Автор Тема: Доставка SPORTAGE 2022  (Прочетена 173871 пъти)

uktcmtt

• Новак
  • *
  • Публикации: 37
  • Sportage 1.6Т HEV GT Line поръчан Април 2023

cuam4o

• Новак
  • *
  • Публикации: 11
Re: Доставка SPORTAGE 2022
« Отговор #436 -: Април 20, 2023, 10:40:07 am »
Като гледам във файла има колега поръчал PHEV Януари 2022.. има ли изобщо доставена поне 1 plugin в България?

DenkataACM

• Новак
  • *
  • Публикации: 23
  • Sportage 1.6T MHEV FWD Executive AUT
« Отговор #437 -: Април 20, 2023, 11:36:42 am »
Здравейте колеги. Да се разпиша и аз тук. Днес си поръчах 1.6Т MHEV FWD Executive AUT в Experience зелено. Новите договори са с 220 дни за доставка, но имах уверение, че до 180 ще е вече при мен. Ще видим какво ще се случи. Добавяме още една KIA в семейството. yahoo yahoo yahoo
Семейния гараж:
2021 KIA Sportage GT-Line 1.6 GDI DOHC AUT
2023 KIA XCeed GT-Line 1.5 T AUT
2023 KIA Stonic GT-Line 1.0 T-GDI Hybrid AUT
2023 KIA Sportage 1.6 T MHEV FWD Executive AUT

uktcmtt

• Новак
  • *
« Отговор #438 -: Април 20, 2023, 01:08:19 pm »
Здравейте колеги. Да се разпиша и аз тук. Днес си поръчах 1.6Т MHEV FWD Executive AUT в Experience зелено. Новите договори са с 220 дни за доставка, но имах уверение, че до 180 ще е вече при мен. Ще видим какво ще се случи. Добавяме още една KIA в семейството. yahoo yahoo yahoo

Поздравления и добре дошъл в клуба на чакащите  :) Благодаря че си добавил поръчката си в таблицата!

Аз като поръчах HEV в началото на Април 2023 ми сложиха в договора 270 дена - предполагам този по-дълъг период е само за HEV и PHEV поръчки. При тези двигатели имало повече несигурност при доставката на разни компоненти от електрическата система.
« Последна редакция: Април 20, 2023, 03:57:00 pm от uktcmtt »

sonnyer

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
  • Sportage 1.6 T-Gdi 150
« Отговор #439 -: Април 20, 2023, 04:26:11 pm »
Някой пресортира таблицата, размести редовете и информацията замина.  ok

uktcmtt

• Новак
  • *
« Отговор #440 -: Април 20, 2023, 05:03:44 pm »

Дали собственика на файла може да върне по-стара версия преди сортирането? Не съм сигурен дали може тази функционалност да се заключи...

xerzv

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 74
  • 2023 Kia Sportage NQ5 GT Line HPE MHEV AWD Aut
« Отговор #441 -: Април 20, 2023, 05:26:02 pm »

Дали собственика на файла може да върне по-стара версия преди сортирането? Не съм сигурен дали може тази функционалност да се заключи...

Може да се върне към стара версия, но има 2-3 реда, които ще изчезнат - версия version from April 20, 4:31PM > version April 20, 4:18PM е последната преди филтрация/сортиране
* 2023 Kia Sportage NQ5 GT Line HPE MHEV AWD Aut

uktcmtt

• Новак
  • *
« Отговор #442 -: Април 20, 2023, 05:31:33 pm »

Може да се върне към стара версия, но има 2-3 реда, които ще изчезнат - версия version from April 20, 4:31PM > version April 20, 4:18PM е последната преди филтрация/сортиране

Днес ми хрума по-рано да направя копие на документа за всеки случай - ето read only версия. Липсват новите редове след №25 (след потребител RoGG)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1XrnjakvCn_xmaMQNWR1gari5PDmLD6Zv_G-2aFCcyQI/edit?usp=sharing

uktcmtt

• Новак
  • *
« Отговор #443 -: Април 20, 2023, 06:04:00 pm »
Успях да възстановя почти на 100% всичко.

МОЛЯ НИКОЙ ДА НЕ СОРТИРА

Ако може следните потребители да попълнят липсваща информация:

• Natiexu - като собственик на файла може ли да пробваш да забраниш сортирането?
  • Daniel - липсва "Очаквана Дата" (моля пишете датата с наклонени черти а не точки - ДД/ММ/ГГГГ)
  • INA - липсва "Поръчана Дата"  (моля пишете датата с наклонени черти а не точки - ДД/ММ/ГГГГ)
  • valentin - липсва "Цвят"

Natiexu

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
« Отговор #444 -: Април 20, 2023, 07:02:57 pm »

върнал съм до тази версия и добавих данните на Даниел и Магдалена на ръка. Не успях да забраня филтрирането на колони все още търся някакви начини. Добавих една формула в колона P да следим датите на добавяне на данни може да филтрираме по нея в краен случай.

Ако има някой Excel гуру може да му дам достъп да помага с поддръжката аз съм доста бос по принцип.

Направих нов Sheet със сортирани данни по дата на поръчка и го заключих, може би така ще е по-удобно.
« Последна редакция: Април 20, 2023, 08:35:49 pm от Natiexu »

uktcmtt

• Новак
  • *
« Отговор #445 -: Април 20, 2023, 11:13:16 pm »

върнал съм до тази версия и добавих данните на Даниел и Магдалена на ръка. Не успях да забраня филтрирането на колони все още търся някакви начини. Добавих една формула в колона P да следим датите на добавяне на данни може да филтрираме по нея в краен случай.

Ако има някой Excel гуру може да му дам достъп да помага с поддръжката аз съм доста бос по принцип.

Направих нов Sheet със сортирани данни по дата на поръчка и го заключих, може би така ще е по-удобно.

Така е супер!

DenkataACM

• Новак
  • *
« Отговор #446 -: Април 24, 2023, 03:41:15 pm »
Днес получих едно видео ( https://we.tl/t-zsDM80r9II ) от дока на пристанището в Инчеон (Корея), където е фабриката на KIA. Всичко, което се вижда пред кораба са Sportage. След товарене, част от тях ще бъдат свалени на Саутхемптън, а другите отиват за САЩ. Явно коли все пак има... Остава да си чакаме ние тук.

Отделно, преди месец бях за седмица в Букурещ. В магазина на KIA имаше над 50 с найлони, за продаване и вече продадени. Дилърът ми каза, че имат склад в Арад, на границата с Унгария и при избор на модел, колата ще ми я доставят до вкъщи за не повече от 20 дни. Единствено ме спря, че не ми се занимава с румънци и плащането на платформа от Арад до Варна, щеше да е сериозна сума. Иначе цените там са дори по-ниски от тук. (1200 евро разлика надолу).

След тази среща, започнах да си мисля, че не сме много приоритетен пазар тук. silen silen
« Последна редакция: Април 24, 2023, 03:52:23 pm от DenkataACM »
Семейния гараж:

Sir_John

• Новак
  • *
  • Публикации: 13
  • 1.6D MHEV AUT
« Отговор #447 -: Април 24, 2023, 05:21:08 pm »
Денка колите за САЩ са с напълно различни характеристики.Най-малкото са с 12см по-дълго междуосие.
В Саутхямптън може да ги прегрупират за други континенти, но 101% не остават в UK.За там пак идват от Жилина и чакат митница в Zeebruge/Antwerpen.
Дилъри ти прави дилърски трикове.На плаца в Куртич в момента има само Форд Пума за Франция и Германия + цялата гама WAG-ове за Балканите и близкия изток.Имам контакт от Приселци, който може да ти я дръпне до Варна, ако ти се влиза в приключение.

DenkataACM

• Новак
  • *
« Отговор #448 -: Април 24, 2023, 07:00:26 pm »
Денка колите за САЩ са с напълно различни характеристики.Най-малкото са с 12см по-дълго междуосие.
В Саутхямптън може да ги прегрупират за други континенти, но 101% не остават в UK.За там пак идват от Жилина и чакат митница в Zeebruge/Antwerpen.
Дилъри ти прави дилърски трикове.На плаца в Куртич в момента има само Форд Пума за Франция и Германия + цялата гама WAG-ове за Балканите и близкия изток.Имам контакт от Приселци, който може да ти я дръпне до Варна, ако ти се влиза в приключение.

Да, да. Версиите са доста различни и вън и вътре. Клипчето е от приятел, който е капитан на RoRo и плава по тази линия вече 4ти месец. Напълно е възможно, да ги товарят в UK за някъде другаде, но странно за къде, при положение, че кораба след UК хваща окена. Няма значение де. Колата е поръчана вече от тук. Ще се чака, а и това вече ще е 5та кола от Варна. Както с еказва, вече си пием виното с тях  :) :)
Семейния гараж:

Natiexu

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
« Отговор #449 -: Април 25, 2023, 11:23:15 am »

Да, да. Версиите са доста различни и вън и вътре. Клипчето е от приятел, който е капитан на RoRo и плава по тази линия вече 4ти месец. Напълно е възможно, да ги товарят в UK за някъде другаде, но странно за къде, при положение, че кораба след UК хваща окена. Няма значение де. Колата е поръчана вече от тук. Ще се чака, а и това вече ще е 5та кола от Варна. Както с еказва, вече си пием виното с тях  :) :)

А да споделиш нещо щом си гъст с тях, дали се случва хора от киа да пренареждат опашката с чакащи с цел да обслужат свои познати? Има ли я тази практика както се е чувала за други представителства?