FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Добре, ама при мен колата е на лизинг. Да не би, когато я плащаш кеш условията за капариране да са други>? Също така, тя беше произведена вече. Трябваше само да се докара
Здравейте. Обмислям поръчка на HEV AWD GT Line 2023. Дилърът в София твърди, че доставката ще е към април 2023, производство януари-февруари. В момента предлагат 5% отстъпка от каталожната цена (уж до края на месеца), бонус цвят и еко такса. Има ли смисъл да търся оферта от друг дилър в България и до колко може да се разчита на това, че колата наистина ще дойде април 2023?
Цитат на: staik в Ноември 22, 2022, 08:47:47 amЦитат на: justalittlesign в Ноември 22, 2022, 12:09:35 amКапарото се дава на основание да ти пуснат заявка за кола в завода. Странно ми е, че на някои са им искали по 10-20%, а на мен ми искаха 1000. За което ми издадоха документ. А при плащането на първоначалната вноска, ми приспаднаха капаротоСъщата работа. На мен ми искаха 1000-2000 лв за да направят поръчката. Но ми казаха, че дори и да не оставя пари и да се откажа, те ще си продадът колата веднага, което е факт.Доста интересно, при мен бяха 20%. Имаше и такова условие, че ако избера от вече поръчаните ще е 10%, ако не 20%.
Цитат на: justalittlesign в Ноември 22, 2022, 12:09:35 amКапарото се дава на основание да ти пуснат заявка за кола в завода. Странно ми е, че на някои са им искали по 10-20%, а на мен ми искаха 1000. За което ми издадоха документ. А при плащането на първоначалната вноска, ми приспаднаха капаротоСъщата работа. На мен ми искаха 1000-2000 лв за да направят поръчката. Но ми казаха, че дори и да не оставя пари и да се откажа, те ще си продадът колата веднага, което е факт.
Капарото се дава на основание да ти пуснат заявка за кола в завода. Странно ми е, че на някои са им искали по 10-20%, а на мен ми искаха 1000. За което ми издадоха документ. А при плащането на първоначалната вноска, ми приспаднаха капарото
Цитат на: kriskoto86 в Ноември 22, 2022, 11:57:30 amЦитат на: staik в Ноември 22, 2022, 08:47:47 amЦитат на: justalittlesign в Ноември 22, 2022, 12:09:35 amКапарото се дава на основание да ти пуснат заявка за кола в завода. Странно ми е, че на някои са им искали по 10-20%, а на мен ми искаха 1000. За което ми издадоха документ. А при плащането на първоначалната вноска, ми приспаднаха капаротоСъщата работа. На мен ми искаха 1000-2000 лв за да направят поръчката. Но ми казаха, че дори и да не оставя пари и да се откажа, те ще си продадът колата веднага, което е факт.Доста интересно, при мен бяха 20%. Имаше и такова условие, че ако избера от вече поръчаните ще е 10%, ако не 20%. На мен също ми сложиха 20% капаро с обяснението, че за GT Line е специялно изискване и колата се правила по индивидуална поръчка. Надявах се че ще ме информират за прогреса на поръчката ама вдигат ръце и казват че като се постави рамата тогава от завода в Словения ще ги информират че автомобила ще се произведе до седмица. Бяха обещали че до края на Септември ще я карам ама още чакам. Дано за Коледа да ме зарадват
Да питам дали по точка неустойка по договора след крайния срок за доставка фиксирана на 270дни при мен, дали са ви върнали сума или свалили от крайната цена на автомобила(процент от капарото за всеки просрочен ден след тридесетия). Като гледем има колеги които чакат повече от 11 месеца. Вече си мисля и по този вариант защото времето лети и вече минаха 6 месеца от поръчката, че ако ще плащат неустойки като им се обадя следващия път да ги питам за колата да им кажа да не бързат:)
Цитат на: Naviit в Ноември 29, 2022, 11:42:14 amДа питам дали по точка неустойка по договора след крайния срок за доставка фиксирана на 270дни при мен, дали са ви върнали сума или свалили от крайната цена на автомобила(процент от капарото за всеки просрочен ден след тридесетия). Като гледем има колеги които чакат повече от 11 месеца. Вече си мисля и по този вариант защото времето лети и вече минаха 6 месеца от поръчката, че ако ще плащат неустойки като им се обадя следващия път да ги питам за колата да им кажа да не бързат:)в договора за неустойка пише, че е не повече от 10% от капарото. При мен капарото беше 15к, тоест дори и да се бавят 3 месеца с доставката, максимума неустойка, които ще платят е 1.5к
Точно така. Днес звънях да питам и ми казаха, че все още нямат никаква информация. Обясниха ми ,че мога да се откажа когато поискам-което естествено не ме устройва. И че като получат някаква информация ще ме уведомят. И така вече влязох ме в 9 тия месец devilПп капарото при мен също е 20%,а за закъснението казаха ,че може да направят някаква компенсация като примерно едно обслужване. А дано ама на дали!