Автор Тема: Доставка SPORTAGE 2022  (Прочетена 173773 пъти)

fls

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Доставка SPORTAGE 2022
« Отговор #360 -: Март 13, 2023, 02:55:04 pm »
Здравейте
През месец Юни поръчах PHEV GT , по стандарт с единствени промени от цвета да бъде с черен таван. Информация - ЙОК , предложението им е или да си чакам или да ми върнат парите или алтернатива на заявения автомобил . Договора бе 270 , който отмина . Тяхната компленсация е около 300 лв , тоест нищо
Някой има ли наблюдения още колко горе долу ни остава да чакаме  ?
Някой има ли поръчан PHEV , който да му е пристигнал или вече обещан за идните месеци
Благодаря Ви !

xerzv

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 74
  • 2023 Kia Sportage NQ5 GT Line HPE MHEV AWD Aut
« Отговор #361 -: Март 13, 2023, 03:11:26 pm »
Здравейте
През месец Юни поръчах PHEV GT , по стандарт с единствени промени от цвета да бъде с черен таван. Информация - ЙОК , предложението им е или да си чакам или да ми върнат парите или алтернатива на заявения автомобил . Договора бе 270 , който отмина . Тяхната компленсация е около 300 лв , тоест нищо
Някой има ли поръчан PHEV , който да му е пристигнал или вече обещан за идните месеци
Благодаря Ви !

Привет, аз поръчах GT Line MHEV HPE Aut Март 2022, все още си чакам. При мен също беше 9 месеца срока за доставка по договор... Наех адвокат и той комуникира директно с регионалния мениджър г-н Колчагов и пак никакво развитие. Всеки път едно и също "поръчката Ви е отказана" / "няма датчици, ще трябва да се чака" / "ами вашият клиент е виновен, той е поръчал най-високото ниво на оборудване" / "харесайте си нещо от kia.bg/bg/used-cars" / "нека Ви върнем капарото и да Ви платим компенсация"
BTW мисля, че вече умишлено се опитват да ме откажат, понеже вече цените са коренно различни от тази, на която съм сключил договора и най-вероятно вече им е доста неизгодно.
* 2023 Kia Sportage NQ5 GT Line HPE MHEV AWD Aut

djibri

• Новак
  • *
  • Публикации: 28
« Отговор #362 -: Март 13, 2023, 03:24:15 pm »
Здравейте
Благодаря Ви !

Продължавам да чакам същият автомобил- вече 13+ месеца. Има няколко PHEV, които се движат по софийските пътища, така че има доставени, но прекалено малко бройки.

tougi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 178
  • Sportage 2022 1.6 T-GDI HEV 4WD Aut
« Отговор #363 -: Март 13, 2023, 11:27:08 pm »
По информация от дилърите, на КИА България за 2023 година са отпуснати 50 бройки PHEV.

Naviit

• Новак
  • *
  • Публикации: 20
« Отговор #364 -: Март 14, 2023, 12:14:52 pm »
Здравейте
През месец Юни поръчах PHEV GT , по стандарт с единствени промени от цвета да бъде с черен таван.

Колага, поръчал съм същия на 3 юни 22г. и аз чакам. Дилъра ми казва винаги че до излизането на ВИН номера не може да ми даде никаква информация. В първите месеци се обещаваше някакви дати за готовност, но след нова година вече казва само ще стане но не може да каже кога.

bdeniz

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
« Отговор #365 -: Март 21, 2023, 03:10:58 pm »
Здравейте колеги. Продължава ли чакането ?

xerzv

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #366 -: Март 21, 2023, 03:30:20 pm »

За жалост, да. 13 месец вече започна - никаква надежда. Да кажеш да съм поръчал PHEV, уж умишлено поръчах MHEV, за да не чакам много... хаха.
В Mazda имат налични CX-5-ци - доста се чудя дали да се откажа от Sportage-a и да взема мазда...

mancho

• Разбирач ;)
  • Публикации: 107
« Отговор #367 -: Март 21, 2023, 06:07:22 pm »

За жалост, да. 13 месец вече започна - никаква надежда. Да кажеш да съм поръчал PHEV, уж умишлено поръчах MHEV, за да не чакам много... хаха.
В Mazda имат налични CX-5-ци - доста се чудя дали да се откажа от Sportage-a и да взема мазда...
Според рекламите и Тюсон-и има налични, мхев 180к.с., 85к
XCEED, 1.4 T-GDI, LX, MT

kriskoto86

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #368 -: Март 22, 2023, 10:07:53 am »
Чакането продължава, и този месец го отписахме. Изглежда има раздвижване в поръчките, но все още не всички ни е огряло слънцето. Особено тези със "сложните" модификации.

xerzv

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #369 -: Март 22, 2023, 10:15:01 am »
Чакането продължава, и този месец го отписахме. Изглежда има раздвижване в поръчките, но все още не всички ни е огряло слънцето. Особено тези със "сложните" модификации.

сложните модификации GT Line, където в нормални държави, които не могат да ги доставят ги спират от продажба, а тук си ги продават с благите думи "има такива вече поръчани, ще дойдат бързо", за да вържат хората и после вземете това отношение...

xerzv

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #370 -: Март 22, 2023, 10:16:40 am »

Според рекламите и Тюсон-и има налични, мхев 180к.с., 85к

Да, наистина има.
Tucson 1.6T-GDI Mild-Hybrid 4x4 + Подарък kомплект зимни гуми Bridgestone Blizzak 235/50 R19.

Нивото отговаря на Premium, с някои опции по-малко:
1. Електронно окачване
2. Walk in – допълнителни бутони на седалката на пасажера от страната на водача за електронно регулиране на седалката на пасажера
3. Система за следене на пътните знаци при активен круиз контрол

Имат три цвята - черен металик, тъмно сив металик и бял пастел.

tougi

• Разбирач ;)
« Отговор #371 -: Март 23, 2023, 05:53:06 pm »

Tucson 1.6T-GDI Mild-Hybrid 4x4 + Подарък kомплект зимни гуми Bridgestone Blizzak 235/50 R19.

KIA предлага  1,6D MHEV 4WD Aut 77 666 лв. Със  стандартната 5% отстъпка, това е 73 780 лева.

На който му се свидят 11к лева, чака. Останалите правят скандал на кияджиите, прибират си обратно депозита (с 200 лева отгоре)  и си взимат Хюндай за 85к.

На мен не ми се даваха повече пари (пък и имах какво да карам) и си изчаках.

Sir_John

• Новак
  • *
  • Публикации: 13
  • 1.6D MHEV AUT
« Отговор #372 -: Март 24, 2023, 12:41:57 pm »
Ако става въпрос за оранжев предлагаха го и на мен, но го отказах.Цвят кола не кара, ама и да не те кефи цвета не върви.

Иначе и аз бях на балотаж с Тусон, но финално избрах Спортиджа.Z-образния страничен изглед и задницата, която е лифтаната Спортидж 4 не са ми по вкуса.

Моля ви, ако някой притежава цвят Machined Bronzе или Yuka Steel да ми изпрати снимки.Следващите дни ще поръчвам конфигурацията и цвета е последното ми колебание.
Относно доставката в сряда дилъра ми каза, че при поръчка до 5-6 април мога да очаквам автомобила през юли/август преди в Жилина да затворят за лятна ваканция.

tougi

• Разбирач ;)
« Отговор #373 -: Март 24, 2023, 01:09:46 pm »
Ей тука ги има всички цветове за сравнение: https://www.youtube.com/watch?v=9FXscPUo67c

Sir_John

• Новак
  • *
  • Публикации: 13
  • 1.6D MHEV AUT
« Отговор #374 -: Март 24, 2023, 01:31:28 pm »
Баш бронза го няма, а юката е снимана под тъмен ъгъл  :)