Автор Тема: Доставка SPORTAGE 2022  (Прочетена 173755 пъти)

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
Re: Доставка SPORTAGE 2022
« Отговор #480 -: Май 15, 2023, 01:25:49 pm »
Аз само не разбирам, защо на всичкото това чакане, в Русе продават 3 регистрирани автомобила на някакви никакви километри (Купени от КИА Русе). Собствениците им ги продават, без някаква опомената причина.  :o  %) Ако има някой от тях в групата да споделят каква е драмата там.
а що трябва да има причина? Ако ползвателяг на лизинга вече не може да го обслужва, трябва ли да го афишират? В Мобил също има няколко на малко километри. Предната Киа я купих на 20К върната от лизинг

DenkataACM

• Новак
  • *
  • Публикации: 23
  • Sportage 1.6T MHEV FWD Executive AUT
« Отговор #481 -: Май 15, 2023, 02:50:29 pm »
Аз само не разбирам, защо на всичкото това чакане, в Русе продават 3 регистрирани автомобила на някакви никакви километри (Купени от КИА Русе). Собствениците им ги продават, без някаква опомената причина.  :o  %) Ако има някой от тях в групата да споделят каква е драмата там.
а що трябва да има причина? Ако ползвателяг на лизинга вече не може да го обслужва, трябва ли да го афишират? В Мобил също има няколко на малко километри. Предната Киа я купих на 20К върната от лизинг

Винаги има "ако". Не казвам нищо лошо, повечето ситуации са със сигурност такива, но не малко видях (разговарях), които си ги продават и не са на лизинг. Причините бяха меко казани странни, но да сме живи и здрави!  yahoo
Семейния гараж:
2021 KIA Sportage GT-Line 1.6 GDI DOHC AUT
2023 KIA XCeed GT-Line 1.5 T AUT
2023 KIA Stonic GT-Line 1.0 T-GDI Hybrid AUT
2023 KIA Sportage 1.6 T MHEV FWD Executive AUT

uktcmtt

• Новак
  • *
  • Публикации: 37
  • Sportage 1.6Т HEV GT Line поръчан Април 2023
« Отговор #482 -: Май 15, 2023, 02:58:25 pm »

Винаги има "ако". Не казвам нищо лошо, повечето ситуации са със сигурност такива, но не малко видях (разговарях), които си ги продават и не са на лизинг. Причините бяха меко казани странни, но да сме живи и здрави!  yahoo

Някакви проблеми/дефекти ли са имали колите?

sonnyer

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
  • Sportage 1.6 T-Gdi 150
« Отговор #483 -: Май 15, 2023, 03:41:31 pm »
Според тази статия: https://automedia.investor.bg/a/2-novini/53276-20-te-nay-prodavani-novi-koli-v-balgariya?fbclid=IwAR19GgSGDxK7pZZCZ_WOeIKmFY5LW5WpxMEe1KF51jLZoR89CVD7sxHhQFM&i=10#article-gallery

"Eдин от най-търсените кросоувъри на българския пазар, особено след смяната на поколенията през 2021. Сериозните забавяния с производството обаче все още се отразяват на резултатите, с 8% по-ниски от миналогодишните. През април са доставени 48 бройки Sportage, което най-после дава надежди за наваксване."

tougi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 178
  • Sportage 2022 1.6 T-GDI HEV 4WD Aut
« Отговор #484 -: Май 15, 2023, 04:12:31 pm »

Ми споделете, какво се стискате като ощипана госпойца...

Според мен, там където има дефицит, има и спекула. Купили са ги за едни пари, продават ги за пари прим :)

blagovest_georgiev

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #485 -: Май 15, 2023, 06:03:02 pm »
Здравейте, преди да взема моята звънях на човекът от тази обява -> https://m.mobile.bg/details/21679645010963484 абсолютно нормални чисто човешки причини за продажбата разказа, като главното беше, че няма да има дълги пътувания с колата и се губи необходимостта й, иска да си върне парите от нея, като колата е на негово име и не е лизингова. За тези километри и всичко, не виждам нищо съмнителни или притеснително по това, което успях да науча от човек. Просто да ви споделя моя опит и информация :)

DenkataACM

• Новак
  • *
  • Публикации: 23
  • Sportage 1.6T MHEV FWD Executive AUT
« Отговор #486 -: Май 15, 2023, 07:33:02 pm »

Ми споделете, какво се стискате като ощипана госпойца...

Според мен, там където има дефицит, има и спекула. Купили са ги за едни пари, продават ги за пари прим :)

На две-три коли, купени от България и пуснати за продажба след 5-15к км получих като основание "Жената не я харесва, че е много висока", "Чаках я година и половина и сега я продавам, защото ми мина мерака", да това са реални и другото беше нещо от рода на "Аз съм бизнесмен и ще си поръчвам PHEV, МHEV не е за мен". На мен лично ми звучат много несериозни причини.  :) yahoo

Аз съм също на мнение, че "купи евтино - продай скъпо" е добра стратегия, имайки предвид, колко човека чакат коли. Аз също щях да си закупя такава, ако имаше преди да я поръчам. Както казах, живи и здрави. За всеки влак си има пътници. ok bye
Семейния гараж:
2021 KIA Sportage GT-Line 1.6 GDI DOHC AUT
2023 KIA XCeed GT-Line 1.5 T AUT
2023 KIA Stonic GT-Line 1.0 T-GDI Hybrid AUT
2023 KIA Sportage 1.6 T MHEV FWD Executive AUT

uktcmtt

• Новак
  • *
« Отговор #487 -: Май 16, 2023, 09:09:06 am »

На две-три коли, купени от България и пуснати за продажба след 5-15к км получих като основание "Жената не я харесва, че е много висока", "Чаках я година и половина и сега я продавам, защото ми мина мерака", да това са реални и другото беше нещо от рода на "Аз съм бизнесмен и ще си поръчвам PHEV, МHEV не е за мен". На мен лично ми звучат много несериозни причини.  :) yahoo

Аз съм също на мнение, че "купи евтино - продай скъпо" е добра стратегия, имайки предвид, колко човека чакат коли. Аз също щях да си закупя такава, ако имаше преди да я поръчам. Както казах, живи и здрави. За всеки влак си има пътници. ok bye

Една моя приятелка в разгара на кризата с автомобилните чипове така си продаде 5 годишна Mazda 3 на почти същата цена както си я беше купила нова и с минимална разлика в цената си поръча чисто нова CX-5. с добро ниво на оборудване.

tougi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 178
  • Sportage 2022 1.6 T-GDI HEV 4WD Aut
« Отговор #488 -: Май 16, 2023, 11:54:06 am »

При нормални условия, когато колата губи 30% от стойността си в момента в който напусне салона, човек преглъща такива "капризи" и си я кара. Но когато можеш да продадеш колата за повече пари отколкото си я купил, нещата са други :)

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #489 -: Май 16, 2023, 11:58:55 am »
аз също продадох старата си Киа на цената, на която бях я купил преди 6 години. Ама разликата я изяде инфлацията.

Naviit

• Новак
  • *
  • Публикации: 20
« Отговор #490 -: Май 18, 2023, 11:05:39 am »
Колеги, Аз приключих с чакането и отказах поръчката. Капарото олбещаха да го възтановят до две седмици. Успех в чакането и дано да се случат при вас доставките.

Взех наличен Мерцедес от Силвер Стар почти за същата сума, която бях приготвил за спортиджа.

uktcmtt

• Новак
  • *
« Отговор #491 -: Май 18, 2023, 11:07:20 am »
Колеги, Аз приключих с чакането и отказах поръчката. Капарото олбещаха да го възтановят до две седмици. Успех в чакането и дано да се случат при вас доставките.

Взех наличен Мерцедес от Силвер Стар почти за същата сума, която бях приготвил за спортиджа.

Ако е ок да споделиш, kакъв модел и конфигурация Мерцедес е за подобна цена?
« Последна редакция: Май 18, 2023, 11:15:15 am от uktcmtt »

Naviit

• Новак
  • *
  • Публикации: 20
« Отговор #492 -: Май 18, 2023, 12:29:19 pm »

GLC300e 4М - 120000лева - на 8 месеца 5000км с 2 години заводска гаранция - от SHOW ROOM - по записа в германския талон. Спортиджа PHEV 4WD GT line, щеше да е с 20000лв по евтин, но чакането е безкрайно.

cuam4o

• Новак
  • *
  • Публикации: 11
« Отговор #493 -: Май 18, 2023, 01:10:24 pm »

GLC300e 4М - 120000лева - на 8 месеца 5000км с 2 години заводска гаранция - от SHOW ROOM - по записа в германския талон. Спортиджа PHEV 4WD GT line, щеше да е с 20000лв по евтин, но чакането е безкрайно.
Супер е мерцедеса, това което ме спира мен е твърде кратката фабрична гаранция.. (7 годишната на Киа беше основната причина да я избера пред Тусона). Иначе като гледам и ти беше към Киа Варна, е може би ме премести малко по-напред. :)

uktcmtt

• Новак
  • *
« Отговор #494 -: Май 18, 2023, 02:56:49 pm »

Яка е колата!!! И аз като cuam4o съм за 7 годишната гаранция и това беше една от причините да избера киа пред хюндай (и отвътре е по-добър дизайна на киа също). На Мерцедес им е доста скъпа поддръжката след това заради специфичните части, които използват.