Автор Тема: Какъв ви е разхода.  (Прочетена 235799 пъти)

tosco

• Spammer
  • Публикации: 966
Re: Какъв ви е разхода.
« Отговор #150 -: Февруари 19, 2009, 09:50:43 am »
къде ги тез чертички дет светват, на мен ми светва една безоколонка като
огладнее гадта knight

Mar

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #151 -: Февруари 19, 2009, 09:58:58 am »
огладнее гадта knight
На екрана за оставащите километри до следващото зареждане. Както са писали и други, когато станат под 50 започват да мигат само чертички. Интересното е, че когато си взех колата от салона показваше, че остават 4 км, докато сега такива малки стойности не се показват  %)

Mihailov

• Разбирач ;)
  • Публикации: 293
  • KIA Pro_Cee'd 1.6 CRDi EX .. VW Golf 3
« Отговор #152 -: Февруари 19, 2009, 10:03:33 am »
огладнее гадта knight

Колонката светва там дето ти е стрелката за горивото. Чертичките светят на бордовия. Там си има едно меню дето ти показва за колко километра имаш гориво.

аз зимата градското ми е към 8л/100км, пробвал съм да карам и на по-ниски обороти постоянно ... ама пада с около 0.5л/100км
е вярно, че през повечето време разстоянията, които минавам не са по-големи от 10-15км на палене/гасене. смятам че този разход е нормален за такива къси преходи.

иначе както писах в другата тема този петък от София до Троян - 4.1л/100км при средна скорост по бордовия 78км/ч ... закачих на 80км/ч и гледах да ги поддържам - плюс/минус 10км/ч ... това ме "спаси" от всякакви изпреварвания :) 
иначе като започнеш да даваш повечко газ веднага качва средния разход :)

започвам да си мисля, че около 1800-2000об/мин е най-икономична колата :)

И моите разстояния са до 10 км до работа и толкова на обратно .... и все пак днес имаме ново повишение на разхода на 9.4!! На ден качвам с по една десета. Тъкмо вчера го напълних резервоара до горе.

И друго да питам. Когато тръгвате извънградско триете ли си данните за средния разход, за по коректна оценка ? Защото иначе от 9.4, за да го сваля на 5 ... то аз трябва да я бутам сигурно.
Guns don't kill people ... people kill people ...

Slumk

• Разбирач ;)
  • Публикации: 307
« Отговор #153 -: Февруари 19, 2009, 10:08:02 am »
tosco, показва ти ги на бордовия там където показва колко километра то остава да изминеш преди да свърши горивото. Не показва 00 а слага чертички.
Ето и един мой разход. София-Боровец-София 4.7 Като съм го засякал от оковръстното на софия, и показанието 4.7 пак на околовръсното на връщане. Това е нормално каране. Тоест не съм карал бавно, ама не съм и бързо, и при лека кола само аз и приателката без багаж. Киата е 1,6 СРДИ 115 коня на 11000 км.

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
« Отговор #154 -: Февруари 19, 2009, 10:41:51 am »
моя опит сочи че причина за по-високия разход е горивото което се зарежда.разбира се може да има влияние и от други фактори, но просто горивото което ни продават понякога е боклук.Само ще те успокоя с факта че скоро ходих до Боровец и заредих на една бензиностанция след което разхода ми беше 4.2/100, следващата седмица пак по същия маршрут но заредено гориво от друга бензиностанция едва успях да стигна 5.6/100.и двата пъти съм карал приблизително еднакво(скорост,трафик и др.)

Mihailov

• Разбирач ;)
« Отговор #155 -: Февруари 19, 2009, 10:48:47 am »
Ами зарежданията до сега са ми били две ( все пак колата ми е на 2 седмици и половина ). Първото на ОМВ в Студентски Град, защото е точно до салона, а гориво за по дълъг път нямаше. Второто ми беше вчера вечерта на ОМВ на бул. България. И двата пъти е било Алпин Дизел, а друг с разход като моя на тоя двигател не съм видял ...

Slumk

• Разбирач ;)
  • Публикации: 307
« Отговор #156 -: Февруари 19, 2009, 11:05:09 am »
Ако караш в час пик само няма от какво да се притесняваш. Ще ти дам пример. Направих се експеримент през лятото. Влязах в центъра на София в час пик и направих около 10 км, като навлизане рестартирах средният разход. На излизане ми даде 13 на сто. Ако те притеснява, че гори повече отколкото трябва мога да ти предложа как да си направиш експеримент. Вечер примерно към 10 часа излез и покарай на сравнително свободни улици. Преди да тръгнеш си рестартирай компютъра разбирасе, навърти 30-тина км из софия. Според мен ако ти даде под 6,7 нямаш никакви проблеми и можеш да си спокоен.

Боби

• Разбирач ;)
  • Публикации: 343
  • Kia Pro_Cee'd 1.4 EX
« Отговор #157 -: Март 03, 2009, 02:26:03 pm »
Мен нещо ми се качи разхода на 9,1л/100км в последни време, ама и аз много я ръчкам  :)
Мисля тия дни да заредя резервоара до половината и да рестартирам разхода...ама малко ме е страх да не покаже 13л/100км :D

acho_77

• Разбирач ;)
  • Публикации: 309
« Отговор #158 -: Март 03, 2009, 09:56:10 pm »
Не се притеснявай в градски условия и в това студено време е нормално !

tosco

• Spammer
  • Публикации: 966
« Отговор #159 -: Март 03, 2009, 10:09:57 pm »
Мисля тия дни да заредя резервоара до половината и да рестартирам разхода...ама малко ме е страх да не покаже 13л/100км :D
Не разбирам каква е гаранцията, че ако зареждаш по 10лв ще ти дава разход 9.1?

Боби

• Разбирач ;)
  • Публикации: 343
  • Kia Pro_Cee'd 1.4 EX
« Отговор #160 -: Март 04, 2009, 10:54:53 am »
Не разбирам каква е гаранцията, че ако зареждаш по 10лв ще ти дава разход 9.1?
По колко зареждаш няма значние според мен, просто се ходи по-често до бензиностанцията. Разходът не зависи от това...или се бъркам ?
Мойто опасения, че ще даде 13 се дължат на това, че в този разход 9.1 имам и малко извънградско  - около 500км срещу 1500-2000 градско.
« Последна редакция: Март 04, 2009, 01:20:04 pm от Boby »

Mihailov

• Разбирач ;)
« Отговор #161 -: Март 04, 2009, 12:04:39 pm »
Разбира се, че не зависи.

gadmrusna

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 90
    • ФБ
« Отговор #162 -: Март 04, 2009, 01:52:48 pm »
Бургас-Ямбол-Бургас-Ямбол-Бургас = 400 км за 28 литра - демек 7  на сто.

Бензин 1,4 ceed SW. 5000км съм врътнал.

ПП. Вместо да оспамвате темата нека всеки пише конкретни цифри за да може човек да придобие известна представа и намира нужната информация бързо, а не да чете отклонения!

D-train

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 339
  • I feel the need for Cee_d!
    • Прайвит Консулт ООД
« Отговор #163 -: Март 04, 2009, 01:53:13 pm »
Аз съм на 5 месеца и 8060км и все още в града под 9.0 трудно падам (1.6 бензин). Обяснявам си го с факта, че карам по 4-5 км сутрин и вечер в трафика. Като погледна на дисплея ми показва, че средната ми скорост е 18-20км. Нали се сещаш, че това е каране на полусъединител или на 2-3та максимум. Та това с разхода градско незнам защо въобще се опитваме да го засечем в София. Няма как да седиш половин час в задръстване и да ти гори по книжка. Поне според мен.

Аз си го засичам извън града, да ви кажа честно има разлика от последните ми излизания с по литър. На ясно съм, че няма да ми пада разхода безкрайно, но ми е интересно колко ще ми покаже сега като пътувам до Русе.

Няма глупави въпроси, има глупави отговори.

Деян

Gavasoff

• Разбирач ;)
  • Публикации: 130
  • KIA Ceed SW 1.6 LX
    • Svetlio`s Home Page
« Отговор #164 -: Март 04, 2009, 06:02:45 pm »
При мен последното засичане е от вчера. Сливен - Бургас - Сливен, извънградско 90-110, по магистралата - 120-130, на отиване 6.9/100, на връщане - 6.8/100. Колата е 1.6 бензин, все още на 3500 км, така че очаквам този разход да падне още малко, ако стане 6.5, мисля че ще е нормално...