto86

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #124 -: Октомври 21, 2022, 07:08:33 pm »
Разбира се, че чакаме защото не е без значение дали ще си вземеш кола от склада или ще поръчаш някой от топ-моделите. И да, ако поне спазваха сроковете по договор щеше да е ок, а да не говорим за тоталната липса на информация. Изглежда, че до две седмици би трябвало да произведат вече всички февруарски поръчки. Мартенските най-вероятно ще ги влачат до нова година.  :o

Bobby_G

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #125 -: Октомври 21, 2022, 07:41:07 pm »
Здравейте, колеги !

Присъединявам се към дългият списък с чакащи за нов Sportage. Моят ордър е от началото на месеца и сега предстои дългото очакване. До шест месеца би трябвало да я произведат и да дойде, надявам се в срок.

Иначе ще чакам 1.6 T MHEV 2WD Aut с екзекютив оборудване.

djibri

• Новак
  • *
« Отговор #126 -: Октомври 21, 2022, 08:54:06 pm »
Изглежда, че до две седмици би трябвало да произведат вече всички февруарски поръчки. Мартенските най-вероятно ще ги влачат до нова година.  :o

Тази имформация от къде е? БГ пзарът е последна дупка на кавала и според мен до края на годината да не очакваме HEV/PHEV, особено GT line.

justalittlesign

• Spammer
« Отговор #127 -: Октомври 22, 2022, 08:55:07 am »
Изглежда, че до две седмици би трябвало да произведат вече всички февруарски поръчки. Мартенските най-вероятно ще ги влачат до нова година.  :o

Тази имформация от къде е? БГ пзарът е последна дупка на кавала и според мен до края на годината да не очакваме HEV/PHEV, особено GT line.
Няма такова нещо. Има ред, който се спазва. Колата е на една цена навсякъде, че да има някой с предимство

justalittlesign

• Spammer
« Отговор #128 -: Октомври 22, 2022, 08:57:47 am »
Разбира се, че чакаме защото не е без значение дали ще си вземеш кола от склада или ще поръчаш някой от топ-моделите. И да, ако поне спазваха сроковете по договор щеше да е ок, а да не говорим за тоталната липса на информация. Изглежда, че до две седмици би трябвало да произведат вече всички февруарски поръчки. Мартенските най-вероятно ще ги влачат до нова година.  :o

Аз лично не виждам смисъл от цялото чакане, защото съм решил на 5 година да я върна, както направих и с предната. А и че се чака много, се знае не от вчера. Та, в този случай предпочитам да карам, отколкото да чакам за кола с екстри, като стъклен покрив

tougi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 178
  • Sportage 2022 1.6 T-GDI HEV 4WD Aut
« Отговор #129 -: Октомври 25, 2022, 09:19:42 pm »
Аз карам предишната генерация, и нямам причина да бързам. Вярно, девет месеца е много, но не ме бърка особено.

djibri

• Новак
  • *
« Отговор #130 -: Октомври 26, 2022, 03:32:02 pm »

Няма такова нещо. Има ред, който се спазва. Колата е на една цена навсякъде, че да има някой с предимство

Не съм съгласен. В момента във Франция има над 100 налични HEV и PHEV, като цената е малко над каталожната в БГ.(max 1 000 EUR). Предполагам положението в другите по-гомеми държави е същото. Това имам предвид, което е нещо нормално… Но не ми пречи да се дразня, чакайки 5-6 над договореното. А да не говорим за липсата на каквато и да е информация.

tougi

• Разбирач ;)
« Отговор #131 -: Октомври 26, 2022, 11:18:06 pm »
Не съм съгласен. В момента във Франция има над 100 налични HEV и PHEV, като цената е малко над каталожната в БГ.(max 1 000 EUR). Предполагам положението в другите по-гомеми държави е същото. Това имам предвид, което е нещо нормално… Но не ми пречи да се дразня, чакайки 5-6 над договореното. А да не говорим за липсата на каквато и да е информация.

Какво са 100 коли за Франция? Все едно да кажеш "в момента в България има 5 HEV/PHEV"...

Британците са си направили списъче, доставени са (почти) всички февруарски поръчки, и оттам (почти) нищо:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/129G1aBFDSE9AO73YCmJt0ZR3kOBQfkde93fNBLbuKWk/edit#gid=0

staik

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 65
« Отговор #132 -: Октомври 27, 2022, 10:59:59 am »
По моята поръчка изтича срока на доставка  след 3 дни (30.10.22). Когато я поръчвах (преди 6 месеца), беше уж вече поръчана за производство.
Вчера ми писа моя дилър и инфото е че,  най-общо няма никаква информация за моята кола и че веднага ще ме информира, ако има инфо. Това което може да се избере е межу това да чакам докато стане или да ми върнат капарото до 30 дневен срок.
Вече съм се примирил, че няма да дойде до преди НГ.
KIA Sortage 1.6 MHEV - experience Green

tougi

• Разбирач ;)
« Отговор #133 -: Октомври 27, 2022, 05:40:35 pm »
По моята поръчка изтича срока на доставка  след 3 дни (30.10.22). Когато я поръчвах (преди 6 месеца), беше уж вече поръчана за производство.
Вчера ми писа моя дилър и инфото е че,  най-общо няма никаква информация за моята кола и че веднага ще ме информира, ако има инфо. Това което може да се избере е межу това да чакам докато стане или да ми върнат капарото до 30 дневен срок.

А какво си поръчал?

staik

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 65
« Отговор #134 -: Октомври 28, 2022, 09:47:36 am »

А какво си поръчал?

1,6T MHEV 2WD Автомат,  Бензин 150 кс 7 , цвят Experience green
KIA Sortage 1.6 MHEV - experience Green