Автор Тема: Доставка SPORTAGE 2022  (Прочетена 173859 пъти)

xerzv

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 74
  • 2023 Kia Sportage NQ5 GT Line HPE MHEV AWD Aut
Re: Доставка SPORTAGE 2022
« Отговор #225 -: Декември 16, 2022, 11:43:39 am »
Пълна гавра от страна на КМБ.

Ясен Младенов е напуснал (или е бил уволнен) - никой не се свързва с мен, че sales agent-a на поръчката ми вече не е част от КМБ и че ме поема друг служител.
Новият sales agent отговори лаконично преди няколко дни по мейл на запитването ми какво става с поръчката - "Нямаме никаква информация, чакайте още няколко месеца, поздрави".

Свързах се с Commercial Director / Brand Manager KIA BG през социалните мрежи и той обеща да съдейства и да види какво се случва с поръчката.
Оказва се, че поръчката ми е била изтрита от тяхната система през Септември и поръчана наново??? И че сега се свързал с фабриката да поиска поръчката да бъде с приоритет.

Как така се изтрива поръчка и се поръчва на ново? Защо не съм бил информиран за това и дали това е причината предишният sales agent Ясен Младенов да напусне (или бъде уволнен)?
Предполагам някой чичко паричко с връзки кихнал някой лев и са го зарадвали Септември месец с моята кола, а ние простолюдието ще си чакаме още 9 месеца, започващи от септември......

И накрая ще ми дадат има няма 250лв обезщетение хахахах  :o :o :o

Пародия  ;D
* 2023 Kia Sportage NQ5 GT Line HPE MHEV AWD Aut

kriskoto86

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #226 -: Декември 16, 2022, 11:59:45 am »
Това е абсолютен скандал. Колко ли още такива "изтрити" поръчки има???

xerzv

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #227 -: Декември 16, 2022, 12:32:09 pm »

Абсолютно - тук не знам дали има class-action lawsuit, нищо чудно да изскочат още такива случаи.
Адвоката ми ще се свърже с тях в понеделник  >:(

Bobby_G

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #228 -: Декември 16, 2022, 02:19:56 pm »
Потресаващо изпълнение …. Дори не са пратили уведомление, а ти си чакай, чакай за кола …

Та това би ли означавало, че всички ордъри, менажирани от напусналия сейлс агент биват “процедирани” по подобен начин ? …

Колега, надявам се да получиш адекватно съдействие и компенсация за този “професионализъм” от най-високо ниво.

kriskoto86

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #229 -: Декември 16, 2022, 03:31:27 pm »

Абсолютно - тук не знам дали има class-action lawsuit, нищо чудно да изскочат още такива случаи.

Ако и други са засегнати - няма да си сам. Щом са си го позволили веднъж, може са сме 99% сигурни, че не е било еднократно.

Telefunken

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 53
« Отговор #230 -: Декември 16, 2022, 09:03:22 pm »

Аз съм по-предния случай, поръчаната от мен кола я дадоха на друг, за повече пари. На мен ми казаха, че заводът я бил отказал и ми върнаха парите. Ставаше въпрос за Xceed, чакан 4 месеца. И по-добре, че стана така. За същите пари си купих доста по-добра машина и с повече екстри. Поръчвайте си колите само от София и не се занимавайте с провинциални дилъри. Нямат нищо общо помежду си.

xerzv

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #231 -: Декември 17, 2022, 02:25:25 am »

Аз съм по-предния случай, поръчаната от мен кола я дадоха на друг, за повече пари. На мен ми казаха, че заводът я бил отказал и ми върнаха парите. Ставаше въпрос за Xceed, чакан 4 месеца. И по-добре, че стана така. За същите пари си купих доста по-добра машина и с повече екстри. Поръчвайте си колите само от София и не се занимавайте с провинциални дилъри. Нямат нищо общо помежду си.

Колата е поръчах от КМБ в София  krivogled

Telefunken

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #232 -: Декември 17, 2022, 08:37:12 am »
Колата е поръчах от КМБ в София  krivogled
А на мен софиянци ми намериха за 4 дена същата кола, която бях поръчал, но с друг цвят. Щях да се възползвам, ако не бях капарирал вече друга марка. С мен бяха много точни...

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #233 -: Декември 17, 2022, 01:58:40 pm »
Пълна гавра от страна на КМБ.

Ясен Младенов е напуснал (или е бил уволнен) - никой не се свързва с мен, че sales agent-a на поръчката ми вече не е част от КМБ и че ме поема друг служител.
Новият sales agent отговори лаконично преди няколко дни по мейл на запитването ми какво става с поръчката - "Нямаме никаква информация, чакайте още няколко месеца, поздрави".

Свързах се с Commercial Director / Brand Manager KIA BG през социалните мрежи и той обеща да съдейства и да види какво се случва с поръчката.
Оказва се, че поръчката ми е била изтрита от тяхната система през Септември и поръчана наново??? И че сега се свързал с фабриката да поиска поръчката да бъде с приоритет.

Как така се изтрива поръчка и се поръчва на ново? Защо не съм бил информиран за това и дали това е причината предишният sales agent Ясен Младенов да напусне (или бъде уволнен)?
Предполагам някой чичко паричко с връзки кихнал някой лев и са го зарадвали Септември месец с моята кола, а ние простолюдието ще си чакаме още 9 месеца, започващи от септември......

И накрая ще ми дадат има няма 250лв обезщетение хахахах  :o :o :o

Пародия  ;D
E, нали имате документи? На устна уговорка ли вие било всичко?

Telefunken

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #234 -: Декември 17, 2022, 04:47:51 pm »
Документите поясняват, че търговецът не дължи почти никаква неустойка. Такава дължи единствено купувачът, ако се откаже или не намери пари в няколкодневен срок, след доставката. Няма равнопоставеност. Така е при всички автомобилни дилъри в България. Затова се купува това, което е налично или се доверяваш на марка, утвърдена на пазара. А кия не е такава у нас. Предимството и пред останалите производители беше малко по-добрата цена. Но вече не е така, с изключение на спортидж модела. Той е единствения, който си заслужава парите, все още. Но няма да е за дълго.

tougi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 178
  • Sportage 2022 1.6 T-GDI HEV 4WD Aut
« Отговор #235 -: Декември 17, 2022, 06:32:51 pm »
Документите поясняват, че търговецът не дължи почти никаква неустойка. Такава дължи единствено купувачът, ако се откаже или не намери пари в няколкодневен срок, след доставката. Няма равнопоставеност. Така е при всички автомобилни дилъри в България. Затова се купува това, което е налично или се доверяваш на марка, утвърдена на пазара. А кия не е такава у нас. Предимството и пред останалите производители беше малко по-добрата цена. Но вече не е така, с изключение на спортидж модела. Той е единствения, който си заслужава парите, все още. Но няма да е за дълго.

Какво значи "утвърдена марка"? Кия и Хюндай са с най-голям дял на новорегистрирани коли (след тях са Опел и Форд) за първите 6 месеца на 2022.

А търговецът дължи неустойка съгласно двустранно подписаният договор. При мен пишеше 0.25% на ден, но не повече от 1.5%. Което значи, до шестият ден на забава. Звучи смехотворно, но аз съм го подписал, значи съм съгласен. 

Изобщо, самите търговци също никога до сега не са били в такава ситуация. Могат да продадат хиляди коли, а ги нямат. Пазарът се обърна, от пазар на потребителя, когато идваш важен-важен и казваш "ей тая, синичката, утре да е готова и измита", и дилърът радостно ти предлага безплатни стелки и фирмен ключодържател, защото си му изпълнил плана за деня. Сега вече търговецът определя пазара и всички му играем по свирката.

На който не му харесва си взима премиум за 200 хиляди и работата приключва.

Telefunken

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #236 -: Декември 17, 2022, 11:52:43 pm »
Под "утвърдена марка" имах пред вид такава, която е най-добре представена в страната от гледна точка на сервизно обслужване. Кия е най-добре представена в Русия, в този смисъл. Опел и Форд нямат бензинов аналог на Спортидж, като цена и качество. И аз имах договор. Даже два. Така че добре знам какво съм подписал. Неустойката за купувача е 100%.

Naviit

• Новак
  • *
  • Публикации: 20
« Отговор #237 -: Декември 22, 2022, 01:22:16 pm »
Също чакам за MHEV, надявам се до шест месеца след датата на поръчка да дойде. Поглеждам английския форум да следя как се развиват нещата и изглежда масово се чака по 7-8 месеца, но там почти винаги се поръчва топ оборудване и HEV задвижване. Ако процентно за цяла Европа най-много поръчки има за топ оборудването + HEV, нормално там да се чака най-дълго и сега да приоритизират чистене на най-старите поръчки, да няма прескачане на година чакане, ще видим. Продължаваме да очакваме новини !

Аз поръчах GT Line MHEV HPE Aut 4x4 и чакам 8м 3 седмици и 3 дни - още не са се обадили дори за VIN-a.
Умишлено поръчах MHEV защото тогава sales agent-a ми каза, че за HEV/PHEV ще трябва да чакам повече...

Много чакане …. В договора за поръчка имаше ли определен интервал за време на доставка ? Поне да те ориентират, ако не друго. Във форума тук колеги получават колите в различни времеви граници, кой по-бързо, кой по-бавно, но определно цвят, оборудване и задвижване си оказват влияние. Наскоро имахме тука доставка след 9 + месеца чакане, ако не се лъжа. Януари месец, ако нещо не се случи тия дена би трябвало вече да имаш новини, така че успех, още малко остава със сигурност.

Аз вече чакам моя PHEV вече 10+ месеца и съм се примирил, че ще ударя 12 месеца чакане.

И аз чакам за PHEV - влизам в 7 месец. По договор трябва да ми предоставят автомобила до 270 дни от поръчката ама като гледам колегата от горе още ще чакам:
Sportage Plud-In Hybrid 1.6T HPE 4WD AUT GT

Pexata

• Новак
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #238 -: Декември 25, 2022, 08:26:35 pm »
София та София ... аз получих колата от Сливенския дилър и съм много доволен! Супер коректен човек и не се занимава с празни обещания и номерца!  write

Dido81

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #239 -: Декември 28, 2022, 04:18:55 pm »
София та София ... аз получих колата от Сливенския дилър и съм много доволен! Супер коректен човек и не се занимава с празни обещания и номерца!  write

Какъв модел поръча и колко време чака да ти доставят колата?