Автор Тема: Доставка SPORTAGE 2022  (Прочетена 173897 пъти)

Naviit

• Новак
  • *
  • Публикации: 20
Re: Доставка SPORTAGE 2022
« Отговор #465 -: Май 09, 2023, 04:38:27 pm »
Вече почнаха да ми късат нервите с недомлъвки - вече съм в 12 месец чакане и никакъв прогрес. Поне веднъж да бяха казали нещо по конкретно. Имам оферта за MITSUBISHI ECLIPSE CROSS PHEV наличен - разгледах показателите и не видях голяма разлика с Sportage PHEV. Ще мисля още седмица и май ще се откажа от това безмислено чакане.

vess

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 59
« Отговор #466 -: Май 09, 2023, 05:04:16 pm »
Вече почнаха да ми късат нервите с недомлъвки - вече съм в 12 месец чакане и никакъв прогрес. Поне веднъж да бяха казали нещо по конкретно. Имам оферта за MITSUBISHI ECLIPSE CROSS PHEV наличен - разгледах показателите и не видях голяма разлика с Sportage PHEV. Ще мисля още седмица и май ще се откажа от това безмислено чакане.
Здравей колега,

Да споделя моя опит с Мицубиши. Преди 10-тина години си купих АСХ, чисто нов. Купих го есента и се сблъсках с проблема пролетта.
Автомобилът беше с климатроник. Проблемът беше следният:
-Навън е 30 градуса, нагласяш климатроника на 16, той започва да духа арктически леден въздух, докато не стане 16 в купето.
-Навън е 27 градуса, нагласяш климатроника на 24 и той пак започва да духа арктически студен въздух, докато не стане избраната температура в купето... :o

На всяка друга марка автомобили, като сложиш малко по-виски градуси, смесва студен и топъл въздух и температурата на струята е приемлива или направо комфортна. На Мицубиши не е така. На първото море съпругата ми се "обзаведе" със синузит, защото влизаш с потна глава и те блъска леден вятър... :(

Писах до централата, те ме препратиха към Балканстар и там казаха, че така си работело. Аз продадох колата, а мой близък преди 5 г отиде там да пробва Аутлендър.
И на него казах същото и той като се върна каза, че кокалчетата на ръцете го болят от ледения въздух...

Мислълта ми е, да пробваш в топло време автомобила, защото за мен така работещ климатроник е неподходящ за семейно(пък и за индивидуално) ползване.

uktcmtt

• Новак
  • *
  • Публикации: 37
  • Sportage 1.6Т HEV GT Line поръчан Април 2023
« Отговор #467 -: Май 09, 2023, 05:10:54 pm »

Погледнах на страницата на Мисцубиши конфигурациите и мисля че Sportage е по-добре - ускорението, стъкления покрив е по-голям, салона и таблото са много по-съвремнно изглеждащи - това на пръв поглед...
« Последна редакция: Май 10, 2023, 09:34:20 am от uktcmtt »

Naviit

• Новак
  • *
« Отговор #468 -: Май 10, 2023, 09:58:50 am »

Погледнах на страницата на Мисцубиши конфигурациите и мисля че Sportage е по-добре - ускорението, стъкления покрив е по-голям, салона и таблото са много по-съвремнно изглеждащи - това на пръв поглед...
[/quote]

Съгласен съм за конфигурациите. Много бих искал да кажат някаква дата за доставка - всички си имаме планове. Юли месец съм планирал отпуск и смятах да се разтъпча с новия автомобил ама май няма да стане и ще се повозя на стария още (не)известно време

Naviit

• Новак
  • *
« Отговор #469 -: Май 10, 2023, 10:10:44 am »
----------------------------------------------------------------------
Здравей колега,

Да споделя моя опит с Мицубиши. Преди 10-тина години си купих АСХ, чисто нов. Купих го есента и се сблъсках с проблема пролетта.....
-----------------------------------------------------------------------
Направих Тест Драйв - Митсубиши не е моя автомобил. Вози твърдо и е нестабилен в продългителни завои. Пих една ракия снощи и се успокоих, че ще почакам още за Спортиджа. Дано да има някакво раздвижване. Притеснява ме, че DJ от табличката вече чака за същия автомобил GT LINE PHEV вече 15 месеца и още не се е похвалил с добри новини.

uktcmtt

• Новак
  • *
« Отговор #470 -: Май 10, 2023, 10:15:47 am »
Съгласен съм за конфигурациите. Много бих искал да кажат някаква дата за доставка - всички си имаме планове. Юли месец съм планирал отпуск и смятах да се разтъпча с новия автомобил ама май няма да стане и ще се повозя на стария още (не)известно време

И аз имам такива мечти за лятото :) Ама ти чакаш от доста повече време и те разбирам. Независимо от конфигурацията като я няма колата си е неприятно. Стискам палци да те зарадват скоро (както и нас останалите).

sonnyer

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
  • Sportage 1.6 T-Gdi 150
« Отговор #471 -: Май 10, 2023, 10:27:27 am »
И аз имам такива мечти за лятото :) Ама ти чакаш от доста повече време и те разбирам. Независимо от конфигурацията като я няма колата си е неприятно. Стискам палци да те зарадват скоро (както и нас останалите).
аз като поръчвах февруари, дилъра ми каза, че вижда 4 такива коли поръчани януари, без клиент за тях, с прогнозно производство края на февруари, но по-вероятно до края на март.
Април отидох да го питам какво става с това прогнозно производство, той каза, че такава информация нямат и никога не са имали, което е доста добър трик, но малко несериозно така да подвеждат. Ясно е, че има срокове, които са заложени в договор, но като ти наговорят такива неща, започваш да си правиш планове и после нищо. Сега казват, че информация получават едва когато автомобилът е готов и ще пътува към БГ.

uktcmtt

• Новак
  • *
« Отговор #472 -: Май 10, 2023, 10:39:49 am »
аз като поръчвах февруари, дилъра ми каза, че вижда 4 такива коли поръчани януари, без клиент за тях, с прогнозно производство края на февруари, но по-вероятно до края на март.
Април отидох да го питам какво става с това прогнозно производство, той каза, че такава информация нямат и никога не са имали, което е доста добър трик, но малко несериозно така да подвеждат. Ясно е, че има срокове, които са заложени в договор, но като ти наговорят такива неща, започваш да си правиш планове и после нищо. Сега казват, че информация получават едва когато автомобилът е готов и ще пътува към БГ.

Април, когато поръчвах, на мен ми казаха, че в моята конфигурация (двигател + ниво на оборудване), но с друг цвят, имало поръчан от дилъра миналата година август месец и тъй като бях ок с цвета който ми казаха, се съгласих и уж ми записаха името за него. Дано да е така наистина.

djibri

• Новак
  • *
  • Публикации: 28
« Отговор #473 -: Май 10, 2023, 10:55:56 am »
----------------------------------------------------------------------
Направих Тест Драйв - Митсубиши не е моя автомобил. Вози твърдо и е нестабилен в продългителни завои. Пих една ракия снощи и се успокоих, че ще почакам още за Спортиджа. Дано да има някакво раздвижване. Притеснява ме, че DJ от табличката вече чака за същия автомобил GT LINE PHEV вече 15 месеца и още не се е похвалил с добри новини.

Няма нищо. Даже не виждам светлина в тунела. Ако няма новини и в следващия месец, най-рано мога да я очаквам септември. Другите производители вече имат налични автомобили или съкращават сроковете за доставка, докато Киа вдигат рамене.

kriskoto86

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #474 -: Май 10, 2023, 05:35:29 pm »
В английския форум има също хора, които в последните дни се оплакаха от забавени поръчки на HEV и PHEV от март/април миналата година. Изглежда е генерален проблем. Да се надяваме, че завода ще ги произведат този месец!

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #475 -: Май 10, 2023, 11:00:39 pm »
Вчера минах покрай КМБ в София и в двора, който е пред Киа имаше доста автомобили на Sportage. Какви са тези, ако не са докарани от заявените? В задния двор, по мостчето към който се минава, също има

cuam4o

• Новак
  • *
  • Публикации: 11
« Отговор #476 -: Май 10, 2023, 11:20:48 pm »

Цитат
Мда и на мен дилъра ми каза като поръчвах Август, че има 3 Sportage plug-in поръчани Май, и тъкмо пристигнали, подготвяли ги за клиентите... така като гледам сигурно няма 3 доставени все още за цяла България с тази конфигурация.
« Последна редакция: Май 11, 2023, 12:29:51 pm от cuam4o »

tougi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 178
  • Sportage 2022 1.6 T-GDI HEV 4WD Aut
« Отговор #477 -: Май 11, 2023, 10:55:38 pm »
Вече почнаха да ми късат нервите с недомлъвки - вече съм в 12 месец чакане и никакъв прогрес.

Попитай дилъра, колко бройки PHEV са получили от началото на годината. Тези данни той не може да ги няма.

За цялата 2023 година КИА България има квота от 50 (петдесет) PHEV.

cuam4o

• Новак
  • *
  • Публикации: 11
« Отговор #478 -: Май 13, 2023, 06:50:08 pm »
Вече почнаха да ми късат нервите с недомлъвки - вече съм в 12 месец чакане и никакъв прогрес.

Попитай дилъра, колко бройки PHEV са получили от началото на годината. Тези данни той не може да ги няма.

За цялата 2023 година КИА България има квота от 50 (петдесет) PHEV.
Ами поне за момента, нито тук във форума, нито във фейсбук групата няма нито 1 PHEV доставена, изобщо, доколкото видях..

DenkataACM

• Новак
  • *
  • Публикации: 23
  • Sportage 1.6T MHEV FWD Executive AUT
« Отговор #479 -: Май 15, 2023, 08:28:00 am »
Аз само не разбирам, защо на всичкото това чакане, в Русе продават 3 регистрирани автомобила на някакви никакви километри (Купени от КИА Русе). Собствениците им ги продават, без някаква опомената причина.  :o  %) Ако има някой от тях в групата да споделят каква е драмата там.
« Последна редакция: Май 15, 2023, 09:45:00 am от DenkataACM »
Семейния гараж:
2021 KIA Sportage GT-Line 1.6 GDI DOHC AUT
2023 KIA XCeed GT-Line 1.5 T AUT
2023 KIA Stonic GT-Line 1.0 T-GDI Hybrid AUT
2023 KIA Sportage 1.6 T MHEV FWD Executive AUT